Poli, cel mai clar succes al sezonului, cu cele mai multe goluri marcate. Cele 3 victorii, mereu cu peste 32 de reușite

SCM Politehnica Timișoara n-a ratat în această după-amiază ocazia obținerii unei rare victorii în campionat, a treia în primele 12 etape din Liga Zimbrilor la handbal masculin, ultimul meci acasă din tur aducându-i în față ”lanterna roșie” nou-promovată, împotriva căreia a conturat cel mai clar succes din ediția în curs, dar și cu cele mai multe goluri înscrise. Dacă în precedentul joc în sala ”Constantin Jude” a câștigat cu 37-32 în fața băcăuanilor, astăzi, în runda a 12-a, s-a impus cu 38-32 cu CSM Alexandria, după ce la pauză conducea tot cu 3 goluri diferență.

Antepenultimii în clasament și cu numai 3 puncte în plus față de codașii teleormăneni, poliștii Timișoarei aveau, cel puțin pe hârtie, cel mai facil meci la dispoziție din întregul sezon, pe teren propriu împotriva ultimilor clasați, oportunitate pe care n-au irosit-o în întâlnirea de la ora 16, câștigată cu 38-32 (22-19). În ceea ce a fost ultima partidă a ”violeților” pe teren propriu înaintea sărbătoririi aniversării centenarului sportului studențesc tehnic pe Bega.

Moment simbolic care nu-i prinde pe ”studenți” tocmai bine poziționați în Liga Națională, dar SCM Politehnica are de partea sa toate circumstanțele atenuante legate de penuria rezultatelor imediate pozitive, dat fiind temeritatea de a adopta o strategie rara avis la semicercul carpatin, aceea de a da credit masiv tinerilor și juniorilor, induși la nivelul rigorilor senioratului. Ceea ce comportă răbdare, consecvență, perseverență și nu numai.

Iar cu multă răbdare a venit în cele din urmă și cea de-a treia victorie în tur, un sfert dintre apariții fiind așadar câștigate, în condițiile în care un alt sfert, tot 3 partide, au fost pierdute la limită, ceea ce semnalează faptul că ”studenții” poliști și-au vândut uneori foarte scump pielea.

Astăzi erau în postura de favoriți, acasă cu ”lanterna roșie”, fiind așadar nevoiți să fructifice momentul favorabil, presiune căreia i-au făcut față, adjudecându-și victoria. Iar ca o regulă, cu excepția care o confirmă, ”Poli” s-a impus după ce a condus la pauză, atât cu sucevenii și băcăuanii – la câte 5 goluri diferență tot în sala ”Constantin Jude”, cât și cu CSM Alexandria, marja de 3-4 goluri avans după 30 de minute fiind suficientă pentru aceste succese la 5-6 goluri diferență. Excepția, cu CSM București, care învingea pe Bega, la limită, după ce bănățenii conduceau la limită la pauză. 

Bilanț implicit ameliorat pe teren propriu, 3 victorii și 4 înfrângeri, în succesiunea 20-27 (12-14) cu CSM 2007 Focșani, 33-28 (17-13) cu CSU din Suceava, 28-29 (14-13) cu CSM București, 26-35 (14-20) cu AHC Potaissa Turda, 29-33 (15-16) cu campioana CS Dinamo, 37-32 (18-15) cu CSM Bacău și 38-32 astăzi cu teleormănenii.

Într-o penultimă rundă a turului cu mai multe succese în deplasare, acasă impunându-se poliștii și CSM București, dar și cu mențiunea că ultimele două partide ale etapei se vor juca în luna decembrie. Au învins și constănțenii, gazde duminică seară pentru SCM Politehnica Timișoara la finele turului, cu 27-31 la nou-promovații din Cluj, egali la pauză ai celor de la AHC Dobrogea Sud.

”Violeții” au transpirat mult pentru a se desprinde de teleormăneni, mai ales că oaspeții au condus de 3 ori în primele 5 minute iar apoi de încă două ori în repriza I, cu 9-10 în minutul 13, de la 9-7, respectiv cu 11-13 în minutul 17, de la 11-10, însă și pentru ultima dată, Cristescu, Sadoveac și Fenici de două ori la rând răsturnând decisiv scorul până în minutul 21, 15-13, după care timișorenii n-au mai fost egalați.

Dar au suflat și-n iaurt, ținând cont că teleormănenii câștigau la scor în precedenta lor deplasare, prim triumf în Liga Zimbrilor acontat ca o mare surpriză cu 20-27 la Focșani, tocmai grație unei prime reprize dominante, 9-16.  

Elevii lui Constantin Ștefan au căutat să repete figura și pe Bega, Hebo, Malencic și Voicu preluând pe rând conducerea pentru cei din Alexandria în primele 5 minute, dar apoi și răsturnând scorul de la 9-7 pentru poliști în minutul 10 prin Marius Sadoveac, 9-10 grație ”dublei” aceluiași Nenad Malencic și egalării lui Vasile Dobrincu. 

Alternanță la conducere, Sabin Ignat și Năstăsie readucându-i pe bănățeni în față, 11-10, dar Hebo, Voicu și același Dobrincu înscriind în serie pentru CSM Alexandria, 11-13, și pe fondul eliminării lui Raul Bote – prima a partidei. 

A urmat revirimentul elevilor lui Horvath Attila, pe mâna rutinaților Cristescu, Sadoveac și Fenici, iar apoi CSM Alexandria n-a putut decât să se apropie la un gol de poliști, de 5 ori, inclusiv în ultimul minut al primei reprize, 20-19. Când însă ”violeții” s-au desprins în numai jumătate de minut la 3 goluri de codași, grație lui Marius Sadoveac, care a fructificat nu doar atacul gazdelor, punând cireașa pe tort cu două secunde înaintea sunetului sirenei, după un atac ratat de ”lanterna roșie”. Pentru a doua oară 3 diferență în meciul din ”Constantin Jude”, după 17-14 în minutul 23. La pauză, 22-19

Avantaj dublat până la final, a cincea oară în acest campionat când ”Poli” a semnat un scor favorabil al reprizei a II-a, după ce Cristescu și Năstăsie o duceau în primieră la 4 avans încă din primele minute, 24-20, avantaj majorat și în continuare chiar dacă Sadoveac rata de la 7 metri în urma eliminării teleormăneanului Mazilescu, majorat tot de la 7 metri grație lui Csog Vencel, iar apoi și de Cristescu, 26-20 în minutul 39. Diferență consemnată și la încheierea partidei… 

Cu mențiunea că elevii lui Horvath au condus chiar și mai clar grație unui ”careu” la mijlocul părții secunde, prin Csog, Năstăsie, Sadoveac și același Csog, 31-23 în minutul 45. Ca niciodată în acest campionat, ”Poli” trecea de limita celor 10 goluri avans grație unei alte serii fără replică, ”triplă” conturată de Sadoveac din 7 metri, 36-25 în minutul 53

Victorie asigurată înainte de termen, finish cu juniori în teren, jucătorii cheie din nucleu fiind odihniți pentru deplasarea de duminică seară pe litoral. 

Un triumf just și așteptat, muncit și meritat. Și urmează două deplasări la cumpăna dintre tur și retur, în estul țării, la foste și actuale participante în cupele europene, duminică de la ora 18 la Constanța, pe 5 decembrie la Focșani cu o trupă din 16-imile EHF European Cup, iar abia apoi ultimul meci acasă de campionat din 2021, cu CS ”U” Cluj, în runda a XV-a.

”Poli” a pierdut toate cele 5 deplasări din noul campionat, însă de două ori doar la limită iar de alte două ori la 3-4 goluri diferență: 20-19 (10-10) pentru CS Universitatea Cluj, 34-30 (19-11) pentru HC Buzău 2012, 34-27 (17-10) pentru CSA Steaua, 32-31 (15-13) pentru CS Minaur Baia Mare, 32-29 (14-13) pentru CSM Vaslui.

Șapte marcatori poliști tot în frunte cu Marius Sadoveac, autor a 11 goluri dintre care 9 până la pauză, secondat de Robert Năstăsie cu 8 dintre care 5 în prima repriză, Csog Vencel înscriind de 7 ori, mai ales în partea secundă (2+5), Fenici de 4 ori (3+1), Cristescu la fel (1+3), Ignat 3 goluri (1+2) iar Neamțu unul în prima parte.

Repriză întâi în care Sadoveac a fructificat toate cele 3 aruncări de la 7 metri de care au beneficiat gazdele, Bote fiind unicul eliminat temporar de la bănățeni. pe când CSM a avut un 7 metri, transformat, și două eliminări. După pauză, două goluri poliste din 7 metri dar și unul ratat respectiv două eliminări, pe când învinșii au mai adăugat 4 reușite de la 7 metri spre finalul întâlniri și o eliminare după pauză.

Rezultatele etapei a XII-a în Liga Zimbrilor și programul rundelor 12-13, pe coloana clasamentelor la zi în secțiunea Handbal.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × sapte =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: