Alb-violeţii Timişoarei câştigă cu 100% patrulaterul „Cupei Politehnica”: învins, şi Odorheiul lui Vlad Caba

După victoriile cu Pandurii Târgu Jiu şi Potaissa Turda, elevii lui Constantin Ştefan au încheiat turneul “Cupa Politehnica” cu un nou succes, 29-28 (13-17) cu HC Odorhei, pregătit de timişoreanul Vlad Caba, adjudecându-şi trofeul unei întreceri, care, spre deosebire de anii trecuţi, a numărat doar competitoare de la noi din ţară. AS CH Politehnica şi-a păstrat astfel trofeul şi cu ocazia celei de-a 37-a ediţii a popularei întreceri precompetiţionale. Iar tot sâmbătă a fost organizată retragerea din activitate a 2 foşti componenţi de seamă ai Politehnicii, Sorin Sărăndan şi Adrian Cristescu, exemple de dăruire în sport şi pentru echipă în cei 20 de ani petrecuţi la gruparea de pe Bega, ambii primind un premiu de merit şi unul de excelenţă, dar şi câte un fular din partea Asociaţiei Suporterilor Timişoreni Druckeria.

Prin jocul rezultatelor, Poli îşi asigurase primul loc înaintea partidei cu gruparea harghiteană, însă a abordat cu seriozitate şi ultima dispută a întrecerii. Cum fiecare portar a apărat în câte un meci, de data aceasta între buturi a intrat Tudor Stănescu, care avea să se numere printre eroii confruntării. Echipa de start i-a mai cuprins pe Chikovani, Irimiaş, Santeiu, Petkovic, Kaftin şi căpitanul Timofte, care a evoluat doar în minutele de început şi în cele din final, în rest fiind menajat după ce a fost integralist în celelalte două partide.

Startul întâlnirii a fost unul echilibrat, alternând perioadele de egalitate, cu cele de avantaj minim de-o parte ori de alta. Totuşi, lipsa de eficienţă a timişorenilor în faţa porţii, dar şi precizia lui Kuzmanoszki, Mihalcea şi Irimescu, au făcut ca oaspeţii să se desprindă treptat-treptat pe tabela de marcaj. În minutul 27, golul pe contraatac al lui Mihalcea avea să consemneze cea mai mare diferenţă de scor a întregii partide: 11-16.

În partea a doua, elevii lui Constantin Ştefan s-au dovedit mai buni la intercepţie, au evoluat mai atent în apărare şi au început să se apropie încet-încet de adversari. Abia la mijlocul reprizei au restabilit egalitatea, Petkovic marcând la vinclu cu o “torpilă” de la 8 metri. Tehnicianul bănăţenilor a fost deosebit de inspirat, mizând mai mult pe Andrei Lela, cel care avea să devină cel mai bun marcator al echipei din această repriză, cu patru goluri, el fiind cel care le-a readus în avantaj pe gazde după multe minute de joc.

Ultimele trei minute au fost realmente dramatice. Având de recuperat un gol, timişorenii s-au trezit cu doi oameni în minus, Daninfild, pentru fault, şi Ursu, pentru proteste, fiind eliminaţi pentru câte două minute. Cu toate acestea, “violeţii” au egalat prin Petkovic, golgheterul meciului cu şapte reuşite, şi tot el a avut oportunitatea de a prelua conducerea, dar s-a opus Levente Szabo. Cu 20 de secunde înaintea finalului, portarul Stănescu a făcut minuni. A apărat un 7 metri executat de Kuzmanoszki, dar şi o nouă aruncare a aceluiaşi jucător după ce mingea revenise la el. Când mai erau patru secunde, Chikovani a stabilit scorul final: 29-28, aducând în delir cele câteva sute de spectatori.

Fericit de a treia victorie consecutivă, dar şi conştient că mai are de pus la punct destule lucruri, antrenorul timişorenilor, Constantin Ştefan, avea să declare: “Ne-am dorit să facem o impresie bună atât adversarelor din campionat, dar şi publicului. Noi nu facem meciuri amicale, ci partide de verificare, aşa încât băieţii au abordat jocul de astăzi ca pe unul oficial. Pentru moralul nostru contează să câştigăm fiecare joc, mai ales că suntem o echipă într-o formulă nouă. Astăzi am intrat mai greu în joc, n-am avut agresivitate în apărare. Nici în atac relaţiile nu funcţionează cum mi-aş dori. Totuşi, cred că am legat o echipă bună într-un timp scurt.”

*

Pentru timişoreni au marcat: Petkovic (7), Kaftin (6), Chikovani (4), Lela (4), Daninfild (3), Ursu (2), Irimiaş (2) şi Mrakic (1), în timp ce pentru HC Odorhei “gurile de foc” au fost Mihalcea şi Kuzmanoszki, ambii reuşind câte 6 goluri.

Astfel, Politehnica a terminat prima în clasament, cu şase puncte, fiind urmată de Potaissa Turda, cea care în prima întâlnire a zilei de sâmbătă a trecut lejer, cu 36-25, de Pandurii Tg. Jiu.

Chiar dacă a încheiat ultima, HC Odorhei i-a dat pe cel mai bun jucător al turneului, Goran Kuzmanoszki, şi pe portarul turneului, Levente Szabo, cei doi fiind desemnaţi prin vot de către antrenorii celor patru competitoare. De asemenea, pentru cele 23 de goluri, Claudiu Dediu, de la Potaissa, a primit trofeul pentru golgheterul ediţiei, trofeul fiindu-i decernat încă din pauza meciului Poli-Odorhei, clujenii grăbindu-se să se întoarcă pe melagurile natale.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Alb-violeţii Timişoarei câştigă cu 100% patrulaterul „Cupei Politehnica”: învins, şi Odorheiul lui Vlad Caba

  1. Doru spune:

    Urez mult succes lui POLI si antrenorilor sai, in noul sezon. Totodata sa le uram numai bine celor care au parasit echipa impreuna cu multumirile noastre pentru ce au facut pentru POLI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − = 1

 


Ultimele articole din categoria Handbal: