Poli, întregire a lotului. Impresii după convocările la naționale

SCM Politehnica pregătește startul returului Ligii Zimbrilor, de la începutul lunii viitoare, când va disputa primele două partide în cadrul unui nou turneu programat pe teren neutru. În primele două etape, alb-violeții vor avea meciuri cu Potaissa Turda și CSM Vaslui. Iar săptămâna în curs a adus reîntregirea lotului bănățean cu jucătorii reveniți de la convocările la naționale. Cristian Fenici, Călin Dedu, Claudiu Pal, Liviu Caba și Aron Dedu au intrat în programul normal al echipei.

Interul Marius Sadoveac se pregătește separat, din cauza unor probleme medicale cu care a venit de la lotul de seniori, însă ceilalți convocați s-au reintegrat în antrenamentele normale sub îndrumarea lui Vlad Caba.

Coordonatorul de joc Liviu Caba, convocat la reprezentativa de tineret, și-a exprimat bucuria revenirii acasă, dar a povestit și despre obiectivele tricolorilor mici din primăvara ce vine: ”Mă simt bine pentru că am revenit acasă, în sfârșit. A fost o perioadă încărcată de antrenamente pentru că avem un obiectiv important, acela de a ne califica la Campionatul Mondial. Trebuie să trecem de preliminariile de la mijlocul lunii martie, când întâlnim Italia, Austria și Israel – echipe care poate nu sunt forțe la nivelul seniorilor, dar au echipe puternice la nivel juvenil. Probabil echipa calificată se va decide între noi și Austria”. 

Liviu Caba a mai semnalat că au fost importante cele trei jocuri-școală cu naționala de seniori a României în stagiul de pregătire din Capitală. Caba jr urmărește în această perioadă și Mondialul seniorilor, unde simte că Egiptul (țara gazdă) poate fi marea surpriză a competiției; celelalte două pretendente la podium în viziunea jucătorului polist sunt Norvegia și Franța.

Nucleul naționalei de handbal tineret a României poate deveni alb-violet, în luna martie, dacă va fi chemat și pivotul Călin Dedu; el a împlinit toamna trecută 18 ani și a luat deja contactul cu echipa de seniori, însă ar putea fi convocat și la tineret peste două luni la turneul preliminar. Mezinul Dedu a vorbit despre stagiul la echipa mare: ”Am simțit o atitudine hotărâtă din partea tuturor să pregătim foarte bine jocurile cu Kosovo și să fim cât mai aproape de calificarea la Campionatul European. Nu ne așteptam să fim favoriți, înainte de startul preliminariilor, dar prin munca noastră am ajuns în această postură.”

Călin Dedu a explicat și saltul direct de la selecționata de juniori la cea de seniori: ”Totul a plecat de la oportunitatea pe care mi-a dat-o Politehnica Timișoara, de a evolua în Liga Națională. Am fost văzut de staff-ul naționalei de seniori, am înțeles că le-a plăcut de modul cum joc și m-au convocat. Pentru mine a fost un pas destul de mare și greu, dar m-am încadrat în nivelul de dificultate al antrenamentelor. Concurența mare pe postul de pivot, cu Gabriel Dumitriu și Andras Szasz, mai experimentați decât mine, mă ambiționează să lucrez mai mult, să ajung la nivelul lor.”

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × = 56

 


Ultimele articole din categoria Handbal: