Poli stinge ”lanterna roșie”, al doilea cel mai detașat succes

Handbaliștii Timișoarei au câștigat detașat astăzi după-amiază la Sfântu Gheorghe în fața codașei fără victorie a Ligii Naționale, reabilitându-se după eșecul suferit lunea trecută la Baia Mare cu CSM Bacău. Deși într-un efectiv și mai restrâns decât în Maramureș, alb-violeții lui SCM Politehnica s-au desprins deja până la pauza jocului din etapa a XX-a cu nou-promovata CS Magnum Botoșani, mărindu-și apoi avansul: 34-27 (18-12)

Mare nevoie au ”violeții” poliști de jocuri în mână, dar nu numai elevii lui Vlad Caba, iar runda de astăzi din județul Covasna, a cincea din returul Ligii Zimbrilor dar și din noul an 2021, le-a oferit prilejul disputării celui de-al patrulea meci din 3 februarie încoace, obținând a doua victorie, împotriva unei ”lanterne roșii” cu care nu s-au întâlnit în turul sezonului de toamnă, ca ”episod” al unei serii de 6 runde în care sportivii din nordul Moldovei nu s-au putut alinia la start, constrânși fiind pe tușă de impunerile dictaturii pseudo-medicale a ”pLandemiei” în derulare, partide pe care Magnum le-a pierdut cu 0-10 la ”masa verde”, fără a-și putea apăra șansele pe teren.

A avut ocazia astăzi de la ora 13:45, în cel de-al patrulea meci al etapei în curs, la finele căruia s-a înregistrat și cea mai mare diferență de scor din prima parte a rundei, după ce alb-violeții au condus în mai multe rânduri în repriza a II-a chiar și cu 8 goluri avans, cel mai mare avantaj al primei părți fiind conturat în minutul 28, 16-10, grație reușitelor lui Șomlea și Barros – brazilianul cu două, desprindere de la 13-10. 

Bănățenii și-au valorificat superioritatea, deși n-au avut tot efectivul la dispoziție, doar puțin peste jumătate dintre componenți fiind convocați în deplasarea la Sfântu Gheorghe, iar după pauză s-a mai pus doar problema scorului, după ce Magnum a fost la conducere o singură dată, în minutul 2, mai apoi egalând pentru ultima oară în minutul 8, 3-3. Ulterior, în câteva secunde, același Sadoveac a preluat conducerea și pentru a treia oară consecutiv, tot el majorând scorul la 6-3 în minutul 10, diferență mărită de Barros la mijlocul reprizei I, 9-5.

O singură dată s-au mai apropiat moldavii, la 11-9 în minutul 20, prin Szasz, însă finele primei jumătăți de oră a aparținut alb-violeților, cu Barros semnatar al unui ”careu”… 18-12 la pauză. 

Tot SCM Politehnica a înscris prima și în repriza a II-a, prin Baican, iar Pal a mărit avantajul la opt goluri diferență la mijlocul părții secunde, 25-17. Avans aproape conservat până la final, ”violeții” izbutind astfel al doilea cel mai categoric triumf al lor din ediția în curs a campionatului Ligii Zimbrilor, eclipsat doar de victoria cu 33-22 (16-12) din etapa a II-a, la mijloc de septembrie, în dauna celor din Vaslui.

Iar cum pofta de joc vine doar pe teren, ”aperitivul” fiind servit, poliștii anticipează partidele de săptămâna viitoare din turneul cu mai multe etape din sălile clujene Babeș Bolyai și Horia Demian, marți de la ora 18:30 cu reșițenii, la încheierea rundei a XXI-a, joi 8 aprilie cu CSM București – meci difuzat în direct de TVR2 de la ora 15:50, și vineri cu AHC Dobrogea Sud Constanța, tot la căderea cortinei, de la ora 18:30, după care în runda de duminică 11 aprilie timișorenii vor sta. Ulterior, revenirea pe parchet pe 18 aprilie, cu Minaur, parte a unei serii de 3 apariții în 4 zile.

Astăzi, brazilianul Barros s-a întrecut în reușite, mai mult decât un sfert din totalul poliștilor, cu 9 goluri, iar împreună cu Marius Sadoveac, autor a 8 reușite, jumătate din totalul câștigătorilor, completați fiind de Raul Șomlea cu 7 goluri, Cîmpan cu 4, Baican și Liviu Caba înscriind de câte două ori iar Fenici și Pal o dată fiecare, care va să zică marea majoritate a jucătorilor de câmp ai bănățenilor au și marcat. Sadoveac a fructificat toate cele 3 aruncări de la 7 metri iar ”Poli” a înregistrat 8 eliminări temporare. Învinșii au acumulat 5 eliminări și au transformat 4 aruncări de la 7 metri, ratând în schimb două. 

Rezultatele etapei a XX-a în Liga Zimbrilor, programul viitor și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Handbal. 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + patru =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: