Poli trece în optimile Cupei de Buzăul lui Pero Milosevic

Handbaliștii Timișoarei s-au revanșat în această după-amiază în Cupa României în fața buzoienilor lui Pero Milosevic de care erau învinși în Liga Națională, ”violeții” calificându-se în sferturile de finală, la al doilea meci al fostului lor secund Attila Horvath ca antrenor principal al bănățenilor. SCM Politehnica a fost mai ales condusă în primele 9 minute dar apoi a fost cel mult egalată de două ori în primele 20 de minute, după care s-a desprins chiar și la 6 goluri diferență, de patru ori între minutele 40 și 50, victorii în zile consecutive în București înaintea duelului de joi cu AHC Dobrogea Sud, pentru intrarea în Final4: 34-29 (19-16)

Învinsă cu 28-22 (10-9) de ACS HC Buzău 2012 în etapa a treia de campionat din 17 septembrie 2020 și devansată cu 6 puncte în ierarhia finală de cei din Câmpia Română, echivalente rezultatelor directe tur-retur, în condițiile în care trupa lui Milosevic a câștigat la ”masa verde” anul acesta în baza așa-ziselor rezultate ”pozitive” la așa-zisele ”teste” pe pielea timișorenilor, SCM Politehnica s-a impus în schimb în optimile de finală ale Cupei României, astăzi de la ora 15:50 în sala Apollo din capitală, apropiindu-se astfel la doar un pas de turneul Final4 din care n-a lipsit în precedentele 3 ediții ale competiției K.O.

În cea de-a doua chiar cucerind trofeul la Focșani, în dauna gazdelor, ”violeții” fiind conduși de pe margine de Pero Milosevic, secondat de Attila Horvath. Care tocmai a preluat cârma bănățenilor în pragul acestor dispute din București din Cupa României, victorios la debut în repetiția de ieri cu CSU Pitești, victorios și astăzi în fața ex-principalului muntenegrean.

Al cărui fiu, Vuk Milosevic, a deschis scorul pentru buzoieni în minutul 2, tot ei preluând din nou conducerea și prin Broască, apoi și prin Mironescu în minutul 6, scor 3-4, după ce Cîmpan o aducea pe ”Poli” în avantaj cu 3-2. Iar Predrag Vujadinovic a majorat avantajul pentru trupa lui Milosevic, însă alb-violeții s-au redresat cu 4 goluri la rând în 3 minute, două Liviu Caba, două Marius Sadoveac, 7-5 în minutul 11.

Ex-polistul Vuk Milosevic a înscris din nou dar Sadoveac a fructificat în minutul 13 prima aruncare de la 7 metri a meciului eliminatoriu iar Cristian Fenici a majorat în premieră diferența la 3 goluri, 9-6, după ce Renaud rata de la 7 metri.

Urma totuși rândul buzoienilor să marcheze pe bandă rulantă la mijlocul primei reprize, prin Mironescu, Dumitrana și Broască, 9-9 în minutul 18, pe de altă parte Admir Pelidija fiind eliminat din echipa muntenegreanului. 

Șomlea a preluat și el conducerea pentru poliștii în superioritate numerică însă Bejinariu a egalat la rândul său, dar și pentru ultima oară, 10-10 în minutul 19, timișorenii legând și ei 3 reușite în două minute prin Sadoveac, Fenici și Cîmpan. Avantaj de 3 goluri conservat cu sfințenie în următoarele 6-7 minute, în ciuda eliminării lui Enculescu, ba chiar majorat, ”dublă” Șomlea și 19-15 în minutul 29.

La care Poli iarăși a rămas în șase, fără Păiuș, iar Bejinariu a stabilit scorul pauzei în ultimele secunde: 19-16.

N-avea să se mai înscrie la fel de des și în repriza a II-a, tranșată tot de alb-violeți, în ciuda încă unui start mai greoi, gol Roșca pentru adversari, ratare a lui Sadoveac de la 7 metri, după eliminarea aceluiași Roșca. 

Dar același Sadoveac a semnat o ”dublă”, completat de Fenici, 22-17 în minutul 36, cea mai mare diferență de până atunci, la care și Cîmpan a fost eliminat, dar din nou și Pelidija, după ce reducea din handicap.

Încă două reușite bănățene, prin golgheterul Marius Sadoveac și Năstăsie, 24-18 în minutul 40, și se vedeau deja sferturile de joi. În care oponenții constănțeni erau deja calificați în urma unui duel mai facil de la ora 13:10, 32.28 (17-14) pe același teren cu retrogradata Magnum Botoșani.

Deși în inferioritate numerică, pivotul Baican fiind eliminat, ”Poli” și-a menținut avantajul de 6 goluri prin același Năstăsie, după golul lui Vuk Milosevic, iar deși l-a pierdut și pe Fenici – o altă eliminare, Sadoveac și Neamțu au refăcut diferența maximă, 27-21 în minutul 47, în ciuda golurilor aceluiași Milosevic și Broască.

Liviu Caba a fost ultimul polist care să-i mențină pe ”violeți” la 6 diferență în minutul 50, urmând reușite ale lui Nosrati și Esteki, handicap înjumătățit în nici 5 minute, 29-26 în minutul 55. 

Sadoveac a fost însă metronom, în cele din urmă cu nu mai puțin de 11 reușite, iar Fenici și Enculescu i-au liniștit pe poliști spre ape limpezi, 5 avans înaintea ultimelor două minute și ceva, calificare în buzunar… 34:29.

În ciuda a 5 eliminări, față de cele 3 ale învinșilor, câștigătoarea din 2019, dar și finalistă în 2018 respectiv semifinalistă a ediției trecute, s-a apropiat din nou de Final4, cu Marius Sadoveac în frunte, autor a o treime din golurile bănățenilor, urmat de Fenici și Liviu Caba cu câte 5, Ramon Șomlea cu 4 goluri, Năstăsie, Neamțu și Cîmpan cu câte două respectiv Enculescu, Baican și Păiuș cu un gol.

Zece marcatori poliști, tot atâția pentru buzoieni, în frunte cu Vuk Milosevic, Dumitrana și Bejinariu cu câte 5 goluri, Broască 4, Mironescu și Esteki câte 3, Vujadinovic, Roșca, Pelidija și Nosrati unul fiecare. 

Fără surprize în rest, Potaissa și CSM Bacău făcând scor cu divizionare secunde, 40-21 respectiv 42-24, iar CSM București și Minaur tranșând dueluri prim-divizionare, 34-29 cu CSM Vaslui respectiv 24-23 cu CSM Făgăraș. Pe seară, ultimele optimi, cu bucureștenele Steaua și Dinamo împotriva unor oaspeți moldavi.

Timișorenii, din nou joi pentru un loc în Final4…

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 2

 


Ultimele articole din categoria Handbal: