Pepiniera ”satelit” a Politehnicii Timișoara remizează în fieful fostei prim-divizionare CSM Reșița

CSM Reșița, retrogradată anul acesta din Liga Zimbrilor de handbal masculin, n-a reușit să se impună în turul seriei vestice a ligii secunde în fața liderului cu punctaj maxim CSM Oradea și cu pepiniera ”satelit” a prim-divizionarei SCM Politehnica, egală a acesteia pe Bega în runda inaugurală din 18 septembrie, 34-34, cărășenii trecând în schimb chiar și detașat de celelalte 5 oponente din campionat. Iar drept dovadă că junii ”violeți” au devenit o nucă tare, o altă remiză înregistrată și sâmbătă la Reșița în retur, așadar în fieful fostei trupe din Liga Națională, care a condus și de astă dată la pauză, precum în întâlnirea din ”Constantin Jude”, atunci cu 21-18, astăzi cu 15-14, dar tot nu i-a învins pe mai tinerii bănățeni.  

Abonați la remize în noul campionat al Diviziei A, mai exact a patra din 8 apariții în primele tot atâtea etape, SCM Politehnica Timișoara ”Div A” furnizând surpriza de a nu ceda tur-retur cu CSM Reșița, cu mențiunea că junii alb-violeți au mai înregistrat rezultate de egalitate în deplasare și la Drobeta Turnu Severin și Craiova, învinși fiind o singură dată în 8 runde, de fruntașa bihoreană. 

Dar pepiniera ”satelit” polistă n-are timp să savureze punctul cucerit pe terenul unei ex-prim-divizionare, căci deja luni de la ora 16:30 joacă în sala ”Antonio Alexe” la liderul confortabil CSM Oradea, bihoreni cu nu mai puțin de 7 puncte avans în frunte față de cărășeni, avantaj majorat după succesul la scor de joi, 28-47 în deplasare la ”Cenușăreasa” grupei, CSU Politehnica Timișoara. 

La Oradea se va inaugura așadar etapa a IX-a a seriei vestice în liga secundă de handbal masculin, cu junii ”violeți” protagoniști ai unei a doua deplasări în răstimp de 48 de ore pe terenul primelor două clasate în campionat. 

Și la Reșița s-a remarcat în acest weekend cu o suită de goluri Constantin Darius Bran, debutant deja în Liga Zimbrilor, autor a 7 reușite, alți 8 colegi de-ai săi înscriindu-se pe lista marcatorilor, Bordeanu cu 5 goluri, Dumitrescu 4, Cîtu 3, Chira, Fudulache-Caimacan și Lazăr câte două fiecare iar Vuia și portarul Pal – câte un gol.

Ex-prim-divizionari dar nu numai pe lista marcatorilor reșițeni, Bahan, Belchite, Ignat, Heimbach sau Radosavlevici, precum și Mircea Negru, Gîrban ori Kirsch. 

În schimb secund-divizionara feminină a Timișoarei a plecat învinsă astăzi după prânz din Sala Polivalentă a Reșiței, gazda CSU tranșând duelul direct bănățean din etapa a IX-a în Seria B a ligii secunde cu 25-20, la pauză 16-8. Cărășenele trag astfel la a treia treaptă a podiumului, pe când în dreptul galben-albastrelor ”universitare” de la CSU UVT încep să se adune înfrângerile – a treia consecutivă, fără gustul succesului de aproape o lună de zile… Și urmează primirea lui CSU Oradea duminica viitoare de la ora 16:15 în sala ”Constantin Jude”, la căderea cortinei peste sezonul de toamnă în seria vestică a Diviziei A de handbal fete, după care ultimele 3 runde ale turului vor avea loc în anul 2022.

Rezultatele etapei a VIII-a în Seria C din Divizia A masculină și programul viitor, pe coloana clasamentelor secțiunii Handbal. Rezultatele rundei a IX-a în Seria B din Divizia A feminină și programul viitor, în aceeași secțiune a datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = sase

 


Ultimele articole din categoria Handbal: