Poli, la un pas de egalarea seriei de 5 succese dar și de play-off. ”Dacă e zicala victoriile aduc victorii, de ce să nu mergem pe această linie!?”

Ce reviriment, în nici un an de zile! În aprilie 2015, la finele sezonului regular, Poli încheia a doua campanie la rând tot pe 10, cu 4 locuri și 19 puncte în urma nou-promovatei Dunărea Călărași, care se califica în play-off, ratat din nou de ”violeți”. Astăzi însă, handbaliștii Timișoarei sunt cei confortabil clasați pe 6, cu 12 puncte mai mult decât elevii selecționerului național Aihan Omer, iar dacă SCM CH CSU Politehnica se va impune și în jocul de la ora 18, atunci nu doar că va egala un șir de 5 victorii consecutive izbutit și în turul actualei ediții, dar își va asigura matematic prezența în prima grupă valorică deși ar mai fi încă alte 4 etape de disputat.

header-e1399396479239-150x125

 

De fapt, alb-violeților le-ar fi suficientă în această seară în Sala ”Constantin Jude” și o remiză pentru confirmarea poziției în play-off, însă ”Poli” va ține cu certitudine să puncteze cum se cuvine pătrunderea în premieră în acest deceniu în grupul cluburilor care trag la onoruri, după clasările în precedentele două stagiuni pe o poziție a zecea destul de îndepărtată ca puncte de zona mult râvnită.

Mai mult, elevii lui Pero Milosevic și Attila Ioan Horvath, din grupul cărora pivotul Pejovic, accidentat, e indisponibil și cu această ocazie, țin să prelungească pasa bună de patru victorii la rând în Liga Națională dar și de 3 succese consecutive doar pe teren propriu, unde n-au mai cedat de la durerosul 26-27 conturat cu Dinamo pe 12 noiembrie după ultima sirenă, mai apoi timișorenii trecând cu 28-26 de steliști, cu 26-24 de campioana din Baia Mare și, cel mai recent, cu 35-28 de vasluieni.

Într-adevăr, ”violeții” izbuteau și în toamnă o serie de 5 triumfuri în campionat, întreruptă abia la Reșița, și la limită, al patrulea dintre acele cinci succese fiind înregistrat tocmai la Dunăre, în fief-ul călărășean al selecționerului Aihan Omer, cu 29-24 pe 6 octombrie. Pe-atunci era vorba despre a doua victorie succesivă în deplasare, după cea de la Vaslui, ca un semn al revirimentului ducând acum, iată!, spre zona play-off.

O nouă victorie astăzi ar fi semnificativă și în ideea continuării parcursului umăr la umăr, la egalitate de puncte pe locurile 4-6, cu Steaua și Potaissa, ca o mare diferență în sens pozitiv pentru handbaliștii timișoreni, cel mult consolați în precedentele două sezoane cu faptul că încheiau totuși pe prima poziție în grupa a doua valorică, play-out.

Dar iată că, într-un an de zile de la sosirea sa pe banca tehnică în februarie 2015, Pero Milosevic a schimbat datele problemei, Poli tinzând acum să egaleze totodată și o serie de cinci succese în Sala ”Constantin Jude”, izbutită și în turul actualei stagiuni, reeditarea reușitei depinzând de disputa din această seară precum și de cea din derby-ul Banatului, cu vizitatorii reșițeni, așteptați în jurul datei de 13 martie.

Alb-violeții au mai întâi în față o grupare în mare suferință de dată recentă, fără victorie în ultimele 7 etape din Liga Națională și fără nici un punct acumulat în cele 4 apariții din 2016, pierdute pe rând la Dinamo, cu HC Odorhei, la CSM București și runda trecută acasă cu Steaua, cu 32-33, de la 18-16 la pauză pentru Dunărea. De fapt, supărarea este într-atât de mare la Călărași, unde cu bucureștenii s-a pierdut cu sala arhiplină, încât Aihan Omer a ajuns vehement contestat și în scris, fiind invocat Sabin Dacău, cel cu care formația din sud-estul țării promova în elită în 2014.

Într-adevăr, Dunărea n-a mai învins din 28 noiembrie, 32-15 acasă cu codașa CSU Danubius Galați, iar în deplasările acestei luni a cedat la 6-7 goluri la grupările bucureștene din Cupa EHF, așa încât poliștii vor avea de-a face cu un oaspete cu orgoliul foarte rănit. De fapt, Dunărea n-a smuls încă nici un punct în actuala campanie împotriva formațiilor din Banat, pierzând tur-retur și cu nou-promovata CS HC Adrian Petrea, mai întâi cu 28-25 la Reșița, în toamnă, iar în revanșă și cu 25-26, la finele lui 2015, având la activ puține izbânzi pe alte terenuri, în chiar primele două runde ale noului campionat, ambele în deplasare și adjudecate la limită la Galați respectiv Turda, iar ulterior cu 35-23 la Focșani. În rest, cel mult o remiză, 26-26 la Târgu Jiu, dar în general un parcurs descrescător în comparație cu precedenta stagiune.

În care ”Poli” a dispus la limită de Dunărea în Sala ”Constantin Jude”, la chiar primul joc pe teren propriu din 2014/5, 25-24 pe 6 septembrie 2014, cei din Călărași revanșându-se pe 13 decembrie într-un 28-25 cu nervi și ”cântec”.

De la un sezon la altul, răsturnarea de situație este însă cât se poate de evidentă, dar nu doar Dunărea întâmpină serioase dificultăți, mult mai împovărate și cu uriașe probleme financiare fiind în același timp atât campioana din Baia Mare, care a mai pierdut între timp, de la vizita pe Bega, și alți componenți iar banca tehnică a preluat-o Raul Fotonea, cât și Pandurii din Târgu Jiu, numele Energia ducând imediat cu gândul la Complexul Energetic Oltenia.

Strecurându-se prin blocaje financiare, ”Poli” pare a ieși cu bine la lumină, pe când presupuse contracandidate la play-off par a se zbate nu atât pentru prinderea locului 8 cât mai ales pentru menținerea la suprafață.

Iar Târgu Jiu va fi proxima destinație a ”violeților”, care vor încheia returul prin întâlniri acasă cu reșițenii, la Dinamo și din nou pe teren propriu, cu HC Odorhei, după care, play-off-ul…

Până atunci, de dorit întremarea completă a unor piese cheie, precum portarul Daskaloski, cu dureri la cot, și căpitanul coordonator de joc Cristian Stelian Fenici, cu oarecare probleme medicale în ultima săptămână, play-maker-ul resimțind și acumularea oboselii în absența unei pauze de iarnă, în care a jucat pentru România, cu Aihan Omer la timonă, atât în stagiul din Serbia cât și în cele 4 întâlniri oficiale din preliminariile Mondialului, în ianuarie. ”Cristi Fenici nu s-a pregătit câteva zile, și nu ne ascundem de asta, este o mică accidentare dar până la urmă se va face bine. A fost în iarnă convocat la reprezentativa națională și n-a avut ocazia să facă pregătirea cu noi, la întoarcere având numai 3 zile libere. Alții au avut 5, 10 sau chiar 20 de zile libere de Sărbători. Fenici a jucat frecvent aproape 60 de minute, este un exemplu de căpitan și are și el nevoie de odihnă. Dar până la meci se va antrena sâmbătă și duminică va fi bine”, a explicat vineri seară antrenorul muntenegrean Milosevic.

Despre celălalt internațional de seniori, ”să nu uităm că Demis Grigoraș a jucat doar 10 minute în ultimele două luni, Pejovic a lipsit și el mai mult timp, iar Daskaloski și Fenici au și ei mici probleme dar, cu excepția lui Pejovic, toți vor putea juca. Trebuie să jucăm bine ambele faze, dar mai ales în apărare, în fața unei echipe experimentate atât în teren cât și pe bancă. Avem nevoie de public pentru a câștiga și a ne îndeplini obiectivul! Este un alt meci foarte important, ca fiecare altul, și este necesar să mai adunăm puncte. Am ajuns unde ne-am propus, în fața unei întâlniri foarte importante pentru mine și pentru echipă, iar cu alte eventuale 3 puncte ne-am asigura matematic calificarea în play-off. Cu care se îndeplinește primul nostru obiectiv, chiar și cu numeroasele probleme prin care am trecut. Da, avem presiune dar la fiecare meci avem presiune, se întâmplă când jucăm acasă. Suntem obligați să câștigăm. Dar dacă jucăm ca în ultima vreme, când am câștigat, chiar și cu unele absențe însă cu alți jucători care luptă și îi înlocuiesc cu bine, atunci suntem pe un drum bun. Să dăm și acum maxim, să ne apărăm, să jucăm 60 de minute!”, a mai spus Pero Milosevic.

IMG_4163

 

Golgheter al Politehnicii în câteva din ultimele meciuri, Mihai Timofte, extrema stângă trăind parcă mai nou în acest sezon o a doua tinerețe sportivă, a adăugat: ”Important este să ne asigurăm calificarea cât mai repede între primele 8 echipe, iar dacă ar însemna să fie confirmată printr-o nouă victorie, este foarte bine, cu atât mai bine. Este important să fim asigurați cât mai din timp în privința calificării, pentru a putea să ne și reorientăm cât mai repede spre a obține un loc cât mai bun. Evident că avem un moral bun, fiind pe o linie ascendentă, de care vrem să profităm, să păstrăm acest moral bun, iar dacă e zicala victoriile aduc victorii, atunci de ce să nu mergem pe această linie!?”

O notiță în plus și despre vizitatori, și anume că Anatoli Bulov a fost golgheter al Dunării, cu 8 reușite, în ultimul eșec la limită, cu Steaua, Răzvan Gavriloaia înscriind de 6 ori, Alin Șania și ex-polistul Sabin Ignat de câte 5 ori, Roman Zacaciurin 4 goluri iar un alt ex-violet, Marius Ignat, de două ori, în vreme ce Kumogorodsky și Gurkovsky, o dată. Celor din Călărași le-a lipsit în schimb Yuzhbabenko – accidentat, în vreme ce Ionuț Săulescu nu mai e în efectiv.

Rezultatele la zi ale etapei și restul meciurilor, clasamentul și programul rundei viitoare, conform obiceiului, pe coloana dreaptă.

Arbitri sunt clujenii Barbu și Badiu iar observator federal, bucureșteanul Dobre.

Poli II joacă de la ora 17 în deplasare la HCM Sighișoara, în cea de-a patra rundă a returului Diviziei A – Seria B.

* În Cupa EHF, Dinamo, care pornea în faza grupelor cu un triumf la limită în Spania, a cedat ulterior acasă cu 33-34 cu cei din Magdeburg iar ieri a remizat 28-28 la Aalborg, pe când concitadina CSM, în Grupa 4, a remizat și pentru a doua oară tot acasă, 27-27 cu Ystads IF, după un 25-25 sâmbăta precedentă cu Chambery Savoie, în urma unui prim pas greșit în Spania.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: