Poli – Minaur, un clasic. Marjanovic: ”Trebuie să începem mai bine jocurile acasă” Pero Milosevic: ”Să vedem cum vom putea fără Dragas, căci vin 3 meciuri foarte tari”

O nouă etapă a Ligii Naționale de handbal masculin a început deja prin disputarea miercuri a majorității jocurilor, iar Dunărea Călărași de exemplu a remizat și pentru a treia oară, AHC Dobrogea Sud s-a reabilitat prin a trece la 5 goluri de CSA Steaua și Potaissa a învins și mai clar la Bacău, urmând ca runda a V-a să se încheie tocmai în sala ”Constantin Jude”, sâmbătă, la matineu, cu meciul televizat de TVR1 de la ora 11 între neînvinsa alb-violet SCM Politehnica și CS Minaur Baia Mare. Partidă înaintea căreia timișorenii se antrenează de la 12 și astăzi și vineri la Dumbrăvița, găzduind totodată o conferință de presă în care antrenorul principal Pero Milosevic a semnalat semnificativa indisponibilitate a lui Milos Dragas, accidentat, iar extrema Filip Marjanovic a subliniat importanța începerii cât mai bine a întâlnirii, și nu ca până acum acasă.

Ieșită cu bine din primul tronson al noului campionat, egală a Potaissei în Timișoara, unde a și trecut de buzoieni, iar în deplasare înscriind mult și cu folos, victorioasă cu 29-31 la Dinamo și autoare duminică a unei alte remize la și mai mare distanță, 27-27 la Călărași, SCM Politehnica se află în fața unui la fel de dificil parcurs, sâmbătă la matineu acasă cu băimărenii, sâmbăta viitoare, după-masa, la Constanța, apoi luni 15 octombrie în 16-imile Cupei României, la Sibiu, iar luni 22 octombrie la Chiajna, cu CSA Steaua, în runda a VII-a. Ulterior. pauză până-n 3 noiembrie, când pe Bega sosește CSU din Suceava, intermezzo datorat ”dublei” oficiale a României din preliminarii…

Însă mai întâi și mai înainte reîntâlnirea cu băimărenii, reabilitați sâmbăta trecută la prânz printr-un neașteptat de detașat acasă 28-23 (12-11) cu constănțenii, revenire a maramureșenilor după ce pierdeau la două goluri atât în unica lor deplasare de până acum, 30-28 la Călărași, ca unic triumf al Dunării în 5 etape, cât și în apariția pe teren propriu din etapa a III-a, 32-34 (15-17) cu CSA Steaua.

Depășirea la scor a dobrogenilor sugerează posibilitățile formației articulate de Raul Fotonea și Alexandru Sabou, dar, pe de altă parte, poliștii dețin totuși prima șansă într-un duel direct pe care l-au tranșat de dată recentă în sala ”Constantin Jude”, tradiția ultimelor rezultate pe Bega fiindu-le favorabilă, iar în plus CS Minaur a pierdut totuși unica sa ieșire, într-un loc în care bănățenii au remizat, maramureșenii străduindu-se în general să depășească palierul ocupării locurilor 8-9 după returul sezonului regular, caz al ultimelor două campanii derulate în elită, pe 9 în 2016 și pe 8 anul acesta, însă într-un caz aparte, de abandon competițional al harghitenilor în prealabil mai bine plasați.

Într-adevăr, SCM Politehnica s-a detașat în ultimul meci direct jucat în Timișoara în ligă, 26-19 la începutul lunii decembrie, la finele returului cele două formații fiind despărțite de nu mai puțin de 22 de puncte iar nou-promovata CS Minaur intrând de pe 8 în play-off doar în virtutea retragerii pe parcurs a celor din Odorheiu Secuiesc, tot un succes bănățean consemnându-se și în februarie 2016, 26-24, după care, în 2016-2017, maramureșenii nu mai rulau în primul eșalon.

CS Minaur, care în poartă se bazează pe Ţenghea și Markelau, a marcat în victoria contra dobrogenilor prin Csepreghi – de 9 ori, Haiduc cu 6 goluri înscrise, Căbuţ 5, Brajovic 4, Vujadinovic 3 iar Leonard Ştefan un gol, mai jucând Mureşan, Nagy, Makaria, Botea, Popescu, Yuri Pop, Marta și Szabo.

Antrenorul principal Pero Milosevic a explicat astăzi că ”vom juca de la 11, care nu este o oră obișnuită în raport cu partidele disputate în ultima vreme, însă noi ne antrenăm de la 9 la 11, așa încât lucrurile totuși se potrivesc, iar oricum ora de start este neobișnuită și pentru ei… Minaur e o formație potentă, ultima evoluție le-a adus o victorie fenomenală, aveau 28-20 acasă cu Dobrogea Sud cu două minute înainte de final, opt goluri avantaj, semn că are un grup bun! O echipă foarte bună, și pe lateral, cu Căbuț, și pe centru Brajovic, Vujadinovic pivot, un grup bun, așa încât, pentru a câștiga, trebuie să evităm o primă parte mai slabă, cum s-a întâmplat aici cu Turda și Buzău. Încercăm deci să începem bine, căci afară am început bine meciurile, și la Dinamo, și la Călărași!”

Milosevic a admis că SCM Politehnica a suferit ”o pierdere foarte importantă, Milos Dragas, care combina bine cu Fenici și cu Marius în zona interilor, plus cu Pribanic pe pivot. Dragas în plus joacă bine și în apărare, aruncă foarte bine de-afară, este foarte important în plan defensiv pentru sistemul nostru, deci trebuie să vedem, căci va fi foarte dificil, jocul cu Minaur fiind primul din 3 foarte tari, și la Constanța iar luni pe 22 aici cu Steaua. Depinde de recuperare dar nu este totuși chiar așa de grav cum credeam duminică, e la tendon, însă minimum tot va sta 6 săptămâni”. Dragas suferea accidentarea în chiar ultima fază a deplasării de duminică la Dunăre, încercând să păstreze mingea în teren, pe atacul polist din secundele rămase de jucat.

Milosevic l-a enumerat pe Dragas între plusurile noului efectiv, explicând că ”de exemplu la portari am câștigat, am luat cu mare experiență, Kocic e foarte masiv, sosit din Franța, plus Varo, iar Tcaciuc completează, e localnic, așadar 2 sunt mari și avem 3 stiluri, aici e un capitol la care am câștigat, și asta cu tot respectul față de Savic și Daskaloski. Dragas în inter stâng are un plus față de Krsto Milosevic, plecat, și anume că face bine și faza de apărare – deci și aici am câștigat, apoi e Sadoveac, a venit acasă și am câștigat mult cu el ca inter dreapta căci poate și pe extremă. S-a alipit și Ghiță Irimescu, cu experiența sa, să ne ajute, asta în situația plecării lui Santeiu și Ștefan, și vine din urmă Raul Bote, e de viitor, la 16 ani. Deci comparativ, avem mai multe posibilități și în atac, și pe apărare, avem o mai mare rotație, deci lotul e mai bun decât în anii trecuți!”

Apropo de ultima achiziție, cea a pivotului Ghiță Irimescu, Milosevic a ținut să preia cuvântul în completare, precizând… ”Trebuie să clarificăm un lucru. Ghiță a venit să ne ajute pe pivot, căci Santeiu de ce a depus atâtea memorii!? De ce nu, mai bine, să fi venit în mai-iunie și să-mi fi zis atunci că vreau să plec, decât cu 5-10 zile după startul campionatului!? Nu erau probleme între noi, ci și-a depus memoriu din motive personale, asta-i realitatea, căci și soția sa a schimbat orașul cu lucrul, la Sighișoara, deci sunt așadar alte cauze, însă trebuie să admit că am pierdut un pivot foarte bun, care a servit 6 ani clubul, și este și cazul lui Leo Ștefan – am pierdut un pivot, dar să fi fost mai deschiși din start. Și mie-mi convine, ca antrenor, să am mai multe opțiuni, să-i ai în lot, dar trebuie că sunt aspecte personale când depui atâtea memorii…”

Iar Leonard Ștefan va juca sâmbătă împotriva foștilor colegi alb-violeți, pentru CS Minaur, ceea ce nu va fi valabil și pentru Milos Dragas, care nu va putea da piept ex-coechipierilor de la băimăreni, cu mențiunea că în tabere adverse se va afla și Marius Sadoveac, triumfător la mijlocul deceniului cu maramureșenii în ”Constantin Jude”, într-un an de grație al negru-auriilor.

Milosevic a mai semnalat că nu doar astăzi și mâine sunt nevoiți poliștii să se antreneze departe de sala în care găzduiesc jocurile din Liga Zimbrilor, ci și înaintea următorului meci acasă, din 22 octombrie, cu CSA Steaua. ”Nu o să avem poziție la sală două zile nici înaintea sosirii Stelei, dar și-acum, și atunci mergem la Dumbrăvița, și le mulțumim oamenilor de-acolo că ne pun gratis la dispoziție terenul, căci dacă nu, ajungeam pe la Sânnicolau Mare sau Buziaș să ne antrenăm. Da, la Dumbrăvița nu e parchet, suntem conștienți de asta, și este un risc pentru jucători pe acea suprafață, e un risc ori de câte ori schimbă suprafața, e un pericol…”

Filip Marjanovic, golgheter al timișorenilor în ultimele campanii dar pe acest început de sezon în umbra interilor Sadoveac și Dragas la capitolul înscrierii golurilor, a anticipat că ”e de așteptat un joc bun din partea ambelor echipe, în formă. Minaur a trecut de Constanța și mă aștept să se prezinte bine și aici, dar căutăm să fim cât se poate de concentrați pentru cele 3 puncte. Am câștigat aici cu ei amicalul de Cupa Politehnica dar în campionat cert nu va fi la fel de ușor, însă putem câștiga, e clar. Meciul acesta acasă putem să-l facem foarte bun, dar de la început până la sfârșit, căci avem probleme acasă în prima parte, au fost chiar 6 handicap aici cu Turda, ceea ce nu e bine, însă avem și câțiva jucători noi, asta e, căutăm ca de la joc la joc să fim mai buni! Eu la început nu m-am antrenat o lună decât ușor, apoi am crescut progresiv, iar acum e bine, de la un antrenament la atul tot mai bine, și totul va fi OK!”

Cât despre oaspeți, dacă ar putea aspira la titlu, extrema Marjanovic a răspuns: ”Nu cred, sincer să fiu, că Minaur ar putea lua titlul, deși o respect, e o echipă bună, dar va fi în play-off, în primele 7-8 mai degrabă”. Gruparea CS Minaur reprezintă o raritate în elită, precum CSM București la capitolul deținerii câte unei prim-divizionare atât de băieți cât și de fete, Cluj participând totodată pe ambele fronturi, CSU în Liga Florilor și CS Universitaea în Liga Zimbrilor, plus Buzău, cu CS HC 2012 la masculin și SCM Gloria la feminin.

Primele rezultate ale etapei a V-a, care continuă în această seară la Focșani cu vizita lui CSM București și mâine la Turda cu meciul CS U Cluj – Dinamo, pe coloana clasamentelor.

Arbitri ai jocului de sâmbătă de la 11, clujenii Mârza și Nedelea.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 6

 


Ultimele articole din categoria Handbal: