Pick Szeged câștigă în România ”dubla” cu juniorii Unirii, la Sânnicolau Mare

Tribunele laterale au fost aseară aproape pline la Sânnicolau Mare, cu ocazia descinderii a două garnituri juvenile ale puternicului club maghiar Pick Szeged, care a onorat invitația lansată de CS Unirea la comemorarea a 4 ani de la trecerea în neființă a fostului conducător al celor de pe Aranca, Ioan Morar.

În memoria lui Ioan Morar, la Sânnicolau Mare, anual se organizează întreceri amicale juvenile, și internaționale, de handbal, la băieți și fete, la ceas de decembrie

 

Gruparea maghiară, aflată în plin sezon competițional la ora ”Memorialului Ioan Morar”, desfășurat pe semicercul băieților cu o săptămână înainte, după ce prima secțiune a turneului, rezervată junioarelor, se disputa cu încă un weekend înainte, și-a găsit totuși loc în calendar în lunea de 15 decembrie, iar cele două meciuri au fost de mare folos pentru tinerii alb-albaștrilor timișeni.

Locul 5 în precedenta ediție de campionat în Ungaria, garnitura de 2001-2002 a maghiarilor, cu o bancă lungă, completă, de 16 juniori, s-a impus la scor în jocul inaugural al cuplajului. ”Am ținut piept cu ei circa 10-15 minute, cât s-a putut”, a admis Roosz Suba Jozsef, coordonator al secției de handbal la CS Unirea.

Localnicii, care n-au putut strange un lot complet, s-au înclinat cu 17-35 (7-18), Denis Kirsch, fiu al antrenorului Alin Kirsch, ridicându-se totuși la nivelul unor oponenți de la Pick.

Campioni ai Ungariei în sezonul trecut, juniorii II de la Pick Szeged, din generațiile 1998-1999, au tranșat apoi jocul vedetă al reuniunii, cu omologii români ai Unirii, rezultat 26-36, la pauză 13-17.

Raimund Haag, Alexandru Botaș și Sebastian Talpoș au fost remarcații taberei maghiare: ”Oaspeții noștri au rămas plăcut surprinși de jocul lor. Am căzut însă fizic, fără bancă, spre deosebire de a lor. Dar în prima repriză diferența au făcut-o mai mult cele 3 aruncări de la 7 metri ratate de băieții noștri”, a mai precizat Roosz Suba Jozsef.

Antrenor al celor două formații deplasate de Pick în România este Velky Mihaly, care a preluat și grupa de 1998/99, în paralel cu ”cei mici”, pe care îi avea déjà în grijă. Ca o remarcă, Pick Szeged deține un lot complet în cadrul generațiilor 1998-1999, de circa 30 de juniori, de valori sensibil egale, echipele fiind exclusiv de 1998 respectiv 1999, ceea ce n-a fost cazul cu ocazia vizitei pe Aranca, unde maghiarii s-au prezentat cu o selecționată combinată în jumătăți egale.

La gazde, sub bagheta lui Dani Morar, fiu al fostului președinte al clubului, trecut în neființă în 14 decembrie 2010, au jucat aseară printre alții Narcis Ciobanu, Denis Bora – portari; Bogdan Mermeze, Michel Farca, Dominic Beke, Alexandru Nițeanu, Marius Popescu, Flavius Izvineanțu, Denis Mitron, Raimund Haag, Alexandru Botaș, Ovidiu Măduță, Sebastian Talpoș, dar și juniori aflați în teste de la Arad respectiv Lovrin, și care ar putea fi legitimați.

Arbitri au fost Ghiocel și Rotundu.

CS Unirea va găzdui de vineri până duminică etapa a III-a a turneelor zonei vestice în Campionatul Național de juniori III, 2000-2001, pentru băieți, în Seria G mai activând LPS Banatul, CSU Politehnica și ”Generală 7”, toate din Timișoara, dar și reșițenii de la CS HC Adrian Petrea, cu două formații, ”A” și ”B”.

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + 8 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: