Poli suferă al doilea eșec afară, 39-29 la campioana Dinamo

Cu șansa a doua într-o misiune imposibilă pe terenul multiplei campioane la zi CS Dinamo București, handbaliștii Timișoarei au suferit de la ora 17:30 a doua înfrângere din tot atâtea deplasări în noul campionat al Ligii Naționale, însă nu la 3 goluri diferență, precum la debutul de la Turda, ci la zece, câte 5 deficit în fiecare repriză a unicei întâlniri de vineri la inaugurarea etapei a III-a: 39-29 (22-17).

Abia a început așadar runda a treia în Liga Zimbrilor dar ”roșii” din București au jucat cu această ocazie deja cel de-al cincilea meci în noul campionat, disputându-le ”pe bandă rulantă” cu începere din 26 august și victorioși fiind atunci cu 22-34 la Buzău, după care luni 29 august au bifat o partidă acasă în devans din etapa a șaptea, 34-30 cu nou-promovata CSM Oradea, iar vinerea trecută s-au impus la Suceava în cadrul rundei a II-a, ieșire în nord cuplată cu încă o apariție în devans, din runda a patra, desfășurată duminică în fief-ul nou promovatei CSM Odorheiu Secuiesc, de care a dispus cu 28-43.

Multiplii laureați au învins așadar pe rând ”afară” la 12, șase respectiv 15 goluri diferență, iar acasă cu 4 goluri avans, dar și zece astăzi după-amiază, cinci partide de campionat în 15 zile sub pretextul apropierii participării în principala întrecere europeană inter-cluburi, EHF Men Champions League, tulburând programul competițional intern pe tronsonul său de deschidere, ”pe repede înainte”, într-o notă de desconsiderare a Ligii Zimbrilor.

Dar Dinamo își poate permite pare-se orice lux, atât în ceea ce privește programul competițional, sub acoperirea reprezentării Ligii Naționale în principala competiție europeană, cât și sub forma naturalizărilor peste vară, club alb-roșu artificier în exercițiul funcțiunii sub forma jonglării cu limitele și marjele căutate a fi implementate în ceea ce privește înregimentarea sportivilor străini, portarul iranian Heidarirad și croatul Kuduz devenind români cu acte în regulă. 

Măcar SCM Politehnica nu s-a mai ploconit și de astă dată să-și facă programul conform solicitărilor dinspre clubul campion, duelul inegal din etapa a patra desfășurându-se în uvertura rundei din acest weekend, și nu la o altă dată preferată de ”roșii”, cum se mai întâmpla în trecut.

Iar inegală a fost într-adevăr disputa de pe terenul campioanei țării, conform așteptărilor, chit că alb-violeții Timișoarei au deschis scorul în București și au mai preluat o dată conducerea în primele 4 minute deși în inferioritate numerică, egalând pentru ultima oară în minutul 7, 4-4 de la 4-2, grație reușitelor lui Trif și Marjanovic.

Dinamo avea însă toate resursele pentru a bifa și a cincea victorie, desprinzându-se cu 5 goluri fără replică în nici 5 minute, 9-4 în minutul 12, suită deschisă de la 7 metri de Akimenko, din nou marcator, așa cum se dovedeau a fi și Shebib sau Negru, completați de Pascual garcia și Ghionea.

Diferență de 5 goluri care avea a se consemna și la finalul reprizei, 22-17, primă repriză cu o ”ploaie de goluri”, aproape 40, un fel de repetiție… oficială a fazelor de atac, desprinderea gazdelor fiind stopată pe moment de junele Ianus Dumitrescu, 9-5 în minutul 13, după o altă eliminare la Trif.

Deși rămasă în urmă și la 6 goluri în minutul 14, când înscria pentru bucureșteni Javier Humet, un alt handbalist naturalizat în Carpați, ”Poli” n-a rămas și complet de căruță, chit că a ratat și de la 7 metri, prin Marjanovic. Din contră, și pe fondul eliminării lui Pascual de la gazde, a revenit la 14-10 în minutul 18, pe mâna junilor Bordeanu și Cîtu.

În replică, goluri la kilogram din partea campionilor, 4 în două minute, prin Kukic, ”dubla” lui Ante Kuduz și Kasparek, 18-10 – cea mai mare diferență a primei părți, însă nici poliștii nu s-au lăsat mai prejos, cu un ”careu” până în minutul 26, fără replică, semnat de extrema Furak, Bordeanu, Cîtu și Szabo: 19-15.

Alternanță a golurilor până la pauză, cu unul în plus pentru Dinamo, marcatoare în schimb prima în repriza a II-a și detașată la 25-18 în minutul 34, când a ieșit la rampă și Marius Sadoveac.

Un alt nume de calibru, Valentin Ghionea, a înscris chiar o ”dublă”, două fiind apoi și eliminările, Militaru de la gazde, pivotrul Baican de la bănățeni, marcatori prin Cîmpan și Cristescu: 27-21.

Ex-reșițeanul Negru, marcator dar și eliminat, Fenici și Baican readucându-i pe poliști la mijlocul reprizei a II-a la deficitul înregistrat la pauză, -5, 29-24.

Însă dacă în sala ”Constantin Jude” au răsturnat favorabil scorul în ultimele minute ale jocului din etapa trecută cu buzoienii, 32-30 după 14-15 la pauză, timișorenii au rămas în urmă în ultimul sfert de oră în fieful bucureștenilor, detașați în ultimele 7 minute prin ”tripla” lui Zeinelabedin și golul lui Negru, 39-29. Altfel, bănățenii aveau un deficit de 6 goluri la intrarea în ultimele 10 minute.

Dar meciul era oricum jucat, Dinamo permițându-și să înscrie cu zece marcatori dintre care 8 handbaliști născuți peste hotare, Akimenko cu 6 goluri, Zeinelabedin 5, Shebib, Pascual și Humet câte 4 fiecare, Kukic 3, Kuduz două și Kasparek unul, pe când Dan Nicușor Negru a punctat de 6 ori iar Ghionea de 4 ori. De la timișoreni, care au înregistrat 5 eliminări, două aruncări de la 7 metri transformate și una ratată, nu mai puțin de 13 marcatori, caz rar în situașia unei formații învinse, Robert Furak înscriind de 5 ori, Dumitrescu 4 goluri, Baican, Cîtu și Fenici câte 3 fiecare, Bordeanu, Cîmpan și Cristescu câte două iar Trif, Marjanovic, Szabo, Sadoveac și Moldovan – câte unul.

39-29, nițel mai rău decât în amicalul din capitală din iulie, în prima parte a pregătirilor.

Și urmează o altă deplasare, la Suceava, iar abia apoi un meci acasă, cu nou-promovata Odorheiului. în etapa a V-a. Runda a treia continuă sâmbătă și duminică. 

În ceea ce privește parcursul campioanei României în Europa, timpul le va dovedi din nou pe toate. ”Zimbri” acasă, cu minusurile însă deconspirate peste granițe, granițe nu însă și cu bariere în fața importurilor de mâna a doua în bătătura laureatei Ligii Naționale. Și când te gândești că tocmai o continuatoare a clubului ”Internelor” socialiste exersează cu nonșalanță și larghețe cooptările din străinătate, semn al ”adaptării” cameleonice la vremuri. ”Bine orientată” după cum bate vântul. Și jucând în campionat când vrea, cu concursul docil al partenerelor de întrecere, totul în slujba ”bunei reprezentări” internaționale. Bineînțeles, până la un anumit moment. Europa, totuși un pod prea îndepărtat pentru cei ”bine orientați” schimbărilor în rău.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Handbal: