Politehnica ”s-a mișcat bine” în al 3-lea amical în 4 zile

SCM Politehnica Timișoara a rupt în această vară tradiția începerii meciurilor de verificare din pregătiri cu sparring-partners din eșalonul inferior, axându-se în schimb încă din start pe întâlniri amicale cu prim-divizionare, și nu oarecare, ci chiar de calibru, astfel încât a ajuns să joace de 4 ori de miercuri până marți, mai întâi acasă cu finalista de cupă europeană Minaur – băimăreni reveniți din cantonamentul în Serbia în fața cărora s-a înclinat la limită, apoi sâmbătă și duminică la Buzău, unde a pierdut cu 34-25 dar a și învins la limită, respectiv pe terenul campioanei Dinamo, unde ”s-a mișcat bine” conform antrenorului Horvath. 

Nu mult a mai rămas până la debutul la finele acestei luni a ediției 2022-2023 a Ligii Zimbrilor, poliștii având parte de 3 deplasări în primele 4 runde, iar ”violeții” au jucat de sâmbătă până marți 3 meciuri amicale pe terenul unor cluburi din primul eșalon, două în zile consecutive la CS HC Buzău 2012 și unul la București cu multipla campioană la zi Dinamo, periplu sud-estic după întâlnirea cu maramureșenii, la Timișoara.

Primă întâlnire avându-i pe alb-violeți mai mereu la conducere, la revenirea extremei Filip Marjanovic între poliști dar în absența columbianului Mosquera Mayo – a cărui viză de România se lăsa încă așteptată, iar timișorenii au condus de exemplu și cu 11-7 sau, spre finele partidei, cu 30-27, fără însă a izbuti să înscrie în ultimele 5 minute, astfel încât au cedat la limită, în condițiile în care finaliștii de cupă europeană au recuperat gol cu gol și l-au înscris pe cel victorios în secunda 53 a ultimului minut, 30-31.

Tocmai Marjanovic, revenit de pe Milcov în ”violet”, a fost principalul marcator al bănățenilor, cu 8 goluri, completat de centrul Fenici cu 6 reușite, Sadoveac și Baican cu câte 5 fiecare, Cîmpan și Chira cu câte două, iar Cristescu și Szabo cu câte unul.

Sâmbătă, poliștii au jucat primul amical în deplasare, la Buzău, pe terenul prim-divizionarei remaniate după despărțirea de muntenegreanul Pero Milosevic și preluarea frâielor de către Gabriel Armanu, gazdele impunându-se cu 34-25 (16-11), nu însă și duminică, atunci când timișorenii s-au revanșat prin a se redresa după pauză, victorioși la limită, cu 29-30 (15-12).

Marți, amicalul din capitală pe terenul campioanei, SCM Politehnica încheind astfel seria de trei meciuri în patru zile, partidă adjudecată de Dinamo București cu 34-26 (18-12).

Furak, revenit în alb-violet, a marcat de cele mai multe ori pentru SCM Politehnica, mai exact 6 goluri, Trif înscriind 4, Fenici, Ignat și Marjanovic câte 3 fiecare, Cristescu și Sadoveac câte două, cu mențiunea că Marius Sadoveac a punctat doar de la 7 metri, în condițiile în care în rest nu a jucat, iar Chira, Baican și Moldovan o dată fiecare. În ceea ce-i privește pe tinerii portari, Lazăr a avut 10 intervenții din 29 de aruncări iar Pal 6 din 21.

Iar ”Poli” tot pe drumuri își continuă testările din pregătiri, în deplasare vineri (ora 18.00) și sâmbătă (12.00) la prim-divizionara KKFT Veszprem, ocupanta locului al zecelea în cel mai recent sezon al primei ligi maghiare

„Echipa s-a mișcat bine, în ciuda scorului final. Am reușit să punem în aplicare ceea ce am lucrat la antrenamente, dar ratările, inclusiv patru aruncări de la șapte metri, ne-au împiedicat să ne ținem aproape de campionii României. În plus, ne-au lipsit principalele „guri de foc”: Sadoveac, pe care l-am menajat, și columbianul Mosquera, care sperăm să primescă viza cât mai curând. Echipa este în creștere și lucrăm în continuare ca jocul să arate bine la finalul lunii, când începe campionatul. Toți nou-veniții au adus un plus grupului și asta mă bucră foarte mult” a spus Horvath Atilla, antrenor principal la SCM Politehnica Timișoara (foto: handbal.scmtimisoara.ro)

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 2

 


Ultimele articole din categoria Handbal: