Poli se străduie dar bucureștenii Din și Dinu nu strică repetiția acasă a lui CSM București înaintea ”dublei” cu SKA Minsk: 23-21. Circul ”de performanță”, o tot mai mare păcăleală pentru iubitorul decent de sport

Învinsă de constănțeni în unicul meci acasă de până acum, dar pierzătoare și la Vaslui respectiv luni la Steaua, vicecampioana CSM București nu-și mai putea permite așadar nici cel mai mic risc în Liga Zimbrilor, mai ales că pe 7 și 14 octombrie bate la ușă turul II preliminar în EHF Cup cu SKA Minsk, iar pe finalul jocului găzduit astăzi de la ora 16 în sala ”Rapid” a recepționat imboldul necesar pentru reorientarea favorabilă a sezonului, suficient pentru a trece cu 23-21 (12-9) de alb-violeții scai în cursa lor de urmărire de după pauză, completată parțial de la 13-9 la 18-18, moment în care și-a intrat în rol cuplul de farmec și vis din capitală.

Poli rămâne cu un punct din 3 deplasări în sud-est

SCM Politehnica avea în față o deplasare dintre cele mai grele, dat fiind postura de vicecampioană a gazdei, necesitatea de reabilitare a bucureștenilor după un start ratat de campanie dar și învestirea la cârma celor din capitală în preziua etapei a VI-a a antrenorului timișorean Vlad Caba, tot în sensul deblocării albastru-negrilor, iar bănățenii au rămas în cele din urmă fără victorie pe alte terenuri și după cea de-a treia ieșire, adăugând un eșec la două goluri diferență celui la limită suferit la ridicarea cortinei la Călărași respectiv remizei cu mare cântec de la Constanța. Trei sud-est.

Iar dacă pe litoral alb-violeții s-au înecat în amara senzație că arbitrii i-au privat de un triumf, fiind nevoiți să se mulțumească doar cu un punct, astăzi au rămas contrariați în fief-ul altei exponente a Ligii Zimbrilor în turul II de calificare din Cupa EHF la ideea că au fost șuntați de pe turnanta de revenire spre smulgerea unui punct, după ce dovedeau prin come-back-ul și de la 4 handicap la 18-18 că sunt capabili să răstoarne soarta întâlnirii.

Semn al echilibrului inițial, aveau să se înregistreze 6 egalități în primele nici 20 de minute, până la 7-7, CSM preluând de 4 ori conducerea în repriza I iar poliștii în trei rânduri doar la limită, cu un plus din partea gazdelor, desprinse la 7-5 dar și ceva mai clar la 10-7, avantaj menținut și la pauză.

Onyejekwe, un fost elev de cursă lungă al lui Caba la HC Odorhei, a semnat prima reușită a părții secunde, 13-9, și se părea că bucureștenii vor tempera dârza rezistență a alb-violeților, însă Fenici a ieșit decis la rampă șarjând pe centru din rolu-i de căpitan și trăgându-i pe vizitatori într-o cursă de urmărire ce a testat valențele bucureștenilor care mai au mult, mult de lucru.

Iar încetul cu încetul, insistentă și persistentă, tot apropiindu-se în 4 rânduri la un singur gol diferență, Poli a izbutit în cele din urmă să și egaleze, 18-18 din cea de-a patra aruncare de la 7 metri fructificată fără ezitare de Alin Șania, fără a-și imagina că din alte motive era și pentru ultima oară când se regăsea umăr la umăr cu bucureștenii.

Moment de cumpănă în care bănățenii încasau și cea de-a patra eliminare temporară din totalul care avea în scurt timp să se dubleze, Santeiu alegându-se cu două minute de suspendare din calitate de rezervă, pe bancă, ceea ce a dus la retragerea lui Șania, inferioritatea numerică și reușita marcatorului numărul 1 al amfitrionilor, Garcia, restabilind prioritățile de moment: 19-18. Iar CSM n-a stat pe gânduri ci a profitat rapid prin a se redesprinde la 21-18, însă nici timișorenii n-au renunțat la consecventa cursă de urmărire, impulsionată și mai departe de pe centru tot de căpitanul Fenici, și s-au reapropiat la 22-21.

Era prea de tot, un nou atentat la periclitarea înrâuririi spre bine a traiectoriei vicecampioanei, așa încât pe același atac al gazdelor atât Orbovic cât și Vuk Milosevic au fost expediați pe banca de rezerve, 6 contra 4, spiritele fiind liniștite dintr-o aruncare de la 7 metri.

Unii fumegau, nevenindu-le să-și creadă ochilor, alții, și normal, se bucurau pentru întâia victorie acasă, privind acum mai optimiști spre ”dubla” cu cei din Belarus, precedată de deplasarea marți la Iași, în etapa a 7-a, intermediară.

Deși n-a rupt gura târgului în partea secundă a reprizei I, Poli a avut totuși darul de a se menține în joc și se poate declara nedreptățită prin prisma înclinării terenului spre finalul disputei din sala ”Rapid”, reamintind de alte recente încleștări încinse și la limită în capitală cu CSM.

N-ar prea fi putut fi altfel, bucureștenii etalându-și și de astă dată numeroasele piese de peste hotare ale unui lot încropit cu mare dare de mână și aspirații pe măsură, fără însă a convinge.

Mai ales în debutul întâlnirii, în care și-au revenit totuși de la 4-5 la 7-5 în minutul 16, deși în inferioritate numerică, după ce Militaru recepționa prima eliminare temporară în tabăra lui Vlad Caba, preambul al cartonașului roșu încasat de apărător la 11-8, în minutul 28. Însă și inconstanți, albastru-negrii aveau să fie la fel de rapid și ajunși din urmă, 7-7, după care s-au propulsat pentru prima oară la 3 avans, 10-7 prin intervențiile portarului Ciobanu și reușita lui Garcia din minutul 25.

În frunte la pauză atât la Călărași cât și la Constanța, n-a mai fost să fie însă pentru elevii lui Pero Milosevic și în primele 30 de minute în capitală, chiar dacă Daskaloski părea a-și intra ferm în atribuții, felină la capătul contraatacului lui Sampaio Santos, pe de altă parte ex-interul lui CSM, Krsto Milosevic, stingându-se încet, încet iar tentativele pe pivot primind un bobârnac cu a doua eliminare a lui Hrimiuc, la 8-7.

Incursiunile lui Fenici pe centru și parada înlocuitorului Savic la 13-11 la aruncarea de la 7 metri a lui Negru au recalibrat disputa, căpitanul timișorenilor apropiindu-și pe mâna sa colegii de două ori la două goluri iar apoi chiar și la unul.

Fenici a mai scos încă o aruncare de la 7 metri pentru sângele rece al lui Șania și poliștii s-au tot ținut scai pe mijlocul reprizei secunde până când o altă pătrundere hotărâtă a căpitanului internațional a dat ocazia și golului egalizator, căruia nu i s-a putut opune înlocuitorul Blazevic: 18-18. Și pivotul Ștefan avea să se mai zbată cu folos pe semicerc pentru încă un 7 metri, 22-21 din mâna aceluiași Șania, fără ca nici al treilea portar al gazdelor, Sunjic, să nu intuiască traiectoria mingii, însă împărțitorii dreptății au intuit în schimb încotro ar putea lua-o razna punctele când Daskaloski i s-a opus lui Garcia, acționând fără opreliște în consecință.

Și aceasta este o fațetă a sportului competițional ”de performanță” din diviziile carpatine televizate și cu protagoniste proptite din mai mari sau mai mici cufere publice. Cel bucureștean impune de la sine înțeles obiective dintre cele mai sforăitoare, întru a justifica risipa îngăduită, înlesnită și chiar încurajată de la nivel federal în direcția magnetizării cât mai multor străini ce împing implicit talente autohtone precum Negru mai degrabă în afara suprafeței de joc decât în preajma semicercului.

Și tot așa, mai un buget votat, mai un obiectiv trasat, mai un traseu musai cât mai scăpătat, mai un ajutor la momentul oportun și prin părțile mai esențiale, iată cum se scrie sau rescrie istoria. Episod cu episod.

Următorul pentru timișoreni, tot în capitală, joi de la ora 19, la CSA Steaua, ultimă repetiție afară înaintea descinderii în fieful campioanei, Dinamo București. Caravana trece și merge înainte, circul continuă și se poate perpetua la nesfârșit, dar multe ape devin tot mai limpezi. Nu mai e nici o confuzie în acest biet sport românesc în general proptit și asistat din tot mai rătăcitul ban public. Însă scoicile mai degrabă goale ale unor tribune oricum nu prea mari nu mint. Rezultatele, poate, însă nici acestea pe plan extern. Cele interne, pe coloana clasamentelor și programului viitor…

*

CSM București – SCM Politehnica 23-21 (12-9)

SCM Politehnica a început cu Daskaloski – Marjanovic, Krsto Milosevic, Fenici, Hrimiuc (Șania), Orbovic și Câmpan.

Au mai intrat: Vuk Milosevic și Lasica, iar după pauză și Savic în poartă, Ștefan.

Evoluția scorului: 1-0 Hrastnik / 1-1 Hrimiuc / 2-1 Novanc / 2-2 – Șania 7 metri, 2-3 K. Milosevic (min. 8) / 3-3 Georgievski / 3-4 Marjanovic / 4-4 Hrastnik / 4-5 K. Milosevic / 5-5 Tioumentsev, 6-5 Georgievski, 7-5 Tioumentsev (min. 16) / 7-6 Orbovic, 7-7 Câmpan / 8-7 Hrastnik, 9-7 Szasz, 10-7 Garcia / 10-8 Șania / 11-8 Szasz / 11-9 Lasica / 12-9 Negru – 7 metri.

(în repriza a II-a) 13-9 Onyejekwe / 13-10 Șania – 7 metri, 13-11 Marjanovic / 14-11 Georgievski / 14-12 Fenici / 15-12 Tioumentsev / 15-13 Fenici, 15-14 Marjanovic / 16-14 Șomlea / 16-15 Fenici / 17-15 Șomlea / 17-16 Șania – 7 metri / 18-16 Novanc / 18-17 Orbovic, 18-18 Șania – 7 metri / 19-18 Garcia, 20-18 Onyejekwe, 21-18 Szasz / 21-19 Fenici / 22-19 Garcia / 22-20 Orbovic / 22-21 Șania – 7 metri / 23-21 Garcia – 7 metri.

Eliminări temporare (CSM 3 – Poli 8): Militaru la 6-5, Hrastnik la 13-10, Șomlea la 18-17 / Hrimiuc la 2-1 și 8-7, Orbovic la 13-10, Santeiu, ca rezervă la 18-18 (execută Șania), Ștefan la 20-18, V. Milosevic la 21-19 și 22-21, Orbovic la 22-21.

Intervenții: Ciobanu 9 / Daskaloski 6, Savic 2 – 7 metri.

Time-out: Caba la 15-14 / Milosevic la 7-5.

7 metri: CSM 3 (Negru și Garcia fructifică, Negru ratează) / Poli 5 (Șania 5 marcate din 5).

Bare: 3-3.

Marcatori:

CSM 9… Garcia 4 (1+3), Georgievski 3 (2+1), Tioumentsev 3 (2+1), Szasz 3 (2+1), Hrastnik 3 (3+0), Novanc 2 (1+1), Onyejekwe 2 (0+2), Șomlea 2 (0+2) și Negru 1 (1+0).

Poli 8… Șania 6 goluri (2 în repriza I + 4 după pauză), Fenici 4 (0+4), Marjanovic 3 (1+2), Orbovic 3 (1+2), K. Milosevic 2 (2+0), Hrimiuc 1 (1+0), Câmpan 1 (1+0) și Lasica 1 (1+0).

Cartonașe galbene: 3-0. Cartonaș roșu: Militaru (min. 28), la 11-8. Arbitri: Din și Dinu.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 6

 


Ultimele articole din categoria Handbal: