”Poli” capotează pe ultima treime în fața Bacăului

Două echipe care n-au avut deloc prilejul să joace în ultima lună și jumătate deși în plin sezon, răstimp în care a fost programată o singură etapă – la care n-au participat, erau mai avide ca niciodată de handbal la reluarea returului Ligii Zimbrilor, iar faptul că meciul SCM Politehnica – CSM Bacău a avut loc constituie o victorie în sine. Fără exagerare, dat fiind că partida din această seară din sala ”Lascăr Pană” a fost doar a treia disputată de ”violeții” Timișoarei după 16 decembrie, ceea ce echivalează cu un meci la fiecare 32 de zile, pentru oponenții moldavi fiind numai și numai a doua apariție în 2021, așadar și mai grav. La poftă mai mare, reviriment pe măsură, întărita garnitură de pe Bistrița egalând la 6 după mijlocul primei părți și răsturnând decisiv scorul după 40 de minute, de la 20-18 pentru bănățeni la 20-22, desprindere ulterioară în fața unor poliști văduviți de absențele din efectiv induse de dictatura pseudo-medicală: 27-30 (14-14).

Total lipsită de ritm competițional, întrecerea la semicerc a primei ligi masculine de seniori a revenit în cadru după 3 săptămâni și jumătate, acest campionat în salturi mari și inegale propunând astăzi și mâine a patra rundă din retur și din 2021, în premieră în această ediție la Baia Mare, din nou sub formă de turneu, un sistem de concurs anapoda croit de FRH și contribuind în plus la recentele rezultate internaționale negative ale ”tricolorilor”, doar atât mai trebuindu-i ”Handbalului sport național” oricum bolnav cronic, capac la toate și o criză acută dată de supușenia conformistă a forului federal pliat pe impunerile normative fără pic de urmă de justificări științifico-medicale, asta pentru cei bine informați care chiar înțeleg pe ce lume trăiesc. 

S-a conceput un sistem competițional detrimental sportului, trasat pentru a fi pe placul absurdităților sistemului implementat de peste un an și în România, dar care a tras și mai mult handbalul spre groapă, de pe buza prăpastiei poliștii având parte de numai două apariții în 2021, și acelea în zile consecutive la început de februarie, o remiză și o victorie, iar băcăuanii de una singură, 22-29 cu AHC Dobrogea Sud pe 3 februarie, când rămâneau astfel antepenultimii în clasament.

Implicit mai motivați, au pricinuit ”violeților” prima înfrângere din noul an, din acel 16 decembrie 2020, când se înclinau tot unei formații mai slab clasate, 24-25 cu CSM Făgăraș. 

Greu fără meciuri în mână, extrem de greu într-o asemenea discontinuitate a programului, în care te pregătești pentru unica etapă programată într-un răstimp de peste 6 săptămâni dar nu te mai poți alinia la start doar pentru că așa dictează sistemul pseudo-medical, o farsă făcând jocul conspirației mondiale în avântată derulare, conspirație de-a binelea la care majoritatea a căzut prostește de acord să-i fie colaboratoare și naivă complice, iar  îndoctrinaților chiar n-ai ce să le explici, oricâte dovezi le-ai etala, ei ținând-o una și bună pe acceptarea ”narațiunii oficiale” și emiterea de teorii ale conspirațiilor. Spălații pe creier sunt cu teoriile conspirațiilor dar tot ei sunt și cu aberațiile ”Conspiraționiștii! Conspiraționiștii!”, iar de-aici tot deranjul și din handbal, care a mușcat în a fi condiționat pe niște linii detrimentale sportului și jocului, lanț al slăbiciunilor zăngănind la urechile echipelor trase pe dreapta, în capcane sau plase ale vânătorilor și pescarilor de ”pozitivi”. De unde li s-a tras și ”violeților”, mereu surprinși de zelul sinistrei DSP de a umfla statisticile, tineri sănătoși transformați în ”cazuri”, ceea ce s-a răsfrânt și asupra alinierii la start la Baia Mare, fără Călin Dedu, Năstăsie, Neamțu și Păiuș.

Pseudo-știința a învins la scor știința, triumf al răului în dauna binelui, cu consecințe și la semicerc sub forma programării unui întreg campionat exact așa cum n-ar trebui programat, de parcă l-ar fi gândit niște preșcolari. Mai preocupați în a executa din poziția echer impunerile pe pielea sportului din cadrul schemelor protocolare de tratament ale executanților în teritorii ai implementării ”Marii Resetări”.

Nu se caută scuze poliștilor pentru înfrângerea din Maramureș, dat fiind că și băcăuanii au fost văduviți în aceeași barcă, dar se încearcă deschiderea ochilor celor care mai acceptă realitatea despuiată pentru a deduce cât de mult le este afectată activitatea, în numele unor baliverne ușor de lansat de către urzitorii planurilor ascunse, nu-i doare gura și nu-i costă nimic, verzi și uscate cum că să ne ”sacrificăm” acum pentru revenirea cât mai rapidă la ”normalitate”. Asta se servea maselor de aproape un an iar oamenii n-au memorie de elefant, ci una tot mai scurtă, și iată că nu se mai pomenește respectiva sporovăială, altele fiind acum minciunile. Nu va mai fi niciodată ce-a fost, aspect care nu este dezvăluit din motive lesne de înțeles, dar nu va mai fi și cu concursul acceptului dat de oameni în ultimele peste 12 luni, când s-au lăsat manevrați și dus cu preșul…

Ceea ce a încuviințat FRH, nu în numele handbalului ci al pseudo-științei lipsite de fundament, probe, evidențe și dovezi, a dus la această competiție simulacru, în care ciclul săptămânal de pregătire a fost pur și simplu total perturbat. Nu un campionat atipic, ci unul ratat și irosit pe vecie, din docilitatea unor servanți ai sistemului. 

Prezintă-te în condiții optime dacă mai poți în asemenea circumstanțe, totul depinzând de forma și inspirația de moment, de o mână a destinului. În cazul disputei din Maramureș, soarta i-a surâs pe final trupei de pe Bistrița, dar rezultatul nu poate fi elocvent, nu un barometru fidel în contextul unei întreceri cu etape din an în paști, un contraexemplu competițional. Un campionat la cheremul hazardului și al ”testelor” luate de bune, cheie a farsei mondiale în a căror acuratețe numai dezinformat să fii și să crezi…

”Poli” a început mult mai bine, goluri Baican dar și solidă defensiv, apărare bine dirijată de Tcaciuc, scorul luând proporții spre mijlocul primei reprize, 5-1 prin extrema braziliană Barros în minutul 13. Dar moldavii n-au mai ratat de la 7 metri ci au înscris astfel de trei ori în primele 5 reușite, Crnoglavac egalând în minutul 18, 6-6. Focul de paie era stins, iar chiar dacă timișorenii luau de fiecare dată conducerea, mai adesea prin Sadoveac și Barros, dar și prin Baican, Caba sau Șomlea, CSM Bacău egala de fiecare dată, și cu 3 secunde înaintea pauzei… 14-14.

Alb-violeții au început mai bine și partea a doua, preluând de încă patru ori conducerea, ba chiar și desprinzându-se puțin în minutul 37, 19-17 Barros, însă Tîrzioru și Gabi Bujor au răsturnat decisiv scorul în nici 5 minute, înscriind de tot atâtea ori, pe când sud-americanul Timișoarei a ratat de la 7 metri… 20-22. 

Și Bujor ajungea două minute pe margine, dar apoi și Barros, Sadoveac reducând totuși la limită din diferență, 22-23 în minutul 47, ultima oară când ”Poli” a mai fost atât de aproape. Căci avea să se pripească în ofensivă, să-și piardă busola, descumpănită de propriile erori dar și de cele de arbitraj, Sretenovic și Tîrzioru desprinzând-o în premieră pe antepenultima clasată la 3 goluri diferență, 22-25 în minutul 50.  

Fenici era și el eliminat, la fel Barros, iar Sadoveac rata de la 7 metri, Sretenovic și Crnoglavac profitând pentru CSM, 24-29 în minutul 56. Meci jucat… Sârbul Crnoglavac avea de fapt să adune 7 reușite pentru învingători, la egalitate la acest capitol cu Liviu Caba și Barros, completați din formația lui Vlad Caba de Sadoveac și Baican cu câte 4, Fenici și Șomlea cu câte două, respectiv Cîmpan, cu un gol.

Poliști învinși, speranțe care mor ultimele să nu fie din nou luxați de zeloasa DSP tocmai de… 1 aprilie, dată a întâlnirii de la ora 13:45 la Sfântu Gheorghe cu nou-promovata codașă fără victorie din Botoșani. Dacă și înaintea acelei partide vor mai găsi stupizii de la DSP oarece ”pozitivi”, ditamai păcăleala, atunci chiar că SCM Politehnica ar trebui să ia poziție și să rupă lanțurile condiționării. 

Alb-violetul e ceva sacru în sportul bănățean dar a devenit preș cu iz experimental în sforțările unor puerili care nu înțeleg miza înrobirii omenirii de a-și face ”datoria”. 

Primele rezultate ale etapei a XIX-a în Liga Zimbrilor și programul rundelor 19-20, pe coloana clasamentelor.

 

  

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ unu = 4

 


Ultimele articole din categoria Handbal: