Poli, rămasă mult în urmă până la pauză pe terenul buzoienilor lui Pero Milosevic

Duminică după-amiază a venit vremea ca foștii colegi de suferință pe banca suspinelor Politehnicii Timișoara să se afle în premieră față în față, iar Pero Milosevic, cândva antrenor principal al alb-violeților, și-a îndrumat formația preluată în vara anului trecut, ACS HC Buzău 2012, spre un succes detașat și fără a fi deloc condusă pe teren propriu împotriva bănățenilor la care a revenit la finele sezonului trecut ca ”principal” fostul antrenor secund al muntenegreanului la cei de pe Bega, Attila Ioan Horvath. Timișorenii sunt la schimbul de generații, cu o infuzie tinerească în lot dnspre Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor demarat în ultimii ani cu Horvath vioară întâi în staff-ul tehnic, iar plusul valoric, de experiență și maturitate al gazdelor din Crâng s-a făcut resimțit încă din prima repriză a întâlnirii din etapa a V-a în Liga Zimbrilor: 34-30 (19-11).

De regulă, noua garnitură polistă a început mai bine meciurile jucate în campionatul în curs al Ligii Naționale, dar cum Pero Milosevic cunoaște bucătăria internă timișoreană ca pe propriul buzunar, a contracarat din fașă orice tentativă a vizitatorilor de pe Bega de a da tonul confruntării de la ora 17:30, insuflând buzoienilor abordarea unui start lansat, prin care să impună ritmul partidei.

Ceea ce gazdele au și făcut, deschizând scorul în minutul 2 prin extrema ex-polistă De Barros, din aruncare de la 7 metri, după care, în ciuda singurei dăți în care ”Poli” a izbutit să egaleze, abia în minutul 5 și tot dintr-o aruncare de la 7 metri, prin Marius Sadoveac, în urma eliminării lui Dumitrana de la buzoieni, împărtășind astfel soarta ”violetului” Cristescu din minutul 4, elevii lui Pero Milosevic s-au desprins fără replică până la 5-1 în minutul 11, avans conturat ca fiind decisiv și irecuperabil de timișoreni, ba chiar dublat pe alocuri de amfitrioni.

Care au luat rapid avans și nu s-au mai uitat înapoi, asigurându-și al treilea triumf în 5 etape, În vreme ce Csog Vencel a acumulat două eliminări temporare la poliști iar Sadoveac a ratat un 7 metri, buzoienii s-au distanțat prin golurile lui Mironescu, Dumitrana, din nou Mironescu – din aruncare de la 7 metri și De Barros, 5-1 în minutul 11, în condițiile în care extrema latină a și ratat un 7 metri în minutul 7.

Deja nu mai era cale de întoarcere, chiar dacă Fenici a stopat temporar iureșul gazdelor, 5-2 în minutul 12, în ciuda dublei inferiorități numerice a timișorenilor, Cîmpan fiind și el eliminat, iar apoi și De Barros din șaptele lui Milosevic. Căci Mironescu a înscris din nou iar portarul ex-polist Babasafari l-a completat, 7-2 în minutul 13, diferență de 5 goluri pe care s-a mers ulterior cap la cap.

Ex-polistul Vuk Milosevic, fiu al fostului antrenor ”violet”, Mironescu de două ori, același De Barros dar și Glendza de două ori marcând de fiecare dată pentru buzoieni, în replică la reușitele lui Sadoveac – în număr de trei, Răzvan-Cristian Trif cu două pentru bănățeni iar Fenici cu una: 13-18.

Însă gazdele s-au desprins apoi și mai mult, prin Mironescu din 7 metri și Glendza, 15-8 în minutul 24 – cea mai mare diferență de până atunci. Pe undeva, deloc de mirare că formația mai bine clasată, jucând pe teren propriu, își impunea autoritatea în fața timișorenilor în reconstrucție, cu juni induși în abraziva vâltoare a încleștărilor de la seniori, și care puteau doar spera la egalarea în clasament a gazdelor lor, în cazul unui triumf în deplasare în Crâng. 

Unde buzoienii și câștigau în prima etapă, 23-22 cu nou-promovații din Alexandria, dar și cedau în cea de-a treia cu 27-31 în fața vecinilor vrânceni, după ce băieții lui Pero Milosevic pierdeau clar și pe litoral în runda secundă, cu 31-24, reabilitându-se în schimb în cea de-a doua deplasare efectuată, 24-29 săptămâna trecută la Cluj. Unde poliștii pierdeau oarecum surprinzător prima lor apariție afară, cu 20-19, duminică pierzând-o și pe cea de-a doua, în sala ”Romeo Iamandi”, în condițiile în care nici acasă n-au excelat, de la 20-27 cu focșănenii la 33-28 cu CSU din Suceava, dar și la 28-29 duminica trecută în fața lui CSM București.

Implicit, adunându-se înfrângerile, SCM Politehnica a rămas de căruță într-un grup de 5 echipe cu cel mult o victorie în primele 5 etape, pe când primele 8 clasate, fiecare cu minim 3 succese, s-au desprins deja în cursa pentru ocuparea pozițiilor fruntașe. A fost de fapt o rundă a gazdelor, cu excepția care confirmă regula în duelul moldav al trupelor fără victorie, tranșat de oaspeții vasluieni la Bacău, iar ACS HC Buzău 2012 n-a ratat prilejul de a se impune în fața poliștilor, meci jucat până la pauză.  

Chiar dacă, în ciuda eliminării tânărului Bote, ”dubla” lui Marius Sadoveac din aruncări de la 7 metri a mai diminuat proporțiile scorului, 15-10, însă pentru puțină vreme, minutele dinaintea pauzei fiind dominate tot de buzoieni, desprinși după eliminarea lui Csog și mai mult prin ”dubla” lui Mironescu din 7 metri și Dumitrana, 18-10 în minutul 29. Csog acumula a treia eliminare temporară, încheindu-și apariția pe terenul sălii din Crâng, pe când gazdele intrau la vestiare cu un confortabil 19-11, Vuk Milosevic replicând reușitei lui Cîmpan.

Era cea mai mare diferență de până atunci și chit că timișorenii au înjumătățit handicapul în repriza a II-a, pe care au câștigat-o cu 15-19, așadar prin a înscrie tot atâtea goluri câte semnau gazdele în prima parte, n-au putut evita implacabilul într-o deplasare foarte dificilă, dar și înaintea unor întâlniri cel puțin la fel de dificile, duminica viitoare acasă cu Potaissa Turda, după-amiaza în difuzarea TVR1, iar peste două duminici, după-amiaza, la CSA Steaua.

Politehnica rămâne cu consolarea că a reușit să se apropie, mai întâi de 6 ori la 5 goluri diferență, începând cu minutul 42, iar în ultimele nici 10 minute la câte 4 goluri, diferență finală, într-o parte secundă abundând și aceasta în eliminări, câte 4 de fiecare parte, și în care gazdele au mai deținut 8 goluri avans doar până în minutul 35, 22-14.

Tot Sadoveac avea să puncteze cel mai adesea pentru învinși și după pauză, mai întâi din 7 metri, urmat pe rând de la oaspeți de Raul Bote de două ori, un alt june – Alexandru Moldovan și Fenici, același Sadoveac înscriind până în minutul 40 și al treilea său gol în repriza a II-a, două din 7 metri. Îl mai completa și Enculescu – apoi însă și eliminat, altor reușite ale lui Sadoveac tot din 7 metri răspunzându-le cu bis aceiași Moldovan, Cîmpan și Bote. De fapt, Moldovan avea să mai marcheze și în ultimele 5 minute, precum și Cîmpan, Ianus Dumitrescu de două ori și junele Constantin Darius Bran cu ultima aruncare a meciului, din 7 metri, stabilind rezultatul final: 34-30.

Un eșec în care au înscris 9 poliști, în frunte cu Marius Sadoveac – de 12 ori, în zece cazuri din aruncări de la 7 metri, veteranul fiind completat de căpitanul Cristian Fenici iar după pauză și de junele Alexandru Daniel Moldovan, tot cu 3 goluri, aceeași ”normă” fiind atinsă și de un veteran de pe extremă, Cîmpan, dar și de junele Bote. Trif și Dumitrescu au marcat câte două goluri pentru învinși, iar Bran și Enculescu – câte unul.

Tot 12 goluri a înscris și Liviu Mironescu, iar ex-polistul Vuk Milosevic pe jumătate, de 6 ori, trei reușite având un alt ex-polist, De Barros. Glendza a înscris 5 goluri pentru învingători iar Dumitrana patru, pe când Broască trei și portarul Babasafari unul.

De pierdut în deplasare au pierdut și mai drastic divizionarele Timișoarei, CSU UVT suferind primul eșec la a treia apariție, însă prima relevantă, 47-25 la Cluj pentru ex-prim-divizionara CSU, bănățencele urmânbd a mai juca abia în 17 octombrie, în etapa a V-a din seria vestică a ligii secunde, acasă cu alte clujence, din Turda.

Ultimele rezultate din handbalul divizionar, programul viitor și clasamentele la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii de profil. La băieți, în etapa a III-a din Seria C în Divizia A, deplasări fără succes pentru timișeni, doar ”satelitul”- pepinieră al Politehnicii remizând la codașa nou apărută din Drobeta Turnu Severin, pe când CS Unirea Sânnicolau Mare și CSU Politehnica s-au înclinat la câte două goluri în Oltenia. 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + = 16

 


Ultimele articole din categoria Handbal: