Poli conduce da capo al fine, prim triumf după exact două luni

SCM Politehnica Timișoara a câștigat în această seară la Sfântu Gheorghe meciul de campionat pe teren neutru cu CSM Vaslui, de care s-a distanțat încă din primele faze, favoriții alb-violeți asigurându-și un avantaj de 5 goluri încă din prima repriză, patru la pauză dar chiar și șapte la mijlocul părții secunde, 31-26 (15-11) în etapa a XVII-a din Liga Zimbrilor, prim triumf după exact două luni grație căruia au urcat două locuri, peste învinsele de astăzi ale primelor două clasate.

Protagonistă aseară a unui echilibrat duel intens cu secund clasata Potaissa Turda, de care a fost egalată în ultima secundă, SCM Politehnica s-a regrupat eficient pentru întâlnirea din această seară cu vasluienii depășiți ieri la 3 goluri de SC Minaur Baia Mare, elevii lui Vlad Caba abordând meciul foarte concentrați, deciși să-și valorifice prima șansă, și făcându-și jocul mai ușor printr-o desprindere relativ rapidă. 

”Poli” a dat tonul și a impus ritmul în fața moldavilor aflați la 6 puncte în urmă în ierarhia Ligii Naționale, înscriind destul de facil pe fondul unui joc deschis, preponderent ofensiv, într-un ritm alert, cu sud-americanul Barros dezinvolt pe extremă, autor a circa jumătate din reușitele bănățenilor în prima parte: 15-11.

CSM Vaslui a fost cea care a început mult mai bine repriza a II-a, apropiindu-se fără replică la un singur gol, cea mai mică diferență în meci, foc de paie însă, stins la fel de prompt de timișoreni, desprinși din nou în doar câteva minute la 5 goluri. Și mai multe la mijlocul părții secunde, 22-15, duel deja fără istoric…

Moldavii aveau să înjumătățească handicapul dar nu depășeau norma reușitelor de ieri, 26, ”Poli” trecându-și în cont un succes scontat și meritat, completare la remiza cu favorita de pe locul 2… 31-26.

Două treimi dintre goluri, prin golgheterul Marius Sadoveac, dar și pivotul Baican respectiv extrema Barros, fiecare cu câte 7, Călin Dedu înscriind 3, Năstăsie și Caba câte două, iar Cîmpan, Fenici și Aron Dedu unu fiecare.

Peste 3 săptămâni de pauză până la ora revanșei cu buzoienii, învingători astăzi ai Minaurului, cei din Câmpia Română urmând a fi întâlniți în etapa a XVIII-a în Sala ”Rapid” din București, spre finele lunii, la startul unui alt turneu, dar în capitală.

Rezultatele zilei în runda 17 din Liga Națională de handbal masculin, pe coloana clasamentelor.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × = opt

 


Ultimele articole din categoria Handbal: