Poli cu absenţe, semicercul românesc cu şi mai mari probleme

Vădit descoperit pe postul de pivot, în urma unor noi accidentări între titulari, noul antrenor polist Gligore Czari a apelat astăzi, ca soluţie de urgenţă, tocmai la fiul său Roland, în vederea jocului de sîmbătă cu codaşa Dinamo, meci ce coincide cu debutul înlocuitorului lui Vuckovic pe teren propriu şi care va fi urmat de o neverosmilă nouă pauză competiţională de 3 săptămîni, cu două etape înaintea încheierii turului, dar totuşi benefică alb-violeţilor, date fiind problemele de lot…

Roland Czari înscria acum un an pe vremea aceasta 6 goluri într-o deplasare în Challenge Cup, ceea ce i-a atras o convocare la naţionala de tineret. Fiul şi-a urmat acum tatăl, Gligore Czari, proaspăt antrenor la CS U Politehnica Timişoara, cei 2 urmînd a debuta pe teren propriu în disputa de sîmbătă 24 noiembrie 2012, cu Dinamo

Aşadar cu o zi înaintea meciului CS U Politehnica – Dinamo, din etapa a 9-a a Ligii Naţionale de handbal masculin, gruparea timişoreană s-a orientat „din mers” pentru crearea dublurii pe postul de pivot, fiul urmîndu-şi tatăl sub alb-violet.

Roland Czari, născut în 30 aprilie 1992, şi care a suferit recent, în cursul turului, pe seama retragerii din campionatul ligii secunde a grupării H.C. Arad, a semnat cu poliştii pe următoarele 6 luni, cu opţiune de prelungire, pivotul de 1,90 metri urmând să pună umărul deja în jocul de sîmbătă de la ora 17, contra dinamoviştilor. Czari jr. a mai evoluat la Reşiţa pe perioada junioratului şi după ce a împlinit 18 ani, adunînd 8 goluri în trecuta ediţie a Challenge Cup, dintre care 6 în returul de la HK Spartak Varna, pe 3 decembrie 2011, ceea ce îi atrăgea şi convocarea în reprezentativa de tineret a României.

Pentru postul de pivot rămăsese valid un singur jucător, Marius Ignat, ceilalţi doi acuzând accidentări mai mult sau mai puţin grave. Astfel, Silviu Băiceanu se reface după operaţia de menisc iar Dragan Mrakic e nevoit să ia o pauză de 3-4 săptămâni după ce în meciul de la Odorhei s-a confruntat cu o ruptură musculară. Lista indisponibilităţilor e întregită de Mihai Timofte, cu o accidentare ce-l va ţine departe de teren tot vreme de câteva săptămâni.

Jocul CSU Politehnica Timişoara – Dinamo Bucureşti (arbitri: Nacu şi Rucoi, din Mureş) e programat mîine după-amiază, la ora 17, în sala “Constantin Jude”, aceasta fiind ultima reprezentaţie a „violeţilor” înaintea unei noi pauze de 3 săptămîni. Poliştii au doar 3 victorii din 8 meciuri, fiind egalaţi la puncte de ocupanta locului 9, Pandurii Lignitul, surprinzătoare învingătoare la CSM Bucureşti, pe cînd dinamoviştii sunt penultimii, cu o singură victorie în cont.

Aşadar campionatul intern se va întrerupe din nou, ca urmare a modificării programului competiţional iniţial stabilit, şi care prevedea etape în 1 respectiv 8 decembrie, în cazul „violeţilor” la Cluj-Napoca şi acasă cu HCM Constanţa. De fapt, nu se va mai juca până la mijlocul lunii decembrie, când sunt prevăzute ultimele două runde din tur, pe 15 şi 20 decembrie.

Amânarea ultimelor două runde din tur, deşi inexplicabilă, poate fi favorabilă poliştilor, pentru a-şi regrupa rîndurile. Cert este că selecţionata masculină a României are programate două partide amicale între Crăciun şi Anul Nou, cu Serbia şi Ungaria, respectiv alte două meciuri la Stuttgart, în 9 şi 10 ianuarie 2013, inclusiv cu naţionala Germaniei, însă programul federal nu aminteşte de un stagiu de pregătire în următoarele două săptămîni, ceea ce ne poate duce cu gîndul la faptul că membrii F.R.H. şi L.P.H. vor fi pe-atunci preocupaţi şi prezenţi în carne şi oase la Campionatul European de handbal feminin, ce demarează de marţi într-o săptămînă în Serbia.

Oricare-ar fi motivul întreruperii, simplul fapt că programul competiţional a fost serios alterat în cursul turului de campionat, şi încă lăsînd în suspensie ultimele două etape ale toamnei, oferă o mică dar sugestivă explicaţie în plus, dacă ar mai fi vreun dubiu, de ce România este învinsă la 7-8 goluri în preliminariile Campionatului European masculin…

Vai şi-amar de handbalul nostru.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 25

 


Ultimele articole din categoria Handbal: