Poli bate Steaua: pentru a patra oară peste 30 în acest sezon

CSU Politehnica Municipal a reuşit pentru a doua oară în 2012 şi de fapt în acest sezon al Ligii Naţionale să cîştige două jocuri la rînd, 32-28 (16-15) la Chiajna cu „lanterna roşie” fără victorie în actuala ediţie, Steaua. Succesul din deplasarea rundei a 18-a este identic celui reuşit pe 8 februarie cu gorjenii şi exact la o lună după primul triumf extern stagional, 33-30 la nou-promovata CSM Ploieşti, semn că alb-violeţii, zgîrciţi cu golurile şi fără să treacă de 29 marcate în primele 10 runde, pînă la ora penultimului joc din 2011, au trecut totuşi şi sub semnul cifrei 3.

Mihai Timofte a fost de această dată golgeter, cu 11 reuşite, în vreme ce Ioan Claudiu Stan (foto prima pagină) a trecut cu alte 4 în cont de „bariera 100” în acest sezon, adunînd 103… Şi tot statistic vorbind, victoria în dauna unei codaşe pe care o zdrobea în tur cu 28-15, pe Bega, drept cel mai clar succes din actuala ediţie, este a patra repurtată în 2011-´12 cu peste 30 de goluri marcate, prima venind contra altei bucureştene, CSM, 31-26.

Deşi prima repriză a fost echilibrată, pauza avîndu-i în avantaj pe polişti, cu 16-15, diferenţa dintre cele două formaţii s-a văzut în actul secund, atunci când bănăţenii au avut chiar şi opt goluri avans, după cum relatează de la faţa locului www.handbalvolei.ro, prin Adrian Ghiurluc: „Încă cu gândul la prima victorie din acest sezon, Steaua a început bine partida de la Chiajna, trecând în avantaj în primele zece minute ale partidei (3-1, 5-4). A fost un simplu foc de paie, pentru că Poli a intrat repede în avantaj, unul pe care şi l-a păstrat până la finalul reprizei, chiar dacă nu s-a desprins decisiv. Astfel, după primele 30 de minute, Poli intra la cabine cu un avantaj minin, scor 16-15. Actul secund a fost mult mai bun pentru timişoreni. Diferenţa valorică dintre cele două formaţii şi-a spus cuvântul, elevii lui Ovidiu Mihăilă irosind cu uşurinţă multe situaţii clare de gol, iar bănăţenii au profitat la maxim. Poli a avut chiar şi opt goluri avantaj (30-22), iar pe final Nedeljko Vuckovic a introdus toţi jucătorii pe care i-a deplasat. Diferenţa dintre cele două formaţii s-a redus, iar la final tabela indica 32-28 în favoarea oaspeţilor, un succes ce o duce pe Poli, momentan, pe poziţia a şaptea.

„Am venit puţin cam obosiţi şi acest lucru s-a văzut în prima repriză. În repriza a doua am greşit mai puţin, fapt ce ne-a permis să ne distanţăm şi la opt goluri. Pe final, am introdus şi ceilalţi jucători şi doar relaxarea noastră a făcut ca diferenţa să fie aşa mică. Ne-am atins scopul principal, adică obţinerea celor două puncte”, a afirmat Nedeljko Vuckovic, antrenorul bănăţenilor, pentru handbalvolei.ro.

„Diferenţa dintre noi şi Timişoara s-a văzut la finalizare. Din păcate, Steaua la ora actuală nu are un lot competitiv pentru Liga Naţională. Acesta este adevărul, nu trebuie să ne ascundem, unii jucători nu au valoare pentru acest nivel. Cred că puteam mai mult, dar ca de obicei am ratat exasperant de mult. Mergem mai departe şi încercam să construim o echipă”, a declarat antrenorul Stelei, Ovidiu Mihăilă, pentru handbalvolei.ro.

CSA Steaua (28): Portari: Ţenghea, Ioniţă. Marcatori: Cian 10 goluri, Szoke 9, Vancea 3, Cioban 2, Stanciu 2, Popescu 1, Hrimiuc 1

Aruncări de la 7 m: 3 primite, 3 transformate. Eliminări: 6 x 2 minute. Cartonaş roşu: Hrimiuc (3 eliminări). Antrenor: Ovidiu Mihăilă, Gabriel Zamrii

Poli Timişoara (32): Portari: Djuricin, Tcaciuc. Marcatori: Timofte 11 goluri, Băiceanu 5, Stan 4, Cotinghiu 3, Mrakic 3, Lela 3, Hagiu 2, Fenici 1.

Aruncări de la 7 metri: 6 primite, 6 transformate. Eliminări: 2 x 2 minute. Antrenor: Nedeljko Vuckovic.

Stan este într-un top 4 al puncherilor, condus de Darius Lucian Apolzan, de la gorjeni, care conduce cu 128, urmat de Mihai Cojocea, de la Dinamo Călăraşi, şi Radu Cristian Ghiţă, de la Ştiinţa Dedeman Bacău, care a strîns 104, timişoreanul – cu 103, fiind urmat de Adrian Dănuţ Petrea, de la cărăşeni, cu 94.

Poli a rămas însă pe locul 8 în Ligă, în alte dispute din această rundă înregistrîndu-se HC Odorhei – CSU Suceava 38-32, CS Caraş Severin – Ştiinţa Bacău 25-23 şi Pandurii Târgu Jiu – CSM Ploieşti 30-26 şi CSM Bucureşti – Dinamo Municipal Călăraşi 26-29 (ultimul, duminică), rezultate în urma cărora cele 4 grupări tangibile din faţa alb-violeţilor au mai agonisit în ierarhie, după cum se poate remarca în clasamentul la zi după partidele de duminică, de pe coloana din dreapta.

Pentru polişti urmează mai dificile dispute cu formaţii clasate pe poziţii superioare lor, şi anume acasă cu CS Caraş Severin, la HC Odorhei, acasă cu Dinamo Municipal Călăraşi, la Suceava, acasă cu Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău, apoi la CSM Bucureşti şi la liderul campion HCM Constanţa, urmînd a încheia cu un joc pe teren propriu cu CSM Satu Mare. Confruntările din rundele 19-23 ar putea contura ceva mai clar soarta alb-violeţilor în actuala ediţie…

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × doi =

 


Alte articole legate de acest subiect: