”Poli”, de nestăvilit pe final: alte succese, Sadoveac 20

Implicați în 3 partide televizate joi, sâmbătă și duminică de postul național și de fiecare dată învingători în fața unor oponente consacrate în zona play-off a Ligii Zimbrilor, ba chiar unele dintre acestea cu trasee europene în sezonul în curs, handbaliștii Timișoarei au făcut o bună propagandă sportului de pe Bega, aducând numai și numai bucurii de la Sfântu Gheorghe telespectatorilor simpatizanți ai alb-violeților, văduviți și în continuare de posibilitatea de a-și vedea pe viu favoriții. Și cel de-al doilea turneu de campionat al Ligii Naționale masculine s-a jucat de duminica trecută tot pe terenurile neutre din județul Covasna și tot în fața tribunelor goale, mingea mică pe semicerc așadar plânge, dar fanii din capitala Banatului cu un ochi râd, grație succeselor pe linie ale poliștilor, incluzând reușita unei uriașe răsturnări de scor ca revanșă în fața constănțenilor la eliminarea din urmă cu exact 4 săptămâni pe același teren din semifinalele Cupei României. Acum a fost 25-23 după 9-16 la pauză și chiar 10-19, în toate cele 3 întâlniri, cu CSM București, AHC Dobrogea Sud și Dunărea Călărași, finalurile pe val decizând învingătoarea. De fiecare dată echipa lui Vlad Caba, cu acel ceva în plus, după ce duminică-luni, la debutul turneului etapelor 4-9 la Sfântu Gheorghe, a beneficiat de neprezentarea adversarilor blocați în izolarea sub dictat pseudo-medical, s-a desprins în ultimele minute. 

SCM Politehnica Timișoara a profitat spre finalul foarte obositorului turneu de o săptămână de la Sfântu Gheorghe de avantajul de a nu fi jucat la începutul său în primele două dintre cele 6 runde impuse de FRH conform noului calendar competițional, ”portițe” de care n-au avut parte și cele 3 oponente întâlnite joi, sâmbătă și duminică, din București, Constanța și Călărași, diferențe de 120 de minute disputate care pot conta în întâlniri echilibrate și care se resimt la capătul unui asemenea forcing în principiu nefiresc pentru o competiție de regularitate, aspecte care însă nu știrbesc deloc din meritele alb-violeților.

În general la timonă dar totuși detașați abia pe final după ce aveau de întors rezultatul de la 19-21, 26-22 joi cu CSM București, elevii lui Vlad Caba au izbutit o mult mai senzațională răsturnare de scor în reeditarea televizată de sâmbătă după-amiază a semifinalei Cupei României din Final4 din urmă cu 4 săptămâni. Atunci s-au impus constănțenii, calificați astfel în actul final, pe care aveau să-l piardă în fața campioanei Dinamo, iar și de astă dată păreau a învinge tot cei de pe litoral, după ce aveau 7 goluri avans la pauză, scor 16-9, iar în partea a doua au condus și cu 19-10.

Startul de meci a fost foarte bun pentru timișoreni, care apoi au cedat însă inițiativa pe parcursul primei reprize. În partea a doua, AHC Dobrogea Sud Constanța a controlat jocul, la intrarea în ultimele 10 minute deținând un liniștitor 23-17. Aparențele înșelau, deoarece, din acel moment SCM Politehnica a recuperat puțin câte puțin distanța care o despărțea de finalista Cupei României.

Iar finalul de meci a fost gestionat foarte bine de alb-violeți, care au preluat conducerea cu 24-23 în minutul 58, mai apoi având șansă la aruncarea de la distanță a constănțenilor și apărându-se inteligent în ultimele 90 de secunde, după care au mai punctat o dată din aruncare de la 7 metri, la ultima fază.

Marius Sadoveac a fost din nou golgheterul învingătorilor, cu 8 goluri, completat de Barros cu 6, pe când Șandru cu 6 reușite și Nistor cu 4 au fost principalii marcatori ai învinșilor: SCM Politehnica – AHC Dobrogea Sud 25-23 (9-16).

La asemenea tur de forță cu victorii în șir, ar fi fost și păcat ca timișorenii pe val să nu încheie de aceeași manieră a doua lor participare în Covasna, învingând într-adevăr și duminică la matineu, într-o altă dispută televizată, cu călărășenii, din etapa a noua.

Partida a fost echilibrată până în ultimele 10 minute, până atunci fiecare formație având un avantaj de unul-două goluri, anulat rapid de adversar, de fapt cu o singură desprindere a Dunării, imediat după pauză, de la 11-11 la 13-11, anihilată însă prompt de cei de pe Bega, 15-14 deja în minutul 35 prin Barros.

Conform tiparului finalului de săptămână la Sfântu Gheorghe, din minutul 49 bănățenii s-au desprins la 3 goluri, 22-19, avantaj menținut, 24-21, fiind siguri de victorie la 26-22 în minutul 57, scor la care se impuneau joi cu bucureștenii.

Marius Sadoveac a fost golgheterul întâlnirii, cu 12 reușite, cinci dintre ele fiind din aruncare de la 7 metri. secondat fiind la SCM Politehnica de același sud-american Sergio Barros, cu 5 goluri, și Cristian Fenici cu 4. Alb-violeții au dispus de Dunărea Călărași cu 25-23 (11-11), principal marcator al învinșilor fiind Gabriel Bujor, cu 7 goluri.

Rezultatele de duminică ale etapei a IX-a în Liga Zimbrilor, pe coloana clasamentelor secțiunii Handbal.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 6 = doi

 


Ultimele articole din categoria Handbal: