Poli, excelentă reacție. La greu, trece peste a patra clasată

Spulberată joi după-amiază în sala Rapid, unde înscria cele mai puține goluri în acest sezon, Poli s-a văzut nevoită să inaugureze deja duminică la matineu cea de-a opta rundă din 2020 în Liga Zimbrilor, și nu împotriva oricui, ci a dobrogenilor cu 9 puncte avans și 5 locuri mai sus după ce încă de luni câștigaseră detașat precedentul lor meci, un val așadar cât se poate de înalt. Abordat de ”violeți” de dedesubtul nivelului minim de pătrundere în play-off. Însă, deși în adversitate și într-un moment delicat, SCM Politehnica s-a reabilitat după un start ratat, 7-3 de la 0-3, și n-a mai fost condusă deloc în ultimele peste 20 de minute: 23-21 (9-11) cu AHC Dobrogea Sud Constanța.

 Antepenultimul meci acasă din retur se anunța a fi și cel mai greu pentru poliști din restul întâlnirilor rămase de jucat în sezonul regular, cei de pe litoral având un 2020 de ispravă, cu cinci succese în campionat și doar câte o remiză respectiv înfrângere, ba chiar invincibili în deplasare, două triumfuri și un rezultat de egalitate, la Turda. Iar printre învinse, fie și campioana CS Dinamo, cu 27-26 la malul mării, unde AHC Dobrogea Sud avea ultimele două apariții înaintea descinderii pe Bega, suferind întâiul eșec, 24-28 cu CSM București, dar și reabilitându-se luni cu buzoienii, 33-19.

Astăzi însă, ”Poli” a fructificat avantajul terenului propriu, strângând rândurile și semnalând că nici pe departe nu și-a spus ultimul cuvânt în actualul sezon, chit că picajul de joi după pauza deplasării în sala ”Rapid” a fost suficient de alarmant.

Mai mult, victoria din această etapă a XXII-a s-a cuplat unui joc al rezultatelor mai favorabil ca niciodată timișorenilor, de exemplu CSM Focșani pierzând la scor pe terenul unei echipe mai slab clasate, CSM Bacău, astfel încât Poli a făcut din nou rocada cu vrâncenii, la loc: bănățenii pe 8, moldavii pe 9. Iar alb-violeții au acum posibilitatea să încheie în trombă returul, joi acasă cu buzoienii, duminică la Călărași, joia cealaltă pe teren propriu cu reșițenii iar în cele din urmă la Bacău. Unul și unul, meciuri abordabile.

Ulterior, semifinala Cupei României tocmai cu AHC Dobrogea Sud, în turneul Final4 de la Constanța, pe 4 aprilie. Disputa directă în campionat a fost tranșată de poliști, ca o revanșă la corecția din tur de pe litoral, atunci 29-22.

Astăzi a fost mult mai strâns, după un joc cu mari fluctuații de scor, mai ales în prima parte. Începută sub rele auspicii, decizie guvernamentală în sensul interzicerii disputării cu spectatori a evenimentelor sportive care ar atrage peste o mie de persoane la fața locului, fără însă a fi cazul în ceea ce privește partida televizată de postul național de la ora 11, dat fiind rarefierea din tribuna sălii ”Constantin Jude”.

Preîntâmpinarea unei crize în derulare, declanșată peste hotare în bioterorismul ticluit în laborator cu mutații genetice drept deschizător de pârtie pentru dezvoltarea unor conspirații și mai complexe pe mai multe linii, a indus luarea unei asemenea hotărări, care n-a afectat însă întâlnirea de la Timișoara, coronavirusul neavând încă potența de a alunga și câteva sute de spectatori din tribune, precum alți factori, spre exemplu mediatizarea video tot mai intensă a jocurilor, care au diminuat în timp substanțial asistența, de la câteva mii în fosta ”Olimpia” pe vremea zăpezilor de altădată în sportul intern.

Lume puțină, start ratat, precum recent la Focșani, unde ”Poli” și pierdea, coborând pe 9, oaspeții înscriind fără replică în primele 5 minute prin Șandru și Nikolic, românul chiar de două ori.

Revenire în trombă a ”violeților”, declanșată de neobositul Marius Sadoveac cu tot cu eliminarea ex-polistului Irakli Chikovani, interul timișorean fiind completat de pe extreme de Năstăsie și Marjanovic, după care același Sadoveac a plusat cu o ”dublă”, iar pivotul Baican a finalizat odată ce ”Poli” tocmai se reîntregea și ea în urma eliminării lui Vuk Milosevic, puțin în urma reintrării lui Nikolic la vizitatori: 7-3 în minutul 16.

Oscilațiile continuau și venea rândul ”marinarilor” să înscrie de 3 ori la rând, Andrei și gruzinul Chikovani cu o ”dublă”, revirimentul dobrogenilor continuând cu o altă serie de 3 reușite, prin Nikolic, Chikovani și Șandru, de la 8-6 la 8-9. Iar ultimele două minute înaintea pauzei erau tot ale formației mai bine clasate, Șandru din aruncare de la 7 metri, interul Chikovani pentru 9-11.

Semne bune în schimb pentru ”Poli” la debutul părții secunde, egalare în primele două minute prin Baican și Sadoveac, 11-11, tot cei doi egalându-i apoi din nou pe rând pe vizitatori, 13-13 în primele 6 minute din repriza a II-a.    

Iar după eliminarea lui Malinovic de la vizitatori, primul avantaj timișorean de ceva vreme, 14-13 de pe extremă, Cîmpan, Irimescu preluând și el conducerea în urma aruncării de la 7 metri fructificate de același Șandru. Iar ”Poli” s-a desprins chiar la două goluri la mijlocul reprizei a II-a, în ciuda eliminării lui Fenici, o nouă eliminare pe adresa lui Chikovani fiind completată de golul lui Sadoveac din 7 metri… 16-14.

Poliștii își mențineau ecartul de două goluri prin Cîmpan, Fenici și Sadoveac, 19-17, însă eliminările pe adresa lui Cîmpan și Vuk Milosevic le jucau festa, dobrogenii ajungând să egaleze în faze consecutive, 20-20 în minutul 55.

Scor pe muchie, nervi întinși la maxim, a treia eliminare și descalificare în contul gruzinului ex-polist, de care Sadoveac a profitat din nou: 21-20. Și Vuk Milosevic a fost însă eliminat definitiv cu nici 3 minute înainte de final, dar oaspeții au fost blocați, recuperare Sadoveac cu tot cu obținerea unei aruncări de la 7 metri, sânge rece din partea lui Marjanovic… 22-20. Rămâneau două minute, primul încheindu-se cu reușita lui Malinovic, 22-21.

La care ”Poli” rata, dar o imita și AHC Dobrogea Sud, ultimul cuvânt avându-l la potou Cîmpan. Un triumf izbăvitor, la toate problemele acestui încercat colectiv. Valul constănțean, spart, într-un moment în care ”violeții” nu-și permiteau să mai ia apă. Excelentă reacție la greu, depășire a celei de-a patra clasate.

A fost cu de toate, 5 eliminări în tabăra gazdelor, șase în cea dobrogeană, cu câte o descalificare, oaspeții fructificând toate aruncările de la 7 metri, patru din patru, poliștii doar jumătate, una din două. Dar mai ales a fost cu cele mai puține goluri încasate acasă de bănățeni în acest campionat, 21, record egalat, câte primeau aici și de la băcăuani…  

Marcatori…

SCM Politehnica Timișoara – 8 jucători: Sadoveac 9 goluri, Cîmpan 3, Baican 3, Năstăsie 3, Marjanovic 2, MIlosevic 1, Irimescu 1, Fenici 1.

AHC Dobrogea Sud Constanța – 6 jucători: Șandru 8 goluri, Chikovani 5, Malinovic 3, Nikolic 2, Andrei 2, Rocha 1.

Rezultatele etapei a XXII-a în Liga Zimbrilor și programul rundei viitoare, pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + unu =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: