Poli revine pe finalul reprizelor dar pierde și la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara a pierdut duminică seară și cea de-a cincea deplasare în campionatul Ligii Naționale, din tot atâtea ieșiri, de astă dată cea mai lungă, revenind pe finalul fiecărei reprize, fără a evita însă înfrângerea: 32-29 (14-13) pentru gazda mai bine clasată, CSM Vaslui. ”Violeții” n-au însă timp să-și lingă rănile, joi după-amiază găzduind ultimul meci acasă din tur, cu nou-promovata din Alexandria, iar pentru duminică având programată o deplasare și mai lungă, la Constanța, la încheierea primei jumătăți a întrecerii.

Dacă etapa anterioară, a zecea în Liga Zimbrilor la handbal masculin, a fost una a oaspeților, câștigători a cinci întâlniri din totalul celor 7, una dintre excepții consemnându-se la Timișoara, unde poliștii au repurtat o rară victorie, a doua în noua ediție, și tot acasă, în schimb runda a XI-a a aparținut în weekend gazdelor, încheindu-se de aceeași manieră duminică de la ora 18 la Vaslui.

Tocmai vizitatorii de joi ai Timișoarei, pentru meciul televizat din etapa a XII-a de la ora 16, cei de la CSM Alexandria, au fost singurii învinși acasă în runda abia încheiată, în celălalt joc duminical, 23-24 (11-12) cu ”U” Cluj, dar CSM Vaslui și-a valorificat avantajul terenului propriu, după ce s-a desprins de fiecare dată la mijlocul reprizei.

Depășită în precedentele deplasări, la limită la Cluj, la 4 goluri diferență la Buzău, cu 34-27 la Chiajna de către CSA Steaua și din nou la limită și cu 10 zile în urmă la Baia Mare, SCM Politehnica n-a evitat înfrângerea nici în fața moldavilor, care au semnat al cincilea succes în noul campionat.

CSA Steaua câștiga la limită la Vaslui în runda a doua, apoi și Minaur cu 26-31 în cea de-a patra, iar cei din Focșani cu două etape în urmă, 27-30 după 14-15 la pauză, însă moldovenii n-au ratat prilejul de a lega victorii în dauna ”studenților” din Cluj și Timișoara, după 22-26 sub Feleac. 

Timișorenii au condus la Vaslui doar în startul întâlnirii, cu 0-1 și 1-2 prin Sabin Ignat și Marius Sadoveac, dar apoi n-au mai înscris până în minutul 11, prin Csog Vencel, la scorul de 5-2, după ce aceiași Sadoveac și Csog ratau aruncări de la 7 metri. 

În schimb Karamyshev prelua în premieră conducerea pentru gazde, 3-2 în minutul 5, iar Florin Acatrinei îi desprindea pe vasluieni, 5-2, inclusiv prin încă un gol de la 7 metri, după care Popa și ”dublele” lui Soare respectiv Cumpănici i-au detașat pe amfitrioni, 10-5 în minutul 20.

La care poliștii s-au lansat într-o cursă de recuperare a avantajului creat de gazde, cursă pe toată durata întâlnirii, însă fără sorți de izbândă, deși melanjul alb-violet de veterani și tineri jucători a revenit din plin până la pauză, la limită, prin ”duble” în succesiune, ale lui Năstăsie și Sadoveac, respectiv reușite cuplate ale lui Csog și aceluiași Sadoveac… 14-13.

Însă și în repriza a doua ”violeții” au pierdut oarecum urma gazdelor spre mijlocul intervalului, de la 17-16 în minutul 37 la 20-17 în minutul 41, apropiindu-se apoi în câteva rânduri la un singur gol diferență, fără însă a avea capacitatea să și egaleze.

Astfel, Trif a redus din handicap la 25-24 în minutul 50, apoi Fenici de două ori la rând și Păiuș în minutul 56, 28-27, însă reușitele lui Soare și Acatrinei i-au redesprins pe moldavi, 30-27 cu două minute și 40 de secunde înainte de final.

Gestionat bine de gazde, 32-29 pentru CSM Vaslui, care a urcat pe locul 7 în clasamentul Ligii Zimbrilor. În schimb SCM Politehnica Timișoara a fost egalată la puncte pe antepenultimul loc de CS Universitatea Cluj, învingătoare în duelul subsolului la codașa CSM Alexandria, vizitatoare joi a sălii ”Constantin Jude”.

Principal marcator al poliștilor a fost tot veteranul Marius Sadoveac, cu 9 goluri, Robert Năstăsie înscriind de 5 ori iar Vencel Csog și Răzvan Trif câte 4 goluri fiecare. Sabin Ignat a marcat de două ori, la fel și Cristian Fenici, iar Păiuș un gol. În schimb Florin Acatrinei a fost golgheterul partidei, cu 10 goluri pentru vasluieni.

Poliștii au ratat două lovituri de la 7 metri în prima repriză și una după pauză, transformând în schimb una în repriza I și 3 în partea secundă. La eliminări, două până la pauză și 5 în repriza a II-a. Gazdele au fructificat 4 aruncări de la 7 metri, au ratat una și au avut 4 eliminări.

Rezultatele etapei a XI-a în Liga Zimbrilor și programul rundei a XII-a, pe coloana clasamentelor la zi. În liga secundă feminină, CSU UVT a pierdut acasă duminică după-amiază la căderea cortinei peste sezonul de toamnă în Seria B – vestică, în fața celor de la CSU Oradea: 28-32 (9-16) în etapa a X-a. Turul se reia în jur de 23 ianuarie 2022.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = cinci

 


Ultimele articole din categoria Handbal: