Poli face scor în duelul inegal al Banatului, pe terenul Cenușăresei nou-promovate

Handbaliștii Timișoarei au câștigat în această seară ceea ce a fost ultima lor deplasare în campionatul primei divizii din acest an, obținând cea mai clară victorie a lor de până acum în sezonul în curs, 18-28 (6-13) pe terenul ultimei clasate, nou-promovata CSM Reșița. SCM Politehnica avea de departe prima șansă în duelul bănățean de la ora 18 din capitala județului Caraș-Severin, și a fructificat-o, izbutind în premieră în actuala ediție 3 succese la rând în Liga Zimbrilor.

Alb-violeții au avut parte și în această penultimă rundă a turului în Liga Națională de handbal masculin tot de un duel direct în afara zonei play-off a clasamentului, mai exact pentru a cincea oară la rând după primirea lui CSM București, deplasările la Constanța și Buzău precum și jocul acasă de săptămâna trecută cu Dunărea Călărași, în acest caz cu ultima clasată, CSM Reșița, Cenușăreasă a campionatului.

Trei dintre precedentele dispute le-au câștigat, la limită cu bucureștenii și miercurea trecută tot acasă cu cei din Călărași, respectiv la 3 goluri diferență la Buzău, în cea de-a patra desprinzându-se încă din prima repriză.

Reșițenii n-au mai câștigat vreun punct de peste o lună de zile, când semnau și unica lor victorie în elită după promovare, 25-24 în etapa a opta cu CSM Focșani 2007, în sala Polivalentă, pe 17 octombrie, de fapt doar al doilea lor meci în care au evitat înfrângerea în acest campionat, după un 23-23 tot acasă în runda inaugurală cu buzoienii, iar de astă dată n-au avut nici o șansă la ultima apariție pe 2019 în Liga Zimbrilor în fața propriilor suporteri, înaintea unor lungi deplasări la Călărași și Buzău.

”Poli” în schimb a câștigat și pentru a doua oară afară în campionat în ediția în curs, în continuarea revirimentului care s-ar putea prelungi pe finele lui 2019, în aparițiile acasă în Liga Zimbrilor cu cei din Bacău și Steaua, vinerea viitoare respectiv joi 12 decembrie, intercalând deplasarea la Pitești, pentru partida eliminatorie din Cupa României, cu vedere spre sferturile de finală programate tot anul acesta.

Au mai trecut în acest tur pe la Reșița și au câștigat și cei din Bacău, la 7 goluri diferență, Minaur Baia Mare cu 4 goluri avans, campioana CS Dinamo chiar cu zece iar CSM București din nou cu patru, SCM Politehnica preferând să-i copieze pe roșu-albii din capitală.

”Violeții” s-au desprins încă din primele minute prin reușitele de pe extremă ale lui Cîmpan și Marjanovic, ”dubla” lui Dragas și încă un gol al lui Cîmpan detașându-i și mai mult după ce ex-polistul Santeiu reducea din handicap pentru CSM: 1-5.

Sârbii Dragas și Marjanovic, precum și portarul iranian Babasafari majorau și mai mult diferența până la mijlocul reprizei I, 2-8, la care tânărul reșițenilor, Raul Heimbach, înscria în replică al doilea său gol, dar cursul partidei era deja clar definit.

Tot doar de încă 3 ori au mai înscris cărășenii și în a doua jumătate a părții întâi, pe fondul bunei apărări poliste, însă replicile lui Starchenko, Dediu și Trifkovic n-au putut împedica detașarea și mai departe a alb-violeților, marcatori ai ultimelor 3 goluri ale reprizei I, prin căpitanul Fenici și extrema Marjanovic, cu o ”dublă” inclusiv din 7 metri. Punctaseră mai ales extremele și interul Dragas, 11 goluri laolaltă pentru trioul timișorean, Fenici devenind doar al patrulea jucător de câmp marcator al vizitatorilor în primele 30 de minute… 6-13 la pauză.

Avantaj majorat în partea secundă, în care elevii lui Pero Milosevic au înscris și mai mult, însă abia din minutul 35, prin același Marjanovic, după care eliminarea reșițeanului Bahan și reușita lui Vuk Milosevic pentru 6-15 a dezechilibrat cu atât mai mult disputa. Care nu mai avea istoric…

Și totuși, patru goluri la rând ale gazdelor, dintre care 3 semnate de Trifkovic, le-au lăsat reșițenilor de-un bob speranță, 10-15 în minutul 42, avantaj însă dublat de poliști până la încheierea meciului din etapa a XII-a.

I-au mai scos la rampă apoi ca marcatori printre alții și pe Năstăsie respectiv Neamțu, așadar alte extreme, iar în ultimele nici 5 minute și pe junele Trif, autor a două goluri, stabilind la un moment dat și diferența record a întâlnirii, 17-28.

Puncte de bun augur pentru recuperarea terenului pierdut în ideea pătrunderii în play-off, de-acum la îndemâna dar și sub picioarele alb-violeților. 

Pentru care au înscris mai ales sârbii Marjanovic, cu 8 goluri, câte 4 pe repriză (2+1 din 7 metri), și Dragas, cu 6 (4+2), dar și Cîmpan 3 (3+0) precum și Vuk Milosevic 3 (0+3), Fenici două goluri (1+1), Năstăsie 2 (0+2), Trif 2 (0+2), Neamțu 1 (0+1) și portarul Babasafari 1 (1+0).  

De la gazde, Trifkovic și-a dat drumul după pauză, autor a 7 goluri (1+6 – 3 din 7 metri), câte 3 marcând Țiu (0+3) și Heimbach (2+1), două ex-polistul Andrei Santeiu (1+1), iar câte unul Starchenko, Dediu și Belchite. Egalitate în schimb la eliminări, Bahan cu 3 și Ignat de la cărășeni, respectiv Pribanic, Dragas, Păiuș și Năstăsie de la învingători.

Rezultatele serii în etapa a XII-a, care va continua vineri de la ora 18:25 la Turda și se va încheia sâmbătă de la 15:30 la Chiajna printr-un duel bucureștean, pe coloana clasamentelor. În aceeași rubrică, și programul de săptămâna viitoare al ultimei runde a turului.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 30

 


Ultimele articole din categoria Handbal: