Poli „sparge gheaţa” în etapa a V-a, la limită, şi saltă ierarhic peste învinsa Steaua

Demult nu i-a mai luat atât Politehnicii pentru a semna prima victorie în noul campionat, din toamna lui 2019, în urmă cu 4 sezoane, când se impunea abia la început de octombrie, în runda a şasea, acasă cu focşănenii, cu 24-23, tot la limită „spărgând gheaţa” şi astăzi de la ora 17 şi tot pe teren propriu, dar deja în etapa a V-a, 28-27 (17-14) cu CSA Steaua, implicată peste o lună în EHF European Cup, bucureştenii fiind astfel întrecuţi de „violeţi” şi în clasamentul Ligii Naţionale de handbal masculin.  

Mai motivaţi ca niciodată să întrerupă şirul insucceselor dar şi mai impulsionaţi de public, în urma eşecului la limită de duminică seară de la Suceava, unde risipeau şi remiza printre degete după expirarea timpului de joc, încasând dintr-o aruncare de la 9 metri, timişorenii au triumfat la a treia reprezentaţie în sala „Constantin Jude” în ediţia 2023-2024 a Ligii Naţionale, într-o progresie de la înfrângerea la limită pe Bega cu vrâncenii şi remiza cu nou-promovaţii clujeni, la depăşirea Stelei Bucureşti. 

Într-o întâlnire din ultima treime a ierarhiei după startul anevoios al celor două echipe în noul campionat, cei din capitală rămânând astfel fără succes încă în urma reuşitei de la Cluj din runda inaugurală, dar şi contabilizând deja cea de-a treia înfrângere consecutivă, în ciuda revenirii în efectiv a câtorva componenţi, pe când „Poli” a încheiat-o pentru moment cu remizele şi eşecurile strict la limită, izbutind la rândul ei să se şi impună la unul diferenţă, înscris pe final de tânărul Trif, astăzi cu cele mai multe goluri din acţiune.

Nimic schimbat pe de altă parte în ceea ce priveşte incertitudinea planând pe final asupra deznodământului întâlnirilor cu alb-violeţii între protagonişti, în 5 etape la rând fiind implicaţi fără excepţie în partide decise la cel mult un gol diferenţă. Suspansul, garantat, dar simpatizanţilor Politehnicii le-ar prinde bine şi să le vină mai repede inima la loc. 

Astăzi s-au putut bucura încă de la intrarea în weekend pentru un prim succes al favoriţilor, jocul fiind devansat pe vineri, în uvertura unui cuplaj propunând pe seară şi meciul de debut în noul campionat al colegilor baschetbalişti, pentru a face loc de sâmbătă dimineaţă suprafeţelor duelurilor din scrimă, cu ocazia unui turneu satelit pentru seniori al Cupei Mondiale la floretă, programat timp de două zile în aceeaşi incintă.  

În sfârşit şi până la urmă handbaliştii antrenaţi de Mihai Rohozneanu şi Sorin Sărăndan concretizând şi pe tabela de marcaj strădaniile altfel remarcabile, 28-27 (17-14) cu bucureştenii, într-o a treia partidă la rând în care bănăţenii au condus la pauză, de această dată în frunte şi la final.

Căci la precedentul meci acasă, de la 18-15 la pauză erau în cele din urmă ajunşi din urmă, 31-31 cu „U” Cluj, iar duminică, la Suceava, şi mai rău, de la 18-14 în primele 30 de minute ajungând să şi piardă la limită, cu 35-34. 

A contat că au fost mai exacţi în jocul de apărare iar doar pentru a doua oară în noul sezon au primit mai puţine goluri după pauză, precum la Bacău, unde tocmai mulţumită prestaţiei defensive din repriza a II-a au fost şi mai aproape ca niciodată de victorie, 24-24,, în cele din urmă adjudecată acasă graţie acestui atribut.

Şi chiar contează să fie mai ermetici defensiv, nu de alta dar multipla campioană la zi Dinamo, viitoare vizitatoare a poliştilor sâmbătă 30 septembrie de la ora 13, în etapa a VI-a, a manifestat tot azi de la ora 17 un apetit ofensiv copios, 55-29 (28-12) acasă cu CSU din Suceava, avertizându-i implicit pe alb-violeţi că vor fi sub asediu fie şi în propriul fief. 

Iar roş-albii din capitală nici n-au încă grijile prezenţei în grupa din EHF European League, debutul fiind programat pe 17 octombrie acasă cu cei de la Izdivac, apoi la Chambery şi Berlin tot în turul seriei patrulater, aşa încât dinamoviştii vor descinde-n Banat cu acelaşi aplomb ce le-a asigurat succese la scor, în ordine la 8, 11, 15, 12 respectiv chiar 26 de goluri diferenţă în primele 5 runde.

Până una alta însă „Poli” poate savura din plin acest prim triumf, şi tot cu 28 de goluri marcate acasă, precum în runda de debut, atunci pierzătoare cu 28-29 cu vrâncenii, interesant fiind că, deşi astăzi a înscris mai puţin decât în majoritatea partidelor din noua ediţie, a cucerit în schimb toate punctele, ceea ce sugerează ceva în privinţa prestaţiei defensive.   

„Violeţii” luându-şi şi-o revanşă după succesul repurtat aici de stelişti în campionatul trecut, cu 29-32, bănăţeni reveniţi pe căi victorioase acasă împotriva roş-albaştrilor după două sezoane, 34-26 în februarie anul trecut.

Bucureştenii începând ceva mai bine jocul dar fără a ţine pasul, „Poli” desprinsă la 4 goluri diferenţă şi intrată la vestiare în nota precedentelor reprezentaţii. 

A survenit însă şi de-această dată o cădere în joc în partea secundă, permiţându-le celor din capitală să egaleze şi chiar să treacă de puţin la conducere nu mult după mijlocul reprizei a II-a, revenind din nou spre final, egalare la 27 în minutul 58.

Tânărul Răzvan Trif a avut însă şi ultimul cuvânt, completându-şi zestrea, iar steliştii n-au fructificat atacul final, de astă dată Politehnica alegându-se cu toate cele 3 puncte. Altă senzaţie, după atâta amar.

Extrema Filip Marjanovic înscriind cele mai multe goluri ale întâlnirii, 8 pentru „violeţi” din tot atâtea aruncări – 5 dintre acestea fiind de la 7 metri, completat de Răzvan Trif cu 7 goluri, Marius Sadoveac cu 4, Chira cu 3, iar Dumitrescu, Pribanic şi Bordeanu cu câte două fiecare, în vreme ce bucureştenii au beneficiat de mai mulţi marcatori în frunte cu Ovidiu Irimia, autor a 6 reuşite, completat de Constantina cu 5, Tărîţă şi Burlacu câte 4, iar Neagu, Ghionea, Bizău şi Grbovic câte două fiecare.

Clasamentul actualizat şi programul etapelor 6-7 în Liga Naţională masculină, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Handbal.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ noua = 14

 


Ultimele articole din categoria Handbal: