Poli înscrie cele mai multe goluri într-un joc din acest campionat, 36, câștigă cel mai detașat

Handbaliștii prim-divizionari ai Timișoarei n-au ratat ocazia în această după-amiază să obțină a doua victorie în returul din 2020, în fața unor nou-promovați mai slab clasați, prilej cu care și-au rotunjit propriul record de goluri marcate în actuala ediție a Ligii Naționale, maxim prin care au conturat și cel mai clar succes al lor în 20 de etape: SCM Politehnica – CSM Vaslui 36-27 (18-15).

Învinși duminică seară la limită la Focșani, a treia lor înfrângere în primele 5 runde din noul an, poliștii au abordat în calitate de favoriți meciul de la ora 17 cu a zecea clasată, fructificând la scor avantajul terenului din sala ”Constantin Jude”, cu porții egale de goluri înscrise în cele două reprize. Prima, mai echilibrată în special până în minutul 19, când vasluienii egalau pentru a cincea și ultima oară, 11-11, după ce alb-violeții luau avans până atunci cel mult la două goluri diferență, în mai multe rânduri. Urma un ”careu” timișorean în nici 5 minute, 15-11, două dintre reușite trecând în contul lui Fenici, așa încât desprinderea era decisivă.

A doua parte, tot mai mult la discreția elevilor lui Pero Milosevic, autori ai primelor două goluri după pauză, 20-15, avantaj care avea să fie dublat până în antepenultimul minut, 36-26, semnatar Enculescu, o nouă achiziție.

Desigur, rezultatul nu este neapărat foarte elocvent, și prin prisma partiturii modeste a vasluienilor în deplasările din 2020, învinși la 6 goluri diferență la Focșani și la 3 goluri la CSM București, dar o victorie la scor cu un record de goluri marcate nu poate fi trecută cu vederea, ”Poli” atingând un maxim al reușitelor într-o partidă din acest campionat, 36, zestre îmbunătățită față de victoria acasă cu Steaua la finele sezonului de toamnă, atunci cu 34-29.

A fost a șaptea victorie pe teren propriu a ”violeților” în acest campionat, cu mențiunea că 5 dintre acestea au fost consecutive în cursul turului, primele trei – toate la limită. De la asemenea succese, la un 36-27, SCM Politehnica înscriind pe rând acasă în Liga Națională 2019-2020 după cum urmează: 26 de goluri; 26; 24; 27; 23; 25; 34; 24; 32; 36.

Nu mai puțin de zece marcatori ai timișorenilor în repriza a II-a, inclusiv portarul Tcaciuc, care și-a adus aportul mai ales prin intervenții, precum colegul său iranian Babasafari în prima parte, la o asemenea listă nefiind de mirare că bănățenii au egalat al doilea cel mai consistent total al eficacității în noul an 2020, și Potaissa înscriind de 36 de ori în retur, acasă cu băcăuanii, care încasau chiar 37 de la Steaua în zona capitalei, record în a doua jumătate a sezonului regular.

Golgheter s-a detașat extrema belgrădeană Filip Marjanovic, care deschidea scorul din aruncare de la 7 metri în minutul 2, prima sa reușită dintre cele 6 până la pauză, încă cinci în partea a doua, totalul său din 7 metri fiind tot de cinci. Pivotul Baican, al doilea marcator polist, două până la pauză, 3 la reluarea jocului, de câte 4 ori înscriind Năstăsie, mai ales în repriza I, dar și Șomlea, în ”porții” egale. Ceilalți, Fenici 3 (2+1), Vuk Milosevic 3 (2+1), Sadoveac 3 (1+2), Tcaciuc, Trif și Enculescu – câte unul în partea secundă.

A fost vorba așadar mai ales despre un festival de goluri, în medie peste unul pe minut în meciul din etapa a XX-a în Liga Zimbrilor, succes prin care SCM Politehnica a urcat o treaptă, pe ultima poziție de play-off, dat fiind că CSM Focșani 2007 a cedat la Călărași, după ce la pauză era la egalitate cu Dunărea: 24-19 (11-11).

”Poli” s-a și revanșat în fața vasluienilor pentru eșecul din tur din Moldova, cu 28-24, provocându-le oaspeților al patrulea eșec în noul an, din șase apariții. Vizitatorii, în efectiv cu un tânăr crescut pe semicercul timișean, Darius Dragon, n-au condus deloc la Timișoara, într-un meci deschis și foarte ”cuminte”, cu rare eliminări doar spre final.

Nu la fel de dezinvolți în deplasări, deși în 2020 au remizat la Dinamo după ce pierdeau la numai două goluri la o altă grupare mai bine clasată, CS Minaur, alb-violeții au de ameliorat un bilanț negativ afară, 2-2-6, cu victorii numai la Buzău și Bacău, spre finele turului, prima ocazie venind joia viitoare la CSM București, care încă își apără trofeul continental Challenge Cup,  în martie în cursa sferturilor de finală, mai întâi în Rusia.

CSM București va trage cortina peste etapa a XX-a sâmbătă de la ora 15:30, la Constanța, într-un duel al echipelor despărțite de 3 puncte, tot trei despărțindu-i și pe cei din capitală de poliștii urcați pe opt. Și care vor mai avea de jucat până la finele returului o ”dublă” acasă cu cei din Constanța și Buzău, la Călărași, pe teren propriu cu reșițenii respectiv la Bacău, joi 26 martie.

Rezultatele serii, programul etapelor 20-21 și clasamentul la zi, pe coloana dreaptă.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = patruzeci doi

 


Ultimele articole din categoria Handbal: