Poli nu conduce deloc și pierde a doua oară la rând acasă, Minaur 100% în deplasări: 25-30 (11-17). Tot 17 primite până la pauză, precum cu Steaua

SCM Politehnica n-a reușit să răstoarne calculele hârtiei sâmbătă seara în sala “Constantin Jude” la primirea vicecampioanei CS Minaur Baia Mare, mereu victorioasă ”afară” în noul campionat, de neoprit și în jocul din etapa a 9-a din Liga Zimbrilor, în care n-a fost deloc condusă, din contră, detașându-se deja la 7 goluri până în minutul 26, 8-15. Misiunea oricum grea devenea imposibilă pentru ”violeți”, care, chiar dacă s-au apropiat la 3 goluri în primele minute după pauză, rămâneau din nou de căruță la 7 în urmă la intrarea în ultimele 10 minute: 25-30 (11-17). 

Favoriții au deschis scorul și, fie și egalați de numai două ori în primele 5 minute, au impus ritmul partidei și s-au detașat deja până la mijlocul primei reprize, limitându-i pe elevii lui Horvath Atilla la o cursă de urmărire fără sorți de izbândă. 

Susținuți din tribuna timișoreană și de galeria ”galben-albastră” prezentă și de la ora 11 la terenul ”Știința” la meciul de fotbal din Liga 2 remizat de alb-violeții Politehnicii cu nou-promovata CS Minaur Baia Mare, preluată de giuleșteanul Mihai Iosif, 1-1 (0-1), vicecampionii au condus aproape pe tot parcursul meciului, pe alocuri detașat, și au confirmat statutul de favoriți, reușind să se impună clar și absolut meritat cu 25-30, cu mențiunea că ”violeții” au mai ameliorat deficitul după pauză. 

Pe când meciul era deja oarecum ca și jucat, 11-17, superioritatea băimăreană fiind evidentă în prima repriză, cu o prestație solidă în apărare.

”Poli” așadar depășită tot de 17 ori până la pauză în cel de-al doilea meci consecutiv acasă, după 13-17 cu CSA Steaua vinerea trecută, 29-32 rezultat final.

Astăzi, primele faze au stat sub semnul echilibrului, dar apoi Buzogany a prins minge după minge iar Căbuț, Constantin Mănescu și Vujovic au făcut rapid 3-7. Time-out solicitat de antrenorul Horvath, care a mai cabrat puțin elanul oaspeților, însă nu pentru multă vreme, Vujovic fiind în mână iar cehul Kotrc făcând 8-15 în minutul 26, cea mai mare diferență a partidei, egalată ulterior.

Deficit polist și pe fondul ratării unor aruncări de la 7 metri, nu doar Sadoveac dar și Marjanovic.

De la 11-17 la pauză, la fel, Politehnica a ținut piept mai bine în fazele inițiale ale părții secunde, diferențele fiind în general de 3-5 goluri în majoritatea timpului, fără însă a se putea apropia cu adevărat amenințător. Elevii lui Alexandru Sabou controlau jocul, ce curgea implacabil, oricât de mari strădaniile poliste.

Totuși, Minaur a rămas din minutul 37 fără Vujic, care l-a lovit cu cotul pe Fenici, autor al faultului inițial, căpitanul alb-violeților fiind scos din teren pentru îngrijiri medicale dar continuând mai apoi la sacrificiu, bandajat la cap. Însă nici ”Poli” n-avea să fie scutită nu mult mai apoi de o descalificare, Sabin Ignat revenind în cadru după accidentare dar acumulând din minutul 33 trei eliminări temporare în nici un sfert de oră.

Chiar și în absența sa, de la 17-24, cu abnegația lui Fenici, dând un exemplu de devotament pentru alb-violet, timișorenii au mai ameliorat handicapul, împăcându-și susținătorii din tribună, mai numeroși cu această ocazie, că în limita posibilitățilot au făcut tot ce a depins de ei. Diferența valorică, totuși semnificativă la ora acestei întâlniri.

O alta, vineri în sala Apollo din București, în etapa a X-a, cu CSM, spulberată astăzi de Dinamo. Rezultatele și programul rundelor 9-10, pe coloana clasamentelor la zi în secțiunea handbal. 

Junele Claudiu Pal a marcat un gol din poarta Politehnicii, completat fiind de colegul Andrei Lazăr, în vreme ce Filip Marjanovic a marcat de 6 ori (3 goluri din aruncări de la 7 metri), Marius Sadoveac 5 goluri, Cristian Fenici 4, Robert Furak 3, Flavius Cîmpan și Vlad Chira câte două iar Albert Cristescu și Răzvan Trif câte unul fiecare. 

Pentru învingătoarea Minaur, Buzogany Barna a avut 7 intervenții, apărând și un 7 metri, iar Călin Căbuț a marcat 6 goluri, Stevan Vujovic 5, Daniel Bera 4, Robert Nagy 3, Milan Kotrc 3, Bogdan Mănescu 3, Anderson Mollino da Silva două goluri, Artem Kozakevych două din 7 metri, Stefan Vujic unul, la fel Nemnja Ratkovic. N-au punctat Viorel Fotache, Tudor Buguleț, Erik Pop, Gabriel Massuca Teca, în vreme ce la poliști au mai fost implicați Sabin Ignat, Benjamin Szabo, Adrian Bran, Alexandru Moldovan, Andrei Păiuș și Santiago Mosquera.

Altfel, la aruncări de la 7 metri, 5-2 (transformate, 3-2; au ratat Sadoveac, Marjanovic); minute de eliminare: 10-10 (Ignat 3, Szabo, Trif / Fotache 2, Ratkovic 2, Vujic).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + sapte =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: