Politehnica egalează diferenţa record stabilită în acest campionat

Având în faţă un adversar apropiat calibrului lor valoric, handbaliştii Politehnicii Timişoara s-au revanşat sâmbătă după-amiază pentru eşecul tur cu 34-25 de la Suceava şi au obţinut victoria la a doua încercare acasă în 2023, apropiindu-se la un singur punct în clasament de învinşii lor din nord-est, cu 9 etape rămase de jucat în returul Ligii Naţionale. „Violeţii” au reeditat propria diferenţă record de scor din ediţia în curs, 35-29 pe teren propriu în septembrie 2022 cu nou-promovata din Odorheiu Secuiesc – viitoare gazdă a bănăţenilor, 37-31 (17-14) de la ora 17 cu CSU din Suceava. 

SCM Politehnica a obţinut o rară dar reconfortantă victorie în runda a 17-a din Liga Zimbrilor, semnând al cincilea succes în actualul campionat, la o diferenţă de scor egală celei record pe care o stabilea în sezonul de toamnă, şi tot în sala „Constantin Jude”. 

Iar timişorenii au şi profitat de victoria focşănenilor la Buzău, focşăneni care vor vizita Banatul peste două etape, astfel încât alb-violeţii s-au apropiat la 3 puncte de ocupanţii locului 9, cei din Crâng, pe care i-au depăşit tur-retur în acest campionat. Egalându-i totodată la puncte pe vasluieni, care au de jucat în runda în curs cu CSM Bucureşti.

Sârbul de pe extrema stângă, Filip Marjanovic, a fost golgeterul „violeţilor”, cu 7 goluri marcate, centrul Fenici înscriind 5, Szabo şi Cîmpan câte 4, Mosquera, Sadoveac şi Sabin Ignat câte 3 fiecare, Cristescu, Baican şi Trif câte două goluri iar Furak şi Chira câte unul, nu mai puţin de 12 marcatori dintre poliştii antrenorului Mihai Rohozneanu, bănăţenii izbutind a doua victorie cu noul tehnician la cârmă, după cea de la Buzău, din decembrie 2022.

Urmează o deplasare la vecina de clasament de pe penultimul loc, dar rămasă în urmă la mare distanţă în ceea ce priveşte numărul punctelor, CSM Odorheiu Secuiesc, însă mai întâi un meci acasă la debutul în noua ediţie a Cupei României, cu CSM Bacău, care remiza în tur în Liga Zimbrilor în sala „Constantin Jude”, moldavii de pe locul 8 venind şi ei după un succes în campionat, 36-29 (16-13) pe Bistriţa cu nou-promovaţii bihoreni.

Pe care poliştii îi vor primi în prima jumătate din martie, după ieşirea la CSA Steaua. 

Pentru conformitate, din rândurile sucevenilor antrenaţi de Petru Ghervan au marcat Gavriloaia – 8 goluri, Stanciuc 6, Tîrzioru, Zarițchi, ex-polistul Csog, Radu, Loic, Lupu şi Bruj câte două fiecare iar pivotul ex-polist Leonard Ştefan, Bologa şi Balazs câte un gol.

Rezultatele etapei a XVII-a în Liga Zimbrilor şi programul rundei viitoare, pe coloana clasamentelor secţiunii Handbal.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = doi

 


Ultimele articole din categoria Handbal: