„Poli”, reunirea lotului: „Nu foarte multe, pentru că e foarte încărcat calendarul…”

“O să fie o perioadă grea dar necesară”, a spus Sorin Sărăndan după primul antrenament pe 2015 al handbaliştilor Politehnicii Timişoara, desfăşurat luni dimineaţă, ocazie cu care a vorbit şi antrenorul principal Constantin Ştefan, relevând că “va trebui să punem la punct problemele pe care le-am avut anul trecut în meciurile pe care le-am disputat”…

“O să fie o perioadă grea dar necesară, care va face să avem un parcurs mai uşor în campionat, sper eu… Accentul se va pune pe acumulările fizice, în special foarte mult pe alergare, cele mai multe antrenamente vor fi afară, pe stadion, dar şi în sală, în sală o pregătire fizică specifică. Practic primele 10 zile sunt axate doar pe pregătire fizică, generală dar şi specifică”, a explicat secundul şi totodată preparatorul fizic Sorin Sărăndan, care s-a declarat mulţumit de modul cum s-au prezentat handbaliştii după Sărbătorile de iarnă şi a spus că în prima săptămână va pune accentul doar pe acumulările fizice, dar apoi vor fi alternate şedinţele fizice cu cele tactice.

“Din păcate campionatul a ajuns să se joace într-un ritm mai alert, adică se joacă fără pauză, de la o etapă la alta pauza e mult mai mică, practic nu prea există nici timp de recuperare suficient, n-au avut momente pentru pregătirea fizică în continuare, de aceea încercăm să acumulăm cât mai mult în această perioadă, să mergem cu ce acumulăm acum până la sfârşit, pentru că o să începem cu o serie de meciuri în 5 săptămâni, o serie sâmbătă-miercuri sau duminică-miercuri, din cauza asta punem foarte mult accent pe pregătirea fizică şi să ducem campionatul prin ce o să câştigăm acum în pregătire fizică”, a mai spus Sărăndan.

„Au avut şi un program de vacanţă. Practic n-au avut pauză, s-a văzut şi pe cântar, sunt în parametri, iar după primul antrenament sunt OK”, a conchis Sorin Sărăndan, după ce handbaliştii Politehnicii Timişoara s-au reunit azi la o oră matinală, 9,30, în efectiv aproape complet. Doi jucători au lipsit motivat – Daskalovski şi Grigoraş – însă ei se alătură lotului bănăţean odată cu antrenamentul de după-amiază. Alb-violeţii vor face pregătirea pe plan local, puţin peste trei săptămâni despărţindu-i de primul joc oficial, cel din campionat cu Minaur Baia Mare, din 28 ianuarie. Programul pentru Politehnica e unul infernal; într-o lună şi jumătate va disputa 9 jocuri, dintre care trebuie remarcate cel cu liderul Minaur, dubla de Cupa României cu campioana HCM Constanţa şi o altă confruntare cu dobrogenii în Liga Naţională.

La rândul său, Constantin Ştefan a specificat că Nu sunt probleme medicale, am vorbit cu medicul echipei, toată lumea este aptă, încercăm să facem o reintrare în efort, la prima etapă să fim cu motoarele în plin. Avem o perioadă foarte scurtă dar foarte încărcată în care va trebui să punem la punct problemele pe care le-am avut anul trecut în meciurile pe care le-am disputat, o pregătire cât mai atentă, deoarece din 28 ianuarie pe 4 martie vom avea 9 meciuri, foarte importante, şi contează foarte mult să fim pregătiţi şi din punct de vedere fizic şi psihic, să nu avem accidentări, să abordăm meciurile la victorie”.

“Avem în prima săptămâna antrenamente combinate în sală şi pe stadion, în aer liber, plus sală de forţă, urmând ca în cea de-a doua să ne axăm pe specific, şi să încercăm să facem şi câteva meciuri de verificare, nu foarte multe, pentru că e foarte încărcat calendarul în prima parte a anului şi nu vrem să aducem echipa într-o stare de oboseală”.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: