Poli reunită în 11, Vlad Caba refuzat categoric. Solicita într-o ședință cu responsabilii Federației Române de Handbal ca meciurile târâte pe tușă să fie reprogramate, inclusiv pe cheltuială proprie. FRH să-și dea jos botnițele pentru oxigenarea creierului atrofiat

Deși în criză după trimiterea luna trecută la mazilit la EHF Euro 2020 a reprezentativei de senioare fără nici un joc amical în mână și cu puține etape din Liga Florilor în picioare, Federația Română de Handbal continuă a se arăta inflexibilă în rigiditatea cu care înclină a se supune zelos protocoalelor normative raportate la situația în derulare, fie și în detrimentul intereselor ramurii pe care o administrează, a jocului în sine, exersând această apucătură care aduce deservicii sănătății ”Handbalului, sport național” și în legătură cu solicitarea antrenorului principal al unuia dintre cluburile afiliate de renunțare la anularea și omologarea cu 10-0 a meciurilor trase fără motiv pe tușă de dictatura pseudo-medicală, partide care în schimb să fie reprogramate, inclusiv pe cheltuială proprie. Propunere de bun simț din partea lui Vlad Caba în cadrul unei ședințe cu responsabilii federali, tehnicianul lui SCM Politehnica adoptând astfel atitudinea adecvată care ar fi trebuit afișată de diriguitorii lui SCM Politehnica după injustul 0-10 la ”masa verde” cu Dinamo, când însă au dormit pe ei cu coloana vertebrală covrig. Dar Caba a fost refuzat categoric de FRH, for evidențiind și astfel de ce mingea mică e dezumflată și posomorâtă în Carpați, for necesitând lepădarea botniței, accesoriu nu altfel decât detrimental, aspect dovedit științifico-medical prin nenumărate evidențe, detrimental inclusiv pentru oxigenarea creierului. Iar când îl mai ai și atrofiat, rezultatele se văd.

Și sub forma faptului că, din semnalele primite până în momentul de față, Liga Zimbrilor se va limita la un tur și un retur, urmând ca fazele play-off și play-out să fie anulate. Alte și mai multe anulări pe vecie… Tocmai handbalul – un sport de contact al competitorilor dârzi, pare a fi împins să adopte o mentalitate de non-combat, ”Zimbri” protejați de ”grija Fratelui cel mare” în fața unui strănut sperietoare a cărui existență încă n-a fost dovedită științific și a cărui rată oficială a fatalității pentru grupa de vârstă 20-49 de ani e 0,0002, în loc să-și poarte crucea demn și semeț pe picioare. Sau a bântuit deja prin capitală zvonul dinspre Paris cu ”aprilie – iunie instabilitate economică; ruptură proiectată a lanțurilor de aprovizionare; penurie de stocuri; a treia carantină; implementarea creditului universal” plus ceva cadență de bocanc pe uliță, decizându-se închiderea mai grabnică a prăvăliei, lacătul pe ușă? Tribunele le-ați măturat oricum de bruma de public căreia îi mai bătea inima pentru handbal, diareicilor. De fapt o contribuție în plus la ciuntirea și mai mult a stării de bine a populației active sănătoase clinic. Ați practicat sport, rătăciților de la FRH, pentru a avea la cunoștință că un om sănătos nu e de ținut în casă. Izolarea ori carantina sunt strict pentru suferinzi, același tratament pentru omul sănătos echivalând cu dictatura. Trist.

În fine… Handbaliștii alb-violeți au început miercuri antrenamentele în 2021, însă în număr mai redus decât de obicei. Datorită convocărilor la loturile naționale, au fost prezenți doar 11 dintre jucătorii poliști: portarii Tcaciuc și Milenkovic, extremele stânga Barros și Neamțu, pivoții Baican și Enculescu, interii Păiuș, Șomlea și Slavuljica, extremele dreapta Cîmpan și Năstăsie.

Antrenorul Vlad Caba își dorește ca în această perioadă să-i cunoască mai bine și pe juniorii care ar putea face pasul la echipa mare, prin participări mai frecvente la antrenamentele echipei de seniori. Până la revenirea internaționalilor plecați la loturi, pregătirea se va axa pe latura fizică, iar accentul pe antrenamentele tactice se va pune în a doua jumătate din ianuarie.

”Vom doza efortul în așa fel încât să evităm accidentări sau să nu forțăm. Băieții au avut program individual de pregătire, iar cei mai mulți dintre ei sunt suficient de maturi pentru a ști că orice zi pierdută, fără activitate, înseamnă o altă zi mai grea la antrenament. Cei mai mulți au fost atenți și la dietă și la mișcare” a spus la primul antrenament în sală antrenorul principal Vlad Caba.

Perspectiva vreunui meci de verificare în această perioadă e ”în ceață” pentru că, spune tehnicianul bănățean, ”nu știm dacă ne permite protocolul medical, ne vom interesa, dar în aceeași măsură nici nu prea avem cu cine să jucăm pe aici, prin zonă… ne este greu să găsim un partener, să vină la Timișoara sau noi să mergem în altă parte, așa că soluția ar fi jocurile școală atunci când vom fi în efectiv complet.” 

Interul Andrei Păiuș s-a declarat bucuros de revenirea la antrenamente, după vacanța de Sărbători, dar și pauza forțată dinaintea ei, când jucătorii au fost forțați în izolare din cauza dictaturii pseudo-medicale: ”Am avut destulă perioadă de pauză, ne-am petrecut-o cu cei apropiați, iar acum e timpul să muncim pentru returul campionatului. Trebuie să ne adaptăm situației actuale pentru că realmente ajungi să ai sentimente de îngrijorare față de colegi sau de supărare că nu ai posibilitatea să arăți în teren ceea ce ai pregătit o săptămână sau două la antrenamente.”

Meciurile oficiale din Liga Zimbrilor se vor relua luna viitoare. În 3 februarie, e programat deja primul duel al returului, cu Potaissa Turda (întâlnire televizată de TVR), și tot la Sfântu Gheorghe. Ultimele rezultate din toamnă și clasamentul Ligii Naționale, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Handbal.

 
 
 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 7

 


Ultimele articole din categoria Handbal: