Poli defilează, prim triumf la a doua înfățișare în noul campionat surogat. Să vină Pero!

Ce mai campionat ar putea fi și acesta, al Ligii Naționale de handbal masculin cu primele 3 etape în tot atâtea zile consecutive pe două terenuri neutre din Sfântu Gheorghe, ne poate spune numai și numai onor FRH, care s-a lăsat la rândul ei manipulată ca la carte și fără crâcnire via minister de resort, Guvern, parlament, DSU și tot balamucul controlat în teritoriu prin tentacule forte ale ocultei satanice mondiale gen OMS, apendice pseudomedical al draconicei ONU, sistemul competițional surogat supunând cluburile participante în noua ediție a Ligii Zimbrilor unei ”testări la rece” în absența unui număr suficient de prealabile jocuri amicale, cu riscul apariției accidentărilor. Sclavii ultramoderni ai arenelor n-au avut însă deloc de-ales și s-au pliat cerințelor nefirești și în creștere, a se citi meciuri oficiale pe puncte la intervale de nici 24 de ore pe fondul unor odioase protocoale fără justificare științifico-medicală, igienico-sanitară și din sfera cercetării, pură inginerie socială sub pretextul combaterii așa-zisei ”pandemii”, ce mai co-morbiditate, ăăă, pardon, ce mai comedie. Iar ASU Politehnica a pendulat de la un eșec la debut, cu o trupă de cupele europene mai tare și în sezonul trecut, 24-28 (9-11) ieri cu Potaissa Turda, la un succes în etapa a II-a, 33-22 (16-12) astăzi de la ora 13 cu CSM Vaslui, care o urma în clasamentul campaniei anterioare, semn că, totuși, unele aspecte nu neapărat s-ar schimba. Spre exemplu ordinea ierarhică. Publicată pe coloana dreaptă a secțiunii Handbal, laolaltă cu rezultatele și programul viitor.

Depășită în partida televizată de ieri de la ora 17 a rundei intermediare, ”Poli” s-a reabilitat brusc astăzi după prânz, tot în județul Covasna, pregătindu-se printr-o victorie la scor pentru reîntâlnirea de mâine după-amiază de la ora 15:40 cu noii elevi ai fostului ei antrenor Pero Milosevic, trecut la CS HC Buzău 2012, triumfătoare marți la start cu 21-20 (10-8) în fața Dunării Călărași, dar și pierzătoare astăzi de la ora 14, 23-25 de la 11-8 la pauză în etapa a II-a, cu CS Minaur.

S-ar putea așadar estima că SCM Politehnica e momentan în grafic, fără a depăși atât în cupă cât și în campionat oponente de care era devansată în campania anterioară, dar confirmând în fața echipelor ceva mai slab cotate.

Într-o imagine de ansamblu, handbal de elită fără spectatori în tribunele sălilor unui municipiu fără prim-divizionară pe semicerc dar cu câte două partide televizate pe etapă de postul public național, asta propune Federația Română de Handbal în cazul Ligii Zimbrilor în ”stare de urgență”, urgență fără rost și căpătâi dar pe placul sforarilor din spatele scenei, urgență implementată prin zeloșii executanți sârguincioși și fără coloană vertebrală din ”comițiile” de stat ale teritoriilor internaționale condiționate și controlate, de unde și rezultanta ca stare de fapt, niște etape pe repede înainte dintr-un campionat sportiv.

Este însă aceasta o competiție cât de cât credibilă și de luat în seamă sau o scuză pentru starea de obediență a celor încătușați într-un lung lanț al slăbiciunilor, cu sportivii la capătul său!? Dar toată lumea se execută orbește indiferent de absurditățile impuse și inconvenientele fățișe, semn că orice poate fi înghițit, luat drept bun. Cu speranța naivului că ”ne vom face bine”, cu lozinca de un roșu aprins a ”sacrificării zilei de azi” pentru ”siguranța colectivă” a zilei de mâine, cu certitudine și mai purpurie, cu aberații despre ”respect” și ”grija pentru semenii noștri”, propagandă din manualele de specialitate ale manipulării psihologice a maselor, induse în transă.

În acest context se derulează în anonimat și cea de-a doua zi a noii ediții a Ligii Zimbrilor, cu meciuri pe bandă rulantă, bandă rulantă fără pic de suflet și simțire, sfârtecare a fibrei ce leagă cluburile cu identități locale de iubitorii lor din orașele de reședință ale grupărilor. Mixate laolaltă, 16 la număr în sălile din Sfântu Gheorghe.

Unde SCM Politehnica a învins după ce a pierdut, timișoreanul Vlad Caba așteptând acum duelul cu fostul antrenor al timișorenilor, Pero Milosevic, plecat nu de unul singur de pe Bega taman în Câmpia Română, la Buzău.

Pierdea în primul meci din noua ediție a Ligii Naționale cu 28-24 (11-9) în fața celor de la Potaissa Turda, după ce alb-violeții au condus doar până înaintea jumătății primei reprize, la diferență de maximum două goluri. Ieri, principalii marcatori ai bănățenilor au fost Barros, Liviu Caba, Călin Dedu, Baican și Năstăsie, cu câte 3 goluri fiecare, urmați de Fenici, Sadoveac, A. Dedu și Neamțu, cu câte două reușite, respectiv Șomlea – unul, în vreme ce Szoke a fost golgheterul ardelenilor, cu 8 reușite, urmat de Pavel și ex-polistul Milos Dragas, cu câte 4.

Astăzi, alb-violeții au controlat meciul de o manieră implacabilă în fața unei grupări moldave învinse și ieri, 28-23 de mâna lui CS Minaur Baia Mare, vasluienii aflându-se la conducere doar în primele minute, însă numai la diferențe minime. După care poliștii au preluat hățurile, 16-12 la pauză, mult mai detașat în partea secundă.

Barros și Liviu Caba au fost din nou principali marcatori ai Politehnicii, cu câte 5 goluri, urmându-le Sadoveac și Năstăsie cu câte 4, Neamțu, Șomlea și Baican cu câte 3, Cîmpan și Călin Dedu cu câte două, iar Fenici și A. Dedu cu un gol fiecare, pe când golgheter al disputei dezechilibrate după pauză, 17-10 scor al reprizei a II-a, a fost Acatrinei, cu 7 reușite pentru vasluieni.

Pentru conformitate, rezultatele integrale ale rundei inaugurale, de marți:

 • Steaua București
  24
  CSU din Suceava
  24
 • CSM Bucureşti
  34
  Magnum Botoșani
  22
 • CSM Făgăraș
  25
  Dinamo
  29
 • SCM Politehnica Timişoara
  24
  Potaissa Turda
  28
 • HC Dobrogea Sud Constanța
  22
  CSM Bacău
  19
 • AHC Dunărea Călăraşi
  20
  CS HC Buzău 2012
  21
 • CSM Reșița
  15
  CSM Focșani
  22
 • Minaur Baia Mare
  28
  CSM Vaslui
  23

 

 

 

       

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 2

 


Ultimele articole din categoria Handbal: