Programul României la Mondialul din Serbia

Reprezentativa României a aflat programul de disputare al jocurilor de la cea de-a XXI-a ediţie a Campionatului Mondial de handbal feminin, ce va avea loc în luna decembrie în Serbia.

Astfel, selecţionata „tricoloră”, care este una dintre cele 6 naţionale din fostul bloc estic regăsite între cele 12 reprezentante ale Europei, va debuta în Grupa D pe 7 decembrie, contra Tunisiei, la Novi Sad. Ungaria şi Cehia fac parte tot din Grupa D, alte naţionale din zonă prezente la Mondialul de 24 de echipe fiind Muntenegru, Polonia şi gazda Serbia.

România va juca apoi cu Australia, în 9 decembrie, Germania (10.12), Ungaria, în 12 decembrie respectiv Cehia, pe 13 decembrie, de fiecare dată tot la Novi Sad. Primele 4 clasate în fiecare serie preliminară vor accede în faza optimilor de finală, în care se va juca în sistemul 1 cu 4 şi 2 cu 3, în funcţie de poziţiile ocupate în grupe, cu menţiunea că pe jumătatea tabloului competiţional al „tricolorelor” se regăsesc, în Grupa C, de la Zrenjanin, formaţiile Norvegiei, Spaniei, Poloniei, din Argentina, Angola şi Paraguay.

Optimile vor avea loc la Beograd şi Novi Sad, pe 15 şi 16 decembrie, în aceleaşi localităţi disputîndu-se şi sferturile de finală, în 18 decembrie, nivel al competiţiei la care jumătăţile de tablou competiţional se întrepătrund.

Semifinalele vor avea loc în 20 decembrie, la Beograd, iar finala mică şi finala Campionatului Mondial vor fi găzduite tot de Combank Arena, pe 22 decembrie, fără a se mai disputa meciuri de clasament în zona locurilor 5-16.

Mondialul va fi inaugurat de gazda Serbia, contra Japoniei, pe 6 decembrie, la Niş.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × opt =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: