Pero Milosevic îi vine de hac lui Poli, cel mai sever eșec din noul sezon

Handbaliștii Timișoarei nu s-au abătut în această după-amiază din alternanța eșecurilor cu victoriile, înregistrând și cea de-a treia înfrângere în noua campanie, dar și cea mai detașată, tocmai în întâlnirea cu CS HC Buzău 2012, preluată în 2020 de nimeni altul decât Pero Milosevic, fostul antrenor al ”violeților”. Bănățenii au preluat conducerea de două ori în primele câteva minute, desprinzându-se la 5-2, și de încă 3 ori în prima jumătate a reprizei a II-a, dar au cedat decisiv pasul de la 19-19 la 19-23, cu Vuk Milosevic, fiu al tehnicianului muntenegrean, declanșator al careului de goluri pentru cei din Câmpia Română. Cu tot cu ex-dinamovistul Esteki în alcătuire, CS HC Buzău 2012 detașându-se spre final la 28-22, după 10-9 la pauza jocului din etapa a III-a în Liga Națională. 

Turul de forță al alb-violeților la debutul sezonului 2020-2021 s-a încheiat astăzi odată cu partida de la ora 15:40 din Sala Polivalentă din Sfântu Gheorghe, municipiu covăsnean în care au jucat 5 meciuri în ultimele 6 zile, sâmbătă pierzând semifinala Final4 al Cupei României cu dobrogenii, duminică tranșând finala mică a turneului contra celor de la CSM Bacău, marți cedând la începerea campionatului elitei în fața Potaissei Turda iar ieri, miercuri, câștigând la 11 goluri diferență duelul cu CSM Vaslui.

Rezultate fără excepție în grafic conform ordinii ierarhice din ultima vreme în Liga Zimbrilor, nu însă și astăzi, buzoienii de regulă mai modest clasați în comparație cu ”violeții” reamintindu-și că i-au mai învins pe cei de pe Bega în campionatul elitei, în Câmpia Română, ceea ce au izbutit de astă dată pe teren neutru: CS HC Buzău 2012 – SCM Politehnica Timișoara 28-22 (10-9).  

Așadar o mai grea piatră de încercare pentru alb-violeți, care n-au sărit hopul, ieșind din marjele așteptărilor și încheind pe scut testul celor 3 meciuri de campionat în tot atâtea zile, așadar cu două înfrângeri, Pero Milosevic și noii săi elevi contabilizând în schimb două victorii, cu mențiunea că buzoienii n-au fost implicați și în weekend în turneul Final4 al Cupei României. Prospețimea superioară și-a spus în consecință cuvântul, trupa muntenegreanului luând decisiv inițiativa la mijlocul părții secunde, fără a mai privi înapoi. 

Dificilul duel s-a conturat ca atare încă din primul minut, când nimeni altul decât ex-campionul dinamovist Esteki a deschis scorul pentru buzoieni, replica polistă fiind însă promptă, prin Barros și Cîmpan. Un alt străin a egalat în contul trupei lui Pero Milosevic, Renaud, urmând 3 reușite alb-violet, Sadoveac din 7 metri, Barros și Fenici, 5-2 în minutul 12, dar și nu mai puțin de 4 goluri ale oponenților, prin Zamfir, același Renaud de două ori și Bejinariu… 5-6 în minutul 20. Timișorenii pierduseră o primă oportunitate de a se detașa mai consistent, ratând pe superioritate numerică.

Inclusiv cu Esteki dar și Vuk Milosevic marcatori până la pauză, CS HC Buzău 2012 și-a păstrat minimul avantaj la intrarea la vestiare, în condițiile în care Tcaciuc a bifat 9 intervenții în poarta bănățenilor și Barros a mai adăugat o ”dublă” pentru elevii lui Vlad Caba: 10-9. Iar tot noua achiziție a egalat cu prima reușită a părții secunde, pentru ”Poli” egalând apoi și Năstăsie respectiv Sadoveac, în urma golurilor lui Nosrati și Vuk Milosevic. 

Iar după circa 17 minute de așteptare și fără Sadoveac, eliminat temporar, poliștii au revenit la conducere, 13-12 în minutul 35, combinata Esteki – Nosrati confirmând rețeta meciului, cât se poate de echilibrat, cu dese răsturnări de scor: 13-14. Încă una prin ”tripla” lui Călin Dedu, Barros din 7 metri și Năstăsie, iar dacă Vuk Milosevic și Bejinariu au contribuit la o nouă egalare, 16-16 spre mijlocul părții a doua, atunci și Liviu Caba a modificat tabela de marcaj, 17-16, fii antrenorilor celor două tabere înscriindu-se între marcatori.

Era pentru ultima oară când ”Poli” se afla în avantaj, 18-16 Barros exact la mijlocul reprizei a II-a, căci Esteki, Renaud și Bejinariu au răsturnat scorul iar nu mai puțin de alte 4 goluri la rând ale Buzăului au mărit diferența… 20-23. Se resimțea ieșirea lui Marius Sadoveac, accidentat, Pero Milosevic detectând momentul oportun și prinzând-o pe Poli în chingi, marcaj strict la Fenici, pe care-l știa ca pe propriul buzunar.

Implicit, fără cale de întoarcere, Vuk Milosevic semnând cel mai mare ecart al partidei, 27-21 în penultimul minut. De fapt, Vuk Milosevic a totalizat 6 goluri, aproape un sfert din totalul învingătorilor, la prima sa confruntare cu fosta echipă, la care a jucat cu anii. Bejinariu și Esteki au adăugat câte 5 goluri între ațele porții timișorenilor, din tabăra cărora au înscris Barros – de 7 ori, Năstăsie 5 goluri, Sadoveac 4, Caba 3, Cîmpan, Fenici și Călin Dedu câte unul.

Cu două eliminări față de cele 3 ale timișorenilor și tot atâtea aruncări de la 7 metri fructificate, față de 3 ale poliștilor, Pero Milosevic, fiul său și noua sa trupă, CS HC Buzău, au venit de hac alb-violeților la rândul lor cu un nou antrenor, ”repatriat”, Vlad Caba. Implicit, muntenii au săltat peste bănățeni în clasament.

Rezultatele etapei a III-a și ierarhia Ligii Zimbrilor, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Handbal. ”Poli” va aborda al doilea turneu al turului din 4 octombrie, așadar peste două săptămâni și ceva, cu jocuri în zile consecutive cu CSM Bacău – adversara din Final4, și nou-promovata CS Magnum Botoșani. 

Timișorenii pierdeau la 4 goluri diferență în precedentele eșecuri din debutul noului sezon, 20-24 (6-10) sâmbătă cu constănțenii, pentru care marca printre alții și ex-polistul gruzin Chikovani, respectiv 24-28 (9-11) marți cu turdenii, pentru care înscria de 4 ori și ex-alb-violetul sârb Milos Dragas.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − opt =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: