”Poli II”, al treilea succes la rând acasă: 28-26 cu HC Sibiu

Echipa secundă a prim-divizionarei de handbal masculin CH CSU Politehnica Timișoara a început astăzi de la ora 11,30 returului Diviziei A Seria B cu o victorie pe teren propriu, a treia la rând în grupa vestică a eșalonului doi: 28-26 cu HC Sibiu. Așadar, prima parte a sâmbetei handbalistice din sala ”Constantin Jude” a început cu bine, la ora 17 intrând pe parchet prima garnitură, în jocul de Liga Națională cu vasluienii…

După o pauză de exact două luni în competiția ligii secunde, ”Poli II” a adăugat la debutul returului victoriilor din toamnă în ”Constantin Jude”, trecând de o altă nouă grupare în peisajul seriei, HC Sibiu, în urma succeselor cu 37-32 contra lui HCM Sighișoara și 48-28 cu UNIT Alba Iulia.

O noutate în acest campionat este și reapariția garniturii ”satelit” a alb-violeților, după o absență de 3 sezoane, prezența timișorenilor fiind mai mult decât binevenită, mai ales dacă notăm tradiția handbalului masculin al acestor locuri la nivelul ligii secunde, de exemplu sezonul 1996/97, în urmă cu aproape două decenii, reunind nu mai puțin decât 5 cluburi timișene între cele 9 ale grupei vestice: pe-atunci, ”Poli” încheia pe locul 1, Videocolor pe 3, Universitatea pe 4, Aranca Venray Sânnicolau Mare pe 6 iar Timișul Lugoj, pe 8.

Meciul de astăzi a contat pentru etapa a 14-a, fiind abordat de vizitatori de pe locul 7, cu 8 victorii, în vreme ce ”Poli II”, care pornea de pe 10, a obținut-o pe cea de-a cincea. Attila Ioan Horvath, antrenor al timișorenilor, a început returul cu șaptele Mărușcă – Homneac, Zamfor, Ungureanu, Furak, Dascaliuc, Ștefan, dintre care s-a detașat ca goluri marcate Robert Furak, autor a 10 reușite, urmat pe această listă de Zamfor, cu 7, Ungureanu 6, Homneac și Ștefan – câte două, și Szentpeteri, cu un gol.

Sibienii, care încheiau turul cu două victorii respectiv 3 succese în ultimele 4 apariții, inclusiv un 39:21 în deplasare la Alba Iulia, s-au recunoscut însă învinși în sala ”Constantin Jude”, după ce în toamnă conturau câte 3 succese respectiv eșecuri pe alte terenuri, cu un triumf chiar și în Bănie, 27-25 la ex-campioana națională U Craiova.

La două goluri s-a impus însă astăzi ”Poli II”, fie și după o primă parte în care a fost încă din start în permanență condusă, cu 0-3 în minutul 5 și 2-5 în minutul 7, pauza regăsindu-i tot în handicap, 14-15.

Echilibru spre final, 26-26 în minutul 58, rupt de alb-violeți după un ultim time-out, Furak și Zamfor punctând reușitele victoriei de 3 puncte.

Antrenorul Horvath i-a convocat pe Predoi, Dascaliuc, Jigovan, Furak, Teșan, Homneac, Niță, Mărușcă, Zamfor, Ștefan, Ungureanu, Szentpeteri și Micle.

Tinerii cu dublă legitimare la ”Poli II” vor juca și mâine, în Campionatul Național FRH de juniori 1, acasă cu cei din Hunedoara, de la ora 13, în ”Banu Sport”, în tricoul lui LPS Banatul. Iar duminica viitoare, tot de la ora 13, un derby bănățean tot la juniori 1, în ”Constantin Jude”, cu cei din Reșița, de la LT Traian Vuia. În consecință, deplasarea de campionat în Divizia A, programată sâmbăta viitoare, la Oradea, a fost amânată pentru 24 februarie, de la ora 16.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ trei = 5

 


Ultimele articole din categoria Handbal: