Poli revine la mijlocul reprizei a II-a și câștigă în premieră în deplasare, la a cincea încercare: 30-33 (14-10) la Oradea

SCM Politehnica Timișoara a început cu bine luni seară jumătatea a doua a turului în Liga Zimbrilor la handbal masculin, răsturnând scorul după pauza deplasării în Bihor și dispunând de una dintre cele două codașe fără victorie, CSM Oradea, în noul sezon în elită prin preluarea locului lăsat vacant de CSM Reșița, promovată dar care a declinat dreptul de a evolua pe prima scenă. Una un pic cam înaltă pentru cei din Țara Crișurilor, care n-aveau sorți de izbândă la barajul de promovare-supraviețuire în fața băcăuanilor și alb-violeților bănățeni, iar care acum înregistrează al optulea eșec în tot atâtea runde: 30-33 (14-10).  

Mai mult pe drumuri în prima jumătate a turului, la Turda, Suceava, București cu campioana Dinamo și Focșani, poliștii timișoreni au spart gheața în deplasările Ligii Naționale din noua ediție, la a cincea tentativă, începând cu bine o săptămână în care vor primi sâmbătă tot de la ora 18 vizita vicecampioanei CS Minaur Baia Mare, care se impunea la limită în sala ”Constantin Jude” în amicalul din vară la întoarcerea spre casă din cantonamentul în Serbia, maramureșeni inaugurând joia trecută ultima etapă prin a pierde la limită în ”Lascăr Pană” în fața dinamoviștilor.

”Violeții” lui Horvath n-au scăpat prilejul să se redreseze după acea primă înfrângere acasă din noul sezon, consemnată vineri cu CSA Steaua, replicând cu aceeași monedă, tot la 3 goluri diferență și la un scor aproape identic, prin a triumfa în sfârșit și în deplasare. 

Mai clar decât la precedenta vizită la Oradea, 27-26 în aprilie 2011, primăvară în care bihorenii aveau să retrogradeze, fără a mai reveni până anul acesta pe prima scenă, paradoxul făcând ca gruparea de pe Criș să joace la ora actuală în liga întâi, deși n-a obținut promovarea pe teren, după ce în unele sezoane anterioare reușea să urce în elită dar declina dreptul de participare, aidoma celor pe care i-au înlocuit în anul în curs, cărășenii.

Acea ediție 2010-2011 bihorenii o încheiau pe ultimul loc, al 14-lea, cu bilanțul 26 2 2 22, nefiind exclus ca formația din Țara Crișurilor să încheie cu o linie de clasament similară și campania în curs, cert fiind că atunci, precum la ora actuală, ”Poli” avea și ea viață destul de grea în elită, sfârșind pe poziția a 11-a, dar chiar și așa înaintea celor de la Steaua și Minaur, antepenultimii și penultimii, în vreme ce reșițenii erau bine mersi în prima jumătate a ierarhiei.

Interesant este că și întâlnirea poliștilor cu orădenii din turul ediției 2010/1 a avut loc tot în luna octombrie, la mijlocul ei, victoria ”violeților” fiind repurtată atunci tot la 3 goluri diferență, 34-31, dar în Banat.

Se arată așadar încă de pe acum o ”Poli” suficient de sigură pe ea pentru a trece mai mult sau mai puțin clar de ultimele două clasate, dispunând deja până acum și de CSM Odorheiu Secuiesc, ceva mai detașat, la Timișoara, harghitenii fiind promovați pe teren direct, nu via-baraj, așa cum bănățenii treceau și în ediția trecută de cei din Alexandria și Cluj, astfel încât să nu fie bântuiți cu adevărat de frisoanele retrogradării, înlăturate total just și categoric în barajul de supraviețuire.

Și-atunci, și astă-seară, ”violeții” le-au fost superiori orădenilor, pe care îi tot au anual drept sparring-partners în pregătiri, fiind vorba despre o întâlnire cu o favorită certă, mereu confirmată, în etapa a VIII-a însă abia după ce bihorenii au condus acasă la pauză.

Era marea lor șansă să spargă gheața, după ce deplasările le-au fost imposibile, în capitală la CSM și campioana Dinamo, cărora le-au cedat la 3-4 goluri, în țară la trupe eliminate din European League, Potaissa și CSM Constanța, care i-au întrecut la 8-9 diferență, iar nici acasă n-au reușit să încurce pe cineva, cedând mai întâi la limită vasluienilor, apoi la 3 goluri diferență băcăuanilor și 5 buzoienilor.

În această seară, orădenii au izbutit în sfârșit să conducă la pauză în ”sala Antonio Alexe”, surprinzându-i pe vizitatori, care nici n-ar fi conceput să repete rateul din turul campionatului trecut pe terenul unei formații sosite din Divizia A, atunci CS ”U” Cluj. 

Însă Djukic și Boșca au avut primii cuvântul pentru localnici, Cîmpan și Marjanovic egalând din acțiune, după ce sârbul rata de la 7 metri la eliminarea lui Oargă, iar Sadoveac și Cristescu aducându-i pe poliști în avantaj: 2-4.

Au urmat cele mai bune minute ale gazdelor, Munteanu înscriind de 4 ori și pe fondul eliminărilor lui Păiuș și Mosquera, dar și Turcu de două ori, așa încât s-a ajuns la 8-4, avantaj pe care ”albaștrii” de pe Criș aveau să-l mențină nu doar până la pauză, 14-10, ci și în primele peste 10 minute ale reprizei a II-a.

În cele din urmă, spre mijlocul părții secunde, reușitele lui Păius, Trif și Marjanovic i-au apropiat la limită pe alb-violeți, același Răzvan Trif – al doilea cel mai prolific marcator al oaspeților, semnând egalarea după mijlocul jumătății de oră, 20-20 în minutul 47. 

Încă un ”careu” polist, conturat de Marjanovic, Sadoveac cu două reușite și Trif, a răsturnat decisiv situația la intrarea în ultimele 10 minute, de la 24-23 la 24-27, localnicii opunând o dârză rezistență în primele trei pătrimi din durata întâlnirii, însă insuficientă pentru a furniza și surpriza. 

Odată trecută la cârma jocului, ”Poli” s-a și distanțat în învongătoare, 26-32 spre final, cu veteranul Marius Sadoveac evergreen cu 10 reușite, tânărul Trif având 9, Marjanovic 5, Păiuș 3, Cîtu și Fenici câte două fiecare, iar Cristescu cu un gol. Bogdan Munteanu a înscris la rândul său 10 goluri, pentru bihoreni.

O victorie așteptată și necesară a alb-violeților, care după primirea băimărenilor vor juca vineri 4 noiembrie de la ora 17 la București cu CSM.

Rezultatele etapei a 8-a în Liga Zimbrilor și programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: