Poli ca nouă: Dumitru secund, Doboşi şef, Grasu şi Vasile interi

CSU Politehnica Municipal Timişoara s-a dovedit una dintre grupările active pe piaţa transferurilor de jucători, în aceste săptămâni de vacanţă estivală. Clubul de pe Bega a obţinut semnăturile a doi interi importanţi din campionatul intern, Andrei Grasu (Universitatea Cluj) şi Marius Vasile (Dinamo Călăraşi). Iar Dan Dumitru, fost antrenor secund şi principal al echipei secunde a clubului în 2010-´11, care şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu secund-divizionara HC Arad, pe care a condus-o în ultima ediţie, este noul antrenor secund al Politehnicii.

Dumitru, care a activat şi ca antrenor în cadrul Centrului Naţional Olimpic de Excelenţă „Marian Cosma” Sighişoara, a contribuit de asemenea în timp şi la lansarea unor juniori deveniţi internaţionali de seniori ai României, din postura sa de profesor al secţiei de handbal la LPS Banatul Timişoara.

Timişoreanul Dan Dumitru, revenit după numai un an la Poli, de pe banca lui HC Arad

Pentru Grasu este o revenire în Banat după câteva sezoane la echipa clujeană, el semnând pe un an de zile, în vreme ce Vasile va îmbrăca tricoul alb-violet vreme de doi ani, el fiind unul dintre cei mai constanţi jucători ai trupei din Călăraşi. „Sunt jucători în care ne punem speranţe că ne vor ajuta la încadrarea în obiectiv pentru viitorul an competiţional – calificarea în cupele europene” a spus noul preşedinte executiv Ioan Silviu Doboşi. Domnia sa a preluat funcţia de la Viorel Aurel Şerban, care, din postura de rector al Universităţii „Politehnica” este preşedinte de onoare al clubului timişorean; vicepreşedinţi sunt Ioan Covăsânţan, Ivan Bogdanov şi Mihai Rusu.

Staff-ul tehnic îi are în componenţă pe Nedeljko Vuckovic (antrenor principal) şi pe Dan Dumitru (antrenor secund), ultimul înlocuindu-l pe Uwe Bittenbinder, care a plecat în Elveţia pentru a antrena o grupă de juniori.

Revenind la echipă, mai trebuie menţionate prelungirile contractelor la mai mulţi dintre jucătorii cărora le expirau înţelegerile în această vară: fraţii Marius şi Sabin Ignat, Adrian Cristescu, Dragan Mrakic, Silviu Băiceanu. După revenirea de la lotul naţional de seniori va fi parafată şi prelungirea contractului cu Cristian Fenici. S-au despărţit de Politehnica Mirko Lalic, Alexandru Ursu, Cristian Tcaciuc şi Vlad Hagiu, ultimul întorcându-se la Constanţa, club de care aparţine.

Probleme de sănătate nu mai există, în afara lui Ioan Stan, care se reface după operaţia la ligamentele încrucişate. Golgheterul bănăţenilor a început programul de recuperare şi va merge în ambele cantonamente, însă va avea un program separat.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − = 2

 


Ultimele articole din categoria Handbal: