Poli, un nou început. Start acasă cu CSM Focșani, duminică. Horvath: ”Timișoara are un proiect pe următorii 2-3 ani de zile, de a promova tineri.” Fenici: ”Sper să pot evolua cât mai bine.” Sabin Ignat: ”Și-n urmă cu 10 ani m-am simțit extraordinar, de aceea m-am întors”

După surghiunul din primăvara lui 2020, fără jocuri, și anomaliile sezonului trecut, 2020-2021, cu etape de campionat cuplate în sistem turneu pe terenuri neutre, Liga Zimbrilor este pe punctul de a demara ediția 2021/2 în condiții ceva mai firești, cu runde clasice programând partidele la semicercul gazdelor organizatoare. Calitate în care abordează noua campanie și SCM Politehnica Timișoara, duminică seară, acasă cu CSM Focșani 2007, mult mai bine clasată decât alb-violeții la finele stagiunii trecute, una sfârtecată sub bocancul dictaturii CoVID. Nici cea pe punctul de a începe nu este în marjele normalității, ci ”cu respectarea normelor sanitare” când vine vorba de accesul spectatorilor în tribune, unul constrâns și condiționat în încorsetările totalitare și segregaționiste ale impunerilor noii ordini mondiale proiectate de oculta satanică, iar numai executanții implementărilor ar putea înțelege respectivele norme sanitare, căci în rest n-au absolut nici o legătură cu medicina, știința ori cercetarea, dar astea sunt realitățile dictaturii în devenire, cărora și handbalul i-a căzut pradă, aliniat docil, peștele de la cap se împute. Nu doar ”norme” dar și meciuri deja amânate în runda inaugurală, care demarează sâmbătă la ora 18 la Turda cu Potaissa – CSM Vaslui. Duminică de la aceeași oră, SCM Politehnica – CSM Focșani 2007 în sala ”Constantin Jude”.   

O reprezentație sportivă cu intrare liberă, dar ce folos această modalitate de acces, când cuvintele nespuse țin de restrângerea dreptului de a păși în tribună pentru spectatorii nevaxxinați, ”netestați” sau care n-au trecut prin așa-zisa ”boală” a așa-zisului ”virus”, care va să zică tocmai a celor mai valizi, care n-au sistemul imunitar afectat sau n-au căzut în plasa manipulărilor și propagandei mincinoase a dictaturii CoVID. Perversitatea sistemului este împinsă spre absolut iar complicitatea celor din fenomen crește exponențial prin alinierea la acceptarea unor asemenea absurdități care n-au nici o legătură cu medicina, știința ori cercetarea.

Iar tot acest deranj pentru nimic, pe fondul unei stări mai mult decât deranjante și stânjenitoare a handbalului masculin românesc, victimă a unei deplorabile decăderi, efect al mentalității de dugheană și al repetitivității erorilor sistemice care i-au accentuat căderea, erodat fiind din interior ca urmare al unui cumul de metehne în strategia de abordare și organizarea activității sale. Propria sa victimă.

Altfel, echipa oaspete vine după cel mai bun sezon din istoria clubului, încheiat cu o clasare pe locul al cincilea, gruparea timișoreană fiind în schimb la ora întineririi lotului, după o campanie încheiată pe treapta a noua.

„Este provocator și totodată foarte greu. Ne-am asumat împreună niște lucruri și sper să le realizăm. A fost o perioadă grea de pregătire, mai ales pentru jucători. Am reușit să facem o echipă cât de cât competitivă și sper din tot sufletul ca primul meci oficial să ne găsească pregătiți, chiar dacă nu am jucat în formula complete nicio partidă de verificare. Timișoara are un proiect pe următorii doi-trei ani de zile, de a promova tineri. Sunt tineri de valoare, pentru că nu promovăm numai așa, de dragul de a promova, sunt jucători de lot national, cu reale perspective, și atunci e clar că cineva trebuie să-și asume și acest proiect, pentru a veni o generație care să ducă mai departe greul handbalului timișorean, și nu numai, ci și al handbalului românesc” a spus Horvath Attila, aflat la startul primului sezon plin ca antrenor principal la poliști.

Căpitanul echipei, Cristian Fenici, va începe al 18-lea sezon la seniori, marea majoritate dintre ele în tricoul Timișoarei. „Am ajuns să contorizez anii la început sau la final de sezon, nu de ziua mea. „A mai trecut un an din viață”, așa îmi zic. Mă simt bine, sunt OK, sper să pot evolua cât mai bine și să îmi ajut colegii”, mărturisește Cristi, într-un interviu VIDEO pe care îl puteți vedea pe pagina Facebook (CLICK AICI).

Lotul alb-violet este compus exclusiv din jucători români, mulți dintre ei tineri promovați din academia clubului, dar au venit și câțiva jucători cu experiență, printre care Sabin Ignat și Albert Cristescu. „Mă bucur că am revenit la Timișoara și mă simt foarte bine. Și în urmă cu zece ani m-am simțit extraordinar și de aceea m-am întors. Va fi un sezon foarte greu, dar cu un spirit de echipă bun cred că vom face față. CSM Focșani este o echipă valoroasă și va trebui să abordăm meciul foarte serios” a spus Sabin Ignat.

Programul etapelor 1-2 în Liga Zimbrilor la handbal masculin pentru seniori, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ opt = 17

 


Ultimele articole din categoria Handbal: