Poli Timişoara spulberă Vasluiul la turneul de baraj ca revanşă la eşecurile tur-retur din campionat şi câştigă detaşat turneul de menţinere în Liga Zimbrilor

SCM Politehnica nu doar şi-a asigurat înainte de termen, încă de sâmbătă, locul meritat în Liga Naţională de handbal masculin, dar duminică a tranşat la scor întâlnirea la vârf a prim-divizionarelor, 45-34 (21-17) cu CSM Vaslui, „violeţii” Timişoarei reuşind de astă dată, spre deosebire de turneul de baraj de anul trecut pentru rămânerea în elită, să-l şi câştige cu victorii pe linie, în 2022 menţinându-se de pe locul 2, după ce în ziua finală a patrulaterului, de palmares, cedau omologilor „Zimbri” de la CSM Bacău. Iar bănăţenii şi-au luat astfel revanşa cu vârf şi îndesat, după ce vasluienii îi depăşeau tur-retur la unul-două goluri în cursul campionatului.  

Handbaliştii prim-divizionari ai Timişoarei au reuşit un turneu perfect până la capăt la Alexandria, de vineri până astăzi, cu succese în serie, 38-32 alaltăieri de la ora 18 cu gazda teleormăneană, 36-28 aseară cu CSM Făgăraş şi, cel mai clar, 45-34 astăzi de la ora 14 în întâlnirea formaţiilor care îşi asiguraseră deja rămânerea în elită, cu CSM Vaslui.

Poliştii izbuteau a se detaşa clar vineri în chiar prima repriză a participării lor la patrulaterul de menţinere-promovare din sudul ţării, conducându-i pe localnici cu 23-15 după 30 de minute, într-o partidă cheie în condiţiile în care CSM Alexandria aspira la furnizarea unei surprize, mai ales în calitate de club organizator, iar elevii lui Mihai Rohozneanu au menţinut în mare măsură avantajul, 38-32, sâmbătă şi duminică desprinzându-se în schimb mai clar după pauză.

Astfel, dacă împotriva făgărăşenilor au fost la egalitate la startul reprizei a II-a, dar i-au lăsat totuşi în urmă la 8 goluri, astăzi i-au condus pe moldavi cu 4 diferenţă după prima repriză, avantaj majorat la 11, 45-34, într-o dispută de palmares şi de… „vacanţă”, cu sacii în căruţă.

Abordată în consecinţă fără principalii jucători din efectiv, lăsându-le locul celor mai tineri, implicit fără golgheterul campionatului pe lista marcatorilor, Marius Sadoveac, dar şi fără căpitanul Fenici, Cîmpan ori Marjanovic, fiind duminica victorioasă la scor a coechipierilor, şase dintre aceştia din noile valuri, totalizând 28 de reuşite, în condiţiile în care interul Cristescu a înscris de 10 ori, Dumitrescu 9 goluri, Bordeanu şi Trif câte 5 fiecare, Cîtu, Moldovan, Szabo, Ignat şi Chira câte 3 iar Păiuş un gol. Iar nici vasluienii nu s-au mai axat pe mâinile lor forte, precum de exemplu golgheterul Acatrinei ori internaţionalul Cumpănici, rolul principalului marcator fiind preluat de Carali, cu 7 goluri.

Şi o consolare pentru gazde, teleormănenii câştigând astăzi de palmares la limită duelul secund-divizionarelor care n-au promovat, 32-31 (17-14) cu CSM Făgăraş, după ce localnicii ieşeau ieri din cărţi cu un eşec la limită cu CSM Vaslui, pe care au condus-o la pauză cu 3 goluri diferenţă. 

„Poli” a câştigat aşadar turneul de baraj pentru menţinerea în Liga Naţională, cu punctaj maxim şi 119 goluri marcate în 3 jocuri, faţă de cele doar 95 primite, păstrându-şi cu brio locul în elită. Adjudecat direct prin promovare de clujeni şi CSM Sighişoara, înlocuitoare ale trupelor din Oradea şi Odorheiu Secuiesc. 

Aşadar aceeaşi pondere a cluburilor din interiorul curburii carpatice pe prima scenă, vicecampioana din Baia Mare, Potaissa Turda, „Poli”, ceilalţi clujeni – nou-promovaţii de sub Feleac, şi mureşenii, care va să zică tot 5 grupări din totalul celor 14.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 2 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: