Punctele vin în vest, dar… Unirea Sânnicolau Mare învinge la Bistriţa, 24-22 (11-10), iar gazdele se retrag azi din campionat

Ca un făcut, cea de-a doua victorie în deplasare a Unirii Sânnicolau Mare în seria vestică a ligii a doua de handbal masculin este urmată de retragerea din competiţie, în plin sezon, a gazdei învinse. CSM Bistriţa, răpusă ieri de la ora 16 de sânmiclăuşeni, în cea de-a treia etapă a returului Diviziei A Seria B, a aruncat astăzi prosopul, copiind-o astfel pe HC Arad, învinsă în tur pe Mureş de către timişeni. Care, spre lauda lor, disputînd două deplasări ardelene în zile consecutive, s-au întors pe Aranca avînd două puncte în plus.

Unirea Sânnicolau Mare se ţine foarte tare într-o serie din care au abandonat deja 3 cluburi, cu 5 etape înainte de finish. Handbalul românesc, pe ducă

Aşadar, în ciuda înfrângerii usturătoare de duminică, din partida contra celor de la Centrul Naţional de Excelenţă Sighişoara, şi care a fost devansată din ultima etapă a sezonului, a XX-a, de la finele lui mai, tocmai pentru ca timişenii să mai economisească din cheltuielile cu deplasările, cuplînd două într-o aceeaşi zonă a Transilvaniei, Unirea Sânnicolau Mare a reușit să se mobilizeze în deplasarea de ieri la Bistriţa şi să obţină două puncte preţioase în lupta din subsolul clasamentului.

Jocul a contat pentru etapa a 14-a, a treia din retur, una în care toate cele 5 formaţii oaspete s-au impus, iar cu acest succes cu 24-22 echipa de pe Aranca s-a distanțat de „lanterna roşie” CSM Bistriţa, care s-a retras văzînd că nu a acumulat nici un punct de la startul campionatului.

CSM Bistriţa este a treia echipă retrasă din campionat, după HC Odorhei II, înaintea startului din tur, respectiv HC Arad, Seria B rămînînd astfel în doar 9 componente, faţă de 12 în planificarea iniţială.

Mobilizați de năzuința unei noi victorii „afară”, după cea reușită în prima parte a sezonului la Arad, sânnmiclăușenii au avut un start de partidă furibund, preluând elocvent conducerea, 2-8. Însă fluctuațiile de joc, devenite parcă o cutumă, nu au încetat să apară, iar toate prezumpțiile stârnite de avansul luat la început au fost îndepărtate până la intrarea în cabine, oaspeții având doar un gol avantaj, 10-11.

Partea secundă a oferit ceea ce anunța, o evoluție strânsă a scorului, dar în ciuda ostilității publicului, Unirea nu a cedat opreliștilor și astfel a reușit să fructifice șansa celor două puncte prețioase, şi datorită intervenţilor de calitate ale goalkeeper-ului Bălăoi Cristian, printre care cinci aruncări de 7 metri parate.

Etapa viitoare, Unirea Sânnicolau Mare va întâlni pe teren propriu ocupanta locului 5, HCM Făgăraș, în data de 20 martie, ora disputării partidei rămânând să fie stabilită de către oficiali. Ulterior, timişenii vor mai avea alte 4 jocuri de liga a doua, fără a se mai pune însă deloc problema retrogradării, cele 3 autoexcluse din raţiuni financiare echivalînd cu mai mult decît numărul grupărilor cu eticheta „spre liga a treia”.

Dintre cele 4 respective meciuri, două vor mai fi în deplasare, la Piteşti respectiv HCM Baia Mare, pe cînd pe Aranca vor sosi orădenii şi Extrem Baia Mare.

C.S.M. Bistriţa: Berbecaru, Dîl, Lucuță (câte 5 goluri), Gabor (4), Irimeș (3), Ioja, Beșa, Tocaciu, Faur, Nemeş, Avram

Unirea Sânnicolau Mare: Mijin 6 goluri,  Oancia (5), Denis Cosma (4), Dan Morar (3), Ienciu, Ungureanu (câte două goluri), Coşoi, Marius Cozma (câte un gol), Boţ, Budur, Timofei, Şerb, Ruican, Bălăoi.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: