Poliștii Sadoveac, Fenici și Dedu înscriu în succesul României

De la înfrângere la victorie, pendulare a României în numai 4 zile din primele două etape ale fazei principale a preliminariilor EHF Euro 2022, campionat european de handbal masculin pentru seniori care va avea loc în Ungaria și Slovacia. Iar trei din cei 11 marcatori dintre selecționabilii lui Rareș Fortuneanu, în frunte cu Gabriel Bujor, autor a 8 goluri în detașatul triumf de duminică de la Baia Mare, 36-27 cu Muntenegru, sunt componenți ai alb-violeților de la SCM Politehnica, Marius Sadoveac, de 3 ori pe terenul pe care devenea cândva campion al țării în garnitura maramureșeană, Cristian Fenici și junele Călin Dedu înscriind fiecare o dată. O rundă secundă de weekend a victoriilor categorice în calificări, Danemarca la 18 goluri diferență, Norvegia la 15, Suedia la 14 iar Germania la 12, nici ”tricolorii” nefiind departe. 

Au început ezitant debutul acasă în preliminarii, Muntenegru conducând la câteva goluri diferență, dar s-au redresat deja până la pauză, 16-13 cu Nicușor Negru autor a 4 goluri în prima repriză, și s-au desprins categoric în partea secundă, și mulțumită intervențiilor portarului Iancu, un reconfortant succes cu 36-27 în fața ex-iugoslavilor pentru care a înscris și ex-polistul de pe extremă Marko Lasica, de 4 ori.

Pe lângă Gabriel Bujor, golgheter cu 8 reușite, Ghiță, Negru și Căbuț au marcat de câte 6 ori fiecare, Sadoveac trei goluri, portarul Iancu de două ori iar poliștii Fenici și Dedu o dată fiecare, precum și Dumitru, Thalmaier și Buzle, lansat de pe semicercul timișean. Pe convocatorul selecționerului Fortuneanu au mai fost duminică și Csepreghi, Fotache, Szasz, Racoțea și portarul Popescu.

Un triumf important în cursa pentru locul secund în seria patrulater, ”tricolorii” revanșându-se pentru eșecul la limită din ultima întâlnire directă cu muntenegrenii, 27-28 în capitală, de care au dispus astfel pentru a doua oară, față de cele 3 înfrângeri înregistrate, speranțele legându-se de o revenire în cele din urmă la turneul final continental, după o așteptare de aproape 30 de ani, din 1996 încoace, comparativ de exemplu cu compatrioții lui Pero Milosevic, prezenți la ultimele 4 competiții în lupta pentru trofeul european cât și în 2008, ce-i drept niciodată în primele zece clasate.

Victorie și mai clară a liderului Suedia, care miercuri trecea de români în nordul continentului cu 33-30, galben-albaștrii impunându-se în Kosovo cu 30-16, la pauză 15-10, Lucas Pellas înscriind de 9 ori pentru vicecampionii Europei.

Altfel, în alte meciuri jucate în weekend în etapa a doua, Rusia – Ucraina 30-28, Finlanda – Danemarca 22-40 și Elveția – Macedonia 23-25 în întâlnirile de sâmbătă, iar Lituania – Portugalia 26-34, Estonia – Germania 23-35, Kosovo – Suedia 16-30 și Italia – Norvegia 24-39, toate duminică.

În runda a treia, din primele săptămâni ale lunii ianuarie, și Muntenegru – Suedia în Grupa 8, Kosovo – România fiind programat abia în martie 2021.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − = 1

 


Ultimele articole din categoria Handbal: