Poli – HCM Baia Mare 35-33 iar toate noile achiziţii au probleme

CS U Politehnica Timişoara a trecut astăzi de un tradiţional adversar pînă acum 2 ani în prima ligă, HCM Baia Mare, continuator al Minaurului, într-un joc amical găzduit în sala „Constantin Jude”, profitînd de lunga pauză competiţională pentru a da şansa şi celor care au evoluat mai puţin în campionat. Despre actualitate, mai jos, cu antrenorul Gligore Czari şi interul stînga Sabin Ignat…

Gligore Czari a folosit pauza între eşecul de la Bacău şi sosirea succesivă a Odorheiului şi Sucevei pentru a-şi exersa mai tinerii elevi contra lui HCM Baia Mare

Alb-violeţii au dispus aşadar de liderul cu 11 victorii şi o remiză al seriei vestice în liga a doua, şi care are 4 puncte avans faţă de concitadina Extrem Baia Mare, poliştii învingînd cu 35-33 (18-14) într-o partidă de verificare în care au fost prezenţi pe teren mai ales cei utilizaţi mai puţin în jocurile oficiale.

După amical, antrenorul Czari a admis că „suntem cum suntem, şi dacă pînă la meciul cu Odorhei se mai rup unul, doi, nu mai avem opţiuni, aşa încît trebuie să fim atenţi. Sper ca din cei 3 măcar pe Tcaciuc să-l folosesc cu Odorhei, deoarece este un jucător matur şi este nevoie de experienţă în central apărării”, referirea fiind la noile achiziţii din iarnă, dintre care tînărul Iulian Halcă nu va mai evolua, din cauza unei accidentări, în ultimele 5 runde de campionat.

Mai mult, în disputa cu vicecampioana Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău, pierdută cu 28-19, a survenit o accidentare gravă a interului Milan Torbica, fractură de piramidă nazală, venită după ce un alt nou jucător polist a întîmpinat recent probleme medicale, fiind în mijlocul unei pauze forţate. Pivotul Ioan Tcaciuc, cu ruptură musculară, s-a accidentat în disputa cu CSM Ploieşti, pe fondul unei foste întinderi, şi a absentat în jocul de la Bacău.

Indisponibilitatea jucătorului bănăţean va dura aproximativ trei săptămâni, adică undeva la limita disputării meciului cu Bucovina Suceava, care a fost reprogramat în 26 martie, deoarece gruparea suceveană e implicată în cupele europene.

CS U Politehnica a condus astăzi şi la 8 goluri diferenţă dar s-a şi văzut aproape egalată, principalii marcatori ai partidei fiind Grasu, cu 6 goluri, toate în prima repriză, Timofte, Lela şi Sabin Ignat, cu cîte 5 goluri, respectiv Stamate, cu 6 goluri, Gaie tot cu 6, şi Bondar, cu 5, de la maramureşeni.

„În mare parte a fost un test util, test şcoală, în care am preferat să joc cu componenţii care au evoluat mai puţine minute în campionat. Au fost destule lucruri bune dar din păcate şi multe mai puţin bune, pe care încercăm să le remediem săptămîna viitoare. Baia Mare are mulţi foşti şi actuali jucători de naţională şi sunt sigur că va promova, fiind o echipă arţăgoasă, iar tot timpul acolo au evoluat jucători buni. Vom vedea ce va fi contra lor în jocurile oficiale, depinde şi ce-şi mai aduc şi ei în vară, ce ne mai aducem şi noi, dar sperăm ca atunci să se încheie tot în avantajul nostru. Chiar dacă au fost uşor accidentaţi, am folosit unii jucători mai tineri şi mai puţin utilizaţi, deoarece am nevoie de ei, şi fiind tineri, dacă nu îi joci, se pierd altfel”, a mai explicat antrenorul Czari, care a căutat să sudeze nişte relaţii de joc implicîndu-i pe mai tinerii handbalişti în compania căpitanului de echipă: „Am căutat astăzi şi să-l menţin pe Fenici mai mult în teren, în combinaţie cu o linie de 9 metri şi cu extreme care n-au jucat prea mult cu coordonatorul nostru de joc. Schemele tactice lucrate la antrenamente au ieşit cît de cît, majoritatea destul de bine. Le-am repetat de 3-4 ori în joc şi au ieşit”.

Printre cei folosiţi mai mult astăzi a fost şi portarul de rezervă Vâlceanu, care „o să ajute echipa, este tînăr, chiar dacă în jocurile oficiale n-a putut să prindă prea mult poarta. Merită să am încredere în el şi în cele 5 etape rămase are toate şansele să stea mai mult în poartă”.

Despre antrenamente, Czari a spus că „am pus accent pe pregătirea fizică, iar de săptămîna viitoare vor urma 10 zile foarte grele pentru noi, şi cu alte antrenamente, şi cu jocuri, cel de vineri, cu Odorhei, fiind în compania unei formaţii mature, cu mulţi jucători foarte valoroşi. Jucăm acasă iar după ce nu am fost departe de a furniza acolo o surpriză, chiar la venirea mea, doar cu 2 antrenamente efectuate, sper acum să se încheie în avantajul nostru cu două goluri, ar fi ideal. Apoi, peste 3 zile, vom întîlni tot acasă Suceava, o echipă aflată în Challenge Cup şi care are şanse mari să ajungă şi în finală. Are relaţiile de joc bine sudate şi joacă un handbal frumos, spectaculos. Poate va fi mai liniştit pentru noi finalul de campionat, dacă învingem în cele două jocuri”.

Pînă una-alta însă, echipa polistă ia o pauză până luni, când se va întoarce la pregătirea meciurilor cu HC Odorhei (vineri, 22 martie, ora 17) şi cu Bucovina Suceava (marţi, 26 martie, ora 17).

„Cu Baia Mare a fost un meci greu, au jucători apropiaţi de cei de la Odorhei, au stilul şi talia lor, aşa încît a fost un meci bun pentru noi, în care am atins cît de cît tactic ce ne-am propus. Baia Mare au şi jucători cu experienţă, şi jucători buni, care au jucat mulţi ani în ligă, chiar dacă sunt acum în liga a doua. Dar sigur promovează, sau aşa cred cel puţin eu”, a spus interul Sabin Ignat, adăugînd că „ne aşteaptă doua meciuri grele, nu ne aşteptăm să fie uşor, dar dăm tot ce putem”. 

„Poli” e clasată pe locul 7, urmînd a fi aşadar vizitată de echipele de pe locurile 4 şi 5. Ulterior, poliştii mai au de jucat la Dinamo, acasă cu U Cluj, respectiv la Constanţa.

*

Următoarele partide oficiale pentru CS U Politehnica Timişoara sunt pe teren propriu. La sala <Constantin Jude> vor veni într-un interval de mai puţin de o săptămână două dintre pretendentele la poziţiile de eurocupe: în 22 martie HC Odorhei, iar în 26 martie Bucovina Suceava.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = sase

 


Ultimele articole din categoria Handbal: