Prim pas spre calificarea în grupele EHF pentru SCM Politehnica Timișoara după 27-22 în turul cu Riko Ribnica

SCM Politehnica Timișoara s-a impus cu 27-22 în prima manșă a duelului cu RD Riko Ribnica din ultimul tur preliminar al Cupei EHF, după 14-11 la pauză. Simovic și Milosevic au fost cei mai buni marcatori ai partidei cu 8 și 7 goluri. Slovenii au fost însoțiți de o galerie de aproximativ 50 de persoane care s-a auzit aproape tot meciul. Publicul timișorean a creat în multe momente o atmosferă foarte frumoasă. Returul se dispută peste o săptămână.

img_4553

Marko Simovic (nr. 77), cel mai bun marcator al întâlnirii dintre SCM Poli și Riko RIbnica cu 8 goluri

Pero Milosevic a început partida în formula Daskaloski – Lasica, Simovic, Fenici, Pejovic, V. Milosevic și Marjanovic. De partea cealaltă, Robert Begus i-a trimis în teren la start pe: Perovsek – Leban, Henigman, Skusek, Pucelj, Kovacic și Kulenovic.

Alb-violeții au avut primul atac. Simovic a deschis scorul în minutul 2, Leban a pătruns și a egalat, portarii au avut câte o primă intercepție, iar Simovic a șutat printre picioarele portarului advers pentru 2-1. Pejovic a fost primul eliminat temporar, în minutul 6, iar Skusek egala de la 7 metri. Lasica a înscris în inferioritate și Ribnica s-a apărat 5-1 până violeții au revenit în efectiv complet. Din nou 7 metri pentru sloveni, transformat de Leban pentru 3-3. Lasica a făcut 4-3 după pasul pe la spate al lui Simovic, iar timișorenii au schimbat și ei apărarea în 5+1. Marjanovic a dus prima dată ecartul la două lungimi, din aruncare de la 7 metri, iar Lazarov a punctat tot de la linia de fault pentru 6-3.

În această partidă cei de la Ribnica au scos portarul la aproape toate fazele de atac pe care le-au abordat în inferioritate numerică. Leban a punctat de la 7 metri în două rânduri, Simovic marcând de la șold între reușitele centrului formației vizitatoare. Perovsek l-a blocat pe Lasica dintr-un unghi închis, iar Pucelj a înscris din extremă și a redus ecartul la o lungime: 7-6. În prima repriză s-au tot auzit fluiere din tribună și au fost momente când jucătorii au crezut că arbitrii au oprit jocul. Antrenorul oaspeților a protestat din acest motiv și publicul a fost rugat să nu mai fluiere. Milosevic i-a cerut fiului său să se apere avansat la Leban, conducătorul de joc. În aceste condiții Fenici a reușit o intercepție dar a ratat singur cu portarul, pe contră, însă și-a luat revanșa cu golul de 10-7 după o intervenție a lui Daskaloski.

Slovenii au scos din nou portarul în inferioritate, iar Marjanovic a trimis mingea în poarta goală după ce a primit un pas lung. Timp de odihnă pentru Ribnica, iar din sală se auzea ”Timișoara ale”, cu majoritatea spectatorilor în picioare. Daskaloski a avut două intervenții la rând, în fața lui Henigman și Leban, dar și Perovsek l-a blocat pe Lasica. Knavs a înscris de două ori consecutiv, din extremă și pe contră, ducând scorul la 11-9 în minutul 25. După ce a trimis mingea spre poartă când a scăpat singur cu Daskaloski, jucătorul cu numărul 14 din tabăra oaspeților s-a lovit de portarul timișorenilor și a rămas întins pe teren, iar goalkeeper-ul a fost primul care i-a sărit în ajutor. După câteva momente de întrerupere, când Knavs a primit îngrijiri medicale, acesta s-a ridicat și a fost trimis pe bancă, așa cum prevede regulamentul din acest an după ce intră medicul pe teren.

Pe finalul reprizei Milosevic l-a trimis pe Furak pe extrema dreaptă. Ambii antrenori au primit galbene în ultimele patru minute ale reprizei, iar Milosevic (pe contră), Fink (de pe semicerc) și Lazarov (de la 7 metri) au stabilit scorul la jumătatea partidei: 14-11.

Debutul părții secunde le-a aparținut oaspeților, care au schimbat portarul, și Klaric a avut câteva intervenții foarte bune. Pe fondul acestora, Henigman și Fink au egalat la 14, iar gazdele au început seria șuturilor în bară prin Marjanovic. Tricoul lui Fink s-a rupt în față și arbitrii l-au trimis să îl schimbe. „7-ul” lui Ribnica a primit un alt tricou pe care i-a fost lipit numărul cu tape negru. După alte câteva faze și tape-ul s-a desprins, iar cei de pe bancă au improvizat și i-au desenat numărul cu ce au avut la îndemână, marker sau pix albastru.

Revenind la desfășurarea partidei de la sala Constantin Jude… Fenici a spart gheața pentru violeți în repriza secundă după cinci minute, când a dus scorul la 15-14, Daskaloski l-a blocat pe Pucelj, iar Fenici a nimerit bara. Grebenc a punctat cu podeaua și Milosevic l-a trimis în poartă pe Savic, care mai intrase în prima repriză doar la un 7 metri. Lazarov a readus-o pe Poli în avantaj, eliminare temporară pentru Kovacic și din nou oaspeții jucau fără portar. Savic a reușit o primă intervenție și în superioritate poliștii s-au apărat aproape om la om. Bară și pentru sloveni, care au jucat 43 de secunde în dublă inferioritate după a doua eliminare a lui Henigman, care l-a ținut de tricou pe Lasica pe contră. Bară și Simovic iar Lazarov a făcut fault în atac. În inferioritate, Grebenc a egalat la 16 cu un șut la vinclu, Klaric și Savic au reușit câte o paradă și a fost rândul lui Grebenc să fie trimis două minute pe bancă. Simovic, pentru 17-16, Fink a egalat și a fost rândul lui Vuk Milosevic să iasă la rampă cu trei goluri la rând prin care a dus scorul la 20-17 la jumătatea reprizei. Pejovic a fost eliminat pentru a doua oară și a intrat și Santeiu pentru faza defensivă. Din nou Grebenc și Milosevic și-au trecut în cont câte un gol, Lasica a accelerat pe lângă adversar și a scos 7  metri, dar Klaric l-a blocat pe Lazarov.

img_4528

Henigman, pe scările de deasupra băncii de rezervă a oaspeților

A urmat o fază controversată. Henigman a avut nevoie de îngrijiri medicale și când s-a ridicat a fost eliminat temporar, arbitrii arătând că interul stânga a protestat, lucru pe care jucătorul l-a negat. A fost a treia eliminare, astfel că jucătorul de doi metri a primit cartonașul roșu și a urcat pe scările ce duc la zona construită cu ocazia campionatului european de baschet feminin de anul trecut. Interul și-a încurajat de pe scări coechipierii, dându-le și sfaturi.

Intervenție reușită Savic, bară Milosevic, Klaric l-a blocat din nou pe Lazarov și Grebenc strângea ecartul la o lungime: 21-20. Poliștii l-au luat din nou om la om pe Leban și Lasica a înscris pe contră. Milosevic a refăcut ecartul de trei goluri și Simovic a finalizat aeriana cu Marjanovic pentru 24-20 după time-out-ul timișorean. Din nou Milosevic și Simovic au înscris și scorul devenea 26-21. Time-out Ribnica și până jucătorii se îndreptau spre bănci din sală se auzea din nou ”Poli, Poli!”

Grebenc a punctat din nou, time-out Poli cu Fenici luat om la om, iar Simovic a înscris ultimul gol al partidei. Savic a apărat la ultima fază și partida s-a încheiat cu 27-22, cu alb-violeții având un avans de cinci lungimi pentru returul de peste o săptămână.

Marko Simovic a fost golgheterul partidei cu 8 reușite, urmat de Vuk Milosevic cu 7 goluri. Pentru Poli au mai înscris: Lazarov 4 goluri (trei de la 7 metri), Lasica 3, Fenici 2, Marjanovic 2 și Ștefan un gol. Jan Grebenc a fost cel mai bun marcator al oaspeților cu 6 goluri. Pentru Ribnica au mai punctat: Leban 5 goluri, Fink 4, Skusek 3, Knavs  2, Henigman 1 și Pucelj 1. 2-6 a fost raportul eliminărilor temporare.

Pentru Poli urmează duelul de miercuri din Liga Națională, acasă cu CSU Suceava, contând pentru ultima etapă a turului. Returul din competiția europeană este programat pentru sâmbăta viitoare (26 noiembrie), iar clubul pune la dispoziția suporterilor un autocar pentru a avea parte de susținere la meciul din Slovenia.

* Partidele Sankt Petersburg – Maccabi Castro Tel Aviv 25-23 și Bregenz Handball – FC Porto 27-28 au inaugurat vineri turul III preliminar în EHF Cup. Alte 7 jocuri din manșa I s-au disputat în această seară, cinci sunt programate duminică și unul, RK Gorenje Velenje – Fuchse Berlin, în Slovenia, miercuri 23 noiembrie.

Celelalte rezultate ale serii de sâmbătă în manșa I din turul 3 de calificare spre grupele Cupei EHF: HC Zamet – Melsungen 23-34, SKA Minsk – Saint Raphael Var 30-28, KS Azoty Pulawy – Benfica 34-29, Dinamo Astrahan – Midtjylland 29-29, SC Magdeburg – RK Nexe Nasice 31-22, Abanca Ademar Leon – KIF Kolding Copenhaga 24-27 și Helvetia Anaitasuna – Csurgoi KK 27-21.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: