Poli începe mai repede campionatul, la Turda, în beneficiul Potaissei, apoi în deplasare în Suedia la startul cupelor europene

Prim-divizionara de handbal masculin SCM Politehnica Timișoara mai are nici două săptămâni la dispoziție până la debutul în noua ediție a Ligii Naționale, dat fiind devansarea cu 3 zile a deplasării din etapa I la Turda, în condițiile în care AHC Potaissa va lua startul în deplasare în Suedia în turul fazei I de calificare din EHF European League Men, programat în același weekend precum cel inaugural al Ligii Zimbrilor, ultimul din august. Iar ”violețiilor” le-au rămas 4 jocuri de verificare în acest răstimp, toate acasă, dintre care două săptămâna aceasta. 

Primul dintre acestea, vineri, în compania unei nou-promovate în prima ligă, CSM Oradea, după care sâmbătă testul amical internațional cu Proleter Zrenjanin, ocupanta locului al XI-lea în precedenta ediție a primei ligi din Serbia, Superliga, ambele întâlniri fiind programate de la ora 16 iar intrarea spectatorilor fiind liberă.

O săptămână mai apoi, patrulaterul amical internațional ”Cupa Poli 75”, în care timișorenii vor juca în sala ”Constantin Jude” ultimele două partide din pregătiri înaintea debutului oficial în sezonul 2022/3, devansat la mijlocul săptămânii 22-28 august. 

Într-adevăr, Federația Română de Handbal a stabilit data jocului bănățenilor din prima etapă cu Potaissa, de la Turda, la solicitarea clubului din județul Cluj acesta urmând a avea loc trei zile mai devreme față de data oficială, adică se va juca miercuri, 24 august, în condițiile în care sâmbătă 27 august galben-albaștrii lui Horațiu Gal vor lua startul în EHF European League – a doua competiție ca importanță a eurocupelor, odată cu manșa I a primei faze de calificare, în deplasare la IK Sävehof din Suedia.

Reprezentantele din Liga Națională au ridicat ștacheta iar un trio românesc se va lansa pe palierul secund al EHF European League, după ce Minaur juca în primăvară finala întrecerii numărul 3 European Cup, oponentele de la primul hop fiind din Franța, Ungaria și așadar spațiul scandinav: Dobrogea Sud Constanța – Chambery Savoie MB HB, CS Minaur Baia Mare – Ferencvaros TC și IK Sävehof – AHC Potaissa Turda. Sunt 3 dintre cele 10 duble manșe ale fazei inaugurale ale precalificărilor din ”European League”, returul fiind programat în primul weekend din septembrie, când, la fel, ardelenii ar avea și un meci de campionat, în deplasare la CSM Odorheiul Secuiesc – o nou-promovată. 

Pentru poliști, un prim meci oficial acasă la început de septembrie cu ACS HC Buzău 2012, preluată de Gabriel Armanu și întâlnită de două ori de alb-violeți în pregătirile acestei veri, în zile consecutive în sala ”Romeo Iamandi”, unde victoriile au fost împărțite, cea a bănățenilor, ca revanșă la limită, după care timișorenii vor avea deplasări consecutive în etapele 3-4, la campioana Dinamo și CSU din Suceava. Abia în ultima decadă din septembrie încă un meci acasă, în runda a V-a, cu nou-promovata din secuime. 

Până atunci, conform explicațiilor antrenorului principal de la SCM Politehnica Timișoara, Horvath Atilla, „am avut jocuri de verificare foarte tari până acum. Aceste două partide par mai accesibile și le vom folosi pentru consolidarea relațiilor de joc, așa încât la momentul startului de campionat să ne exprimăm la potențial maxim, atât în apărare, cât și în atac.”

Adversarele poliștilor din etapele 2-3, HC Buzău și Dinamo, se vor întâlni în Câmpia Română în runda inaugurală a noului campionat, programul etapei I fiind prezentat pe coloana clasamentelor secțiunii Handbal.

În celelalte meciuri din turul fazei I preliminare în EHF European League Men 2022/3, Rebi Balonmano Cuenca (Spania) – Bjerringbro-Silkeborg (Danemarca), HC Cocks (Finlanda) – Aguas Santas Milaneza (Portugalia), Gornik Zabrze (Polonia) – GC Amicitia Zürich (Elveția), ALPA HC Hard (Austria) – HC Eurofarm Pelister 2 (Macedonia), Kolstad Handball (Norvegia) – Drammen HK (Norvegia), IFK Kristianstad (Suedia) – Trimo Trebnje (Slovenia) și BM Logroño La Rioja (Spania) – TBV Lemgo Lippe (Germania).

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 7 = noua

 


Ultimele articole din categoria Handbal: