”Poli”, al doilea Final4 la rând în Cupa României: ”Nu-i un favorit cert, trebuie să ne facem jocul nostru”

SCM Politehnica Timișoara și CSA Steaua sunt semifinalistele care revin din nou după nici un an în turneul Final4 al Cupei României la handbal masculin, de astă dată alb-violeții având de dat piept gazdelor pentru intrarea în ultimul act, după ce în primăvara trecută la malul mării dobrogenii treceau pe rând în semifinală și în jocul cu trofeul pe masă de bucureșteni și bănățeni. Finaliști în 2018, elevii lui Pero Milosevic vor să pășească înainte sâmbătă și duminică, mai întâi contra lui CSM Focșani 2007.

”Violeții” evoluează în prima semifinală, mâine (sâmbătă), de la ora 15, cu gazdele de la CSM Focșani 2007, într-o partidă transmisă de TVR HD.

Fiind însă vorba despre o întrecere cu apariții în zile consecutive, unele aspecte care contează pot depinde nu numai de forma de moment a echipei, ci și de consistența în profunzime a lotului, în vederea unei cât mai ample și eficiente rotații, atât pentru odihnirea pe rând a unor componenți cât și implicit pentru evitarea unor eventuale accidentări. Capitol al ”buletinului medical” la care oricum bănățenii abordează turneul final cu două semne de întrebare, în dreptul unor interi, unul, lovit în meciul de campionat de miercuri, în cea de-a doua deplasare succesivă, altul, pe cale de a reveni dar fără jocuri în mână.

S-a văzut în turneul final de anul trecut, că, în ciuda tuturor eforturilor depuse de principalii jucători care au dus greul la poliști, încheierea finalei i-a găsit de puțin pierzători în fața gazdelor constănțene, mai complete în profunzimea lotului, ceea ce a contat în ansamblul a 120 de minute jucate în puțin peste 24 de ore. Iar din acest punct de vedere bucureștenele CSA Steaua și Dinamo par a deține un atu în perspectiva confruntării duminicale, deținând mai mulți înlocuitori oarecum sensibili egali post pe post.

Poli Timişoara câștiga Cupa României în 1986 prin Gunesch (stânga sus), Dan, Naghi, Mardare, Săftescu, Nichifor Dobrescu, portarul Buligan, Pleşca, Giurgea, Nagy, Banu, Fölker, antrenorul Constantin Jude; (jos, tot de la stînga): Urs, Caba, Horațiu Gal, Ianto, Ţibrea, Matei, Popa, Baranga, Ionescu, Bobocea și portarul Basaraba

Chiar și așa, ”Poli” are fără doar și poate șansa de a readuce trofeul Cupei României în Banat, traseul spre Final4 din actuala ediție sugerând că ar putea privi spre stele, sezon al ”violeților”, după calificări strict în deplasare la formații inferioare lor ierarhic, la Sibiu, Bacău și Baia Mare. Un succes în Moldova a fost așadar semnat, în optimi, altele îi așteaptă în județul învecinat la sud, Vrancea. Cei de pe Milcov practică un handbal plăcut ochiului dar alb-violeții au de partea lor palmaresul direct în meciurile de campionat pe puncte, care s-ar putea translata și în întrecerea eliminatorie, care pe care. Mai exact, se împlinește de fapt chiar un an de când timișorenii s-au impus la Focșani în returul campionatului trecut, cu 25-30, deznodământul aceluiași duel direct din turul sezonului 2016-2017, în urmă cu două campanii, fiind 26-26. Cu alte cuvinte, bănățenii nu s-au înclinat pe terenul vrâncean.

Sunt însă două incertitudini medicale despre care a vorbit în ziua dinaintea meciului antrenorul Pero Milosevic: ”Vom face totul pentru a-l recupera pe Orbovic, nu putem ascunde acest lucru. Mi-e puțin frică de faptul că nu ne va putea ajuta, însă medicul și fizioterapeutul fac totul pentru a-l recupera până la meci. Șania e recuperat, dar ar fi un risc să-l introducem; trebuie până la urmă să și riscăm, deoarece trebuie să intrăm în finală. Pentru asta, ar trebui ca toți să dăm sută la sută din posibilitățile noastre.”

Tehnicianul muntenegrean a prefațat și atmosfera în care se va juca acest turneu în orașul din Moldova: ”E o stare de euforie la sală și e normală până la urmă pentru că CSM Focșani joacă acasă și vrea să facă istorie. Va fi așadar o atmosferă extraordinară, motiv pentru care noi trebuie să fim foarte bine pregătiți pentru a comunica și în condiții de zgomot ridicat. Mă bucur și îmi place să joc cu sala plină și contra noastră.”

Antrenorului polist i-a fost greu să anticipeze o favorită clară la câștigarea trofeului în acest turneu final în care se întâlnesc Dinamo, Steaua, CSM Focșani și SCM Politehnica: ”Într-un fel poate fi considerată Dinamo pentru că e campioana țării, iar în Liga Campionilor a depășit prima fază a grupelor. Totuși în Cupă poți pierde la oricine, e o competiție diferită. Joci două meciuri în două zile, iar cine se pregătește cel mai bine și are mai mult noroc inclusiv din punct de vedere al accidentărilor. Focșani va primi și ajutorul publicului, poate fi un avantaj, dar mai e și presiunea pe care o are jucând pe propriul teren. Nu e o favorită clară în Cupa României, trebuie să jucăm și să fim la maximum. Dacă ne facem jocul nostru, să-l controlăm încă de la început atunci am avea condițiile pentru a ne impune. Va fi foarte dificil, dar ne-a reușit de multe ori. Doar cu sacrificii putem câștiga acest prim meci al turneului!” a concluzionat Pero Milosevic.

La ora actuală, în campionat, CSM Focșani și ”Poli” sunt vecine ierarhice, pe locurile 8 și 7 înaintea ultimelor 5 runde din retur, iar bucureștenele, în zona locurilor 4-6, despărțite de un singur punct.

CSA Steaua – Dinamo este a doua semifinală de sâmbătă, de la ora 17:30. aceleași ore de start și duminică, în finala mică, urmată de ultimul act pentru dobândirea trofeului.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: