Poli, acasă în fața neînvinsei în Liga Națională în 2019, AHC Dobrogea Sud, lider cu punctaj maxim în seria din play-off

Returul fazei grupelor din play-off-ul Ligii Zimbrilor începe joi de la ora 16 în sala ”Constantin Jude” cu jocul SCM Politehnica Timișoara – AHC Dobrogea Sud, formații despărțite de 12 puncte în favoarea constănțenilor, fără ca ”violeții” să mai dețină măcar șanse teoretice de a prinde fotoliul de lider al celor de pe litoral. Deținători a 5 puncte în fața secund clasatei CSM București, avantaj pe care echipa de la malul mării speră să-l mențină înaintea deplasării în capitală de duminică de la ora 17:30, după ce în tur Chikovani&Co treceau cu 28-23 de ”Municipalul” de pe Dâmbovița. Iar cum bănățenii îi primesc miercuri 8 mai de la ora 16 și pe bucureșteni, se pot considera arbitri ai duelului sudic pentru intrarea din această serie în finala la titlu, cu șansele lor matematice de a mai intra totuși în finala mică.  

SCM Politehnica Timișoara are de înfruntat joi cel mai dificil adversar al campionatului, dacă e să notăm atât seria invincibilă a constănțenilor în campionat în noul an, de 12 apariții în retur, urmate de cele 3 victorii fără greș în seria din play-off, cât și rezultatele directe.

Cu șapte puncte avans a câștigat formația lui Zvonko Sundovski sezonul regular, în fața campioanei CS Dinamo, pe al cărei teren suferea și ultimul eșec în Liga Națională, pe 13 decembrie 2018, cu 27-19, după care a triumfat în majoritatea celor 12 jocuri din retur în noul an, inclusiv pe malurile Begheiului. Dobrogenii s-au impus pe teren advers în 2019 în primul eșalon cu 3 goluri diferență la Călărași, la limită la CSA Steaua, din nou la 3 goluri diferență și la Timișoara, pe 19 februarie, iar apoi cu 6 goluri avans la Făgăraș și din nou 3 la Bacău, remizând 22-22 în ultima ieșire, pe 27 martie, la CSM București. În plus, AHC Dobrogea Sud Constanța a învins în deplasare și în play-off, 22-27 (13-14) miercurea trecută la Călărași, fiind totodată singura echipă în fața căreia alb-violeții nu au izbutit să ia vreun punct în disputele directe din actuala Ligă Națională. Au fost până acum trei înfrângeri: cu 25-19 la Constanța, 27-30 la Timișoara – ambele în sezonul regulat, și 28-23 luna trecută la malul mării, în play-off.

Meciul din etapa a 4-a a fazei superioare a campionatului este programat joi, 2 mai, la ora 16, la sala ”Constantin Jude”. SCM Politehnica speră să le creeze probleme adversarilor, deși  nu-l pot folosi nici de această dată pe Marius Sadoveac – incomplet refăcut – și foarte probabil nici pe Dragas, care s-a accidentat în precedentul meci. ”E foarte dificil să jucăm fără acești doi jucători la linia de 9 metri, dar vom face tot ce e posibil. Știm că echipa din Constanța dorește să-și mențină prima poziție în grupă, pentru a juca finala. Adversarii noștri au o echipă foarte competitivă, iar dacă dorim să obținem un rezultat pozitiv, trebuie să jucăm precum am făcut-o în meciul cu CSM București, de acasă, ori în repriza secundă a partidei cu Dunărea Călărași. Avem sistemul nostru, mai ales în defensivă, și vom lupta până la capăt indiferent de câți jucători avem apți pentru acest meci” a spus antrenorul bănățenilor, Pero Milosevic, într-o declarație ce prefațează jocul cu AHC Dobrogea Sud. Arbitrii desemnați pentru această partidă sunt bucureștenii Ionuț Barbu și Adrian Manafu, iar observatorul FRH e craioveanul Ștefan Ciurea.

Tot joi se mai joacă de la ora 19 și AHC Dunărea Călărași – CSM București, iar în cealaltă serie: CSA Steaua – Potaissa de la ora 18 și CSM Focșani 2007 – CS Dinamo, de la 18:30. Alb-roșii bucureșteni dețin, precum dobrogeni, punctaj maxim, 15, iar turdenii, precum CSM București, tot 10 puncte. Dacă ierarhiile actuale se păstrează și după cele 3 runde din returul fazei play-off, care vor fi completate miercuri 8 mai, atunci SCM Politehnica va juca împotriva steliștilor pentru locul 5 în ierarhia finală a ediției 2018-2019.

Cu CSM București este SCM Politehnica și în seria patrulater a turneul final național de juniori 2 de la finele lunii, de la Târgu Mureș, grupă în care cele două grupări sunt favorite pentru a accede în semifinalele eliminatorii ale competiției, statut de outsider având CSȘ Râmnicu Vâlcea și AHC Potaissa Turda.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × = 48

 


Ultimele articole din categoria Handbal: