Poliştii, la limită respectiv la egalitate cu CSM Oradea

Handbaliştii polişti, care reintră în focurile Ligii Naţionale duminica viitoare, pe 11 noiembrie, de la ora 11, în deplasarea la U Bucovina Suceava, grupare pe care o devansează cu două puncte şi care va evolua miercuri în restanţa la HC Odorhei, contînd pentru precedenta etapă, a şasea a elitei, au jucat ieri şi azi o „dublă” cu cîştigătoarea seriei vestice a ligii secunde, CSM Oradea.

Tînărul portar Cristian Tcaciuc a ajuns în vară de la CS U Politehnica la CSM Oradea, dublu sparring-partner al violeţilor la acest final de săptămînă

Pauza competiţională, determinată la nivelul primelor două eşaloane de jocurile României în preliminariile C.E. Danemarca 2014, cu un al doilea duminică de la ora 16, la Piatra Neamţ, cu capul de serie Islanda, le-a dat prilejul poliştilor şi bihorenilor, foşti adversari în prima ligă, să se confrunte într-o dublă amicală, şi CSM Oradea urmînd a avea parte de un dificil meci în deplasare, în eşalonul secund, la liderul cu punctaj maxim HCM Baia Mare, la finele săptămînii viitoare, în etapa a şaptea.

Maramureşenii au 12 puncte din 6 jocuri iar bihorenii zece, cu cele mai puţin goluri primite dintre cele 12 competitoare din Divizia A, Seria B, după 5 victorii dar şi un eşec, înregistrat în runda a treia, la Piteşti.

Amicalele cu CSM Oradea din acest final de săptămână au fost mult mai dificile decât s-ar fi aşteptat unii. A contat mult şi faptul că 5 jucători au lipsit din diferite motive din lotul reunit de Nedeljko Vuckovic şi Dan Dumitru, fiind vorba de convocări la lotul naţional, probleme medicale, învoiri. Fără Fenici, Grasu, fraţii Ignat, Mrakic şi Cristescu, alb-violeţii au câştigat la limită primul meci, desfăşurat vineri de la ora 17 la Sânnicolau Mare şi au încheiat la egalitate întâlnirea a doua, disputată sîmbătă la Timişoara.

O bună parte dintre cei absenţi ar putea însă juca în următorul meci de pregătire, cel de miercuri, 7 noiembrie, cu HCM Baia Mare.

CSM Oradea a dat o replică bună prin fraţii Alexandru şi Răzvan Farcaş. La trupa bihoreană evoluează totodată şi câţiva ex-polişti: Cristian Tcaciuc, Alin Macovei, Radu David şi Adrian Ţone.

Iată pe scurt, cifrele celor două amicale…

Vineri, 2 noiembrie: Politehnica Timişoara – CSM Oradea 24-23 (12-7); Principali marcatori: Timofte, cu 5 goluri, Spahic şi Arseni – cu cîte 4, de la timişoreni, respectiv Răzvan Farcaş – 10, Radu David – 3, de la bihoreni.

Sâmbătă, 3 noiembrie: Politehnica Timişoara – CSM Oradea 25-25 (8-13); Principali marcatori Spahic – 10 goluri, Vasile – 4 de la gazde, respectiv Alexandru Farcaş – 9, Istoc – 4 şi David – 4, de la orădeni.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 2

 


Ultimele articole din categoria Handbal: