Redresată înaintea pauzei, Poli se desprinde clar

Începutul a fost mai greu în primul meci acasă din play-off, numai Marjanovic înscriind în primele 10 minute, o dată de la 7 metri, pe când AHC Dunărea Călărași de 6 ori, dar odată ce SCM Politehnica a marcat de 4 ori în 5 minute pentru a prelua în premieră conducerea, din minutul 22, nici n-a mai privit înapoi. Din contră, s-a desprins și la 7 goluri, avantaj deținut de 4 ori în triumful fără Marius Sadoveac, lovit: 31-26, la pauză 14-12.

Handbaliștii prim-divizionari ai Timișoarei au început cu dreptul cursa de prindere a locului secund în grupa patrulater a ocupantelor locurilor impare după returul sezonului regular, printr-o victorie în sala ”Constantin Jude”, victorie ce le dă speranțe în tentativa lor, iar de și mai mare importanță în acest sens este deplasarea de miercurea viitoare în sala ”Rapid”, la CSM București, care a pierdut astăzi pe litoral în disputa primelor două clasate în grupă, 28-23 (10-12) pentru liderul AHC Dobrogea Sud.

Zi așadar perfectă pentru alb-violeți, care și-au făcut o favoare pe propriul teren, completată prin rezultatul ce le-a surâs de la malul Mării Negre. Într-adevăr, constănțenii par a fi tot mai greu de prins în sprint spre câștigarea seriei și implicit intrarea în finala Ligii Zimbrilor, însă locul secund, deținut momentan de CSM București cu un avans de 4 puncte față de elevii lui Pero Milosevic, rămâne totuși accesibil.

Dunărenii au început mai bine deplasarea pe Bega, prin ”dubla” lui Radojkovic, ”Poli” replicând abia în minutul 4 prin Filip Marjanovic, de la 7 metri, iar tot sârbul a redus din handicap și peste încă un minut, replică la reușita lui Zarko Pejovic, după care Gabriel Bujor a fost și el precis de la 7 metri iar același Radojkovic a mai aplicat o ”dublă” gazdelor, 2-6 în minutul 10.

”Violeții” au înscris și de pe cealaltă extremă, prin Cîmpan, după care unul dintre ”tricolorii” trupei belarusului Bebeshko, Soare, a fost eliminat temporar, superioritate numerică de care gazdele n-au profitat de la 7 metri, Marjanovic ratând, dar de pe 9 metri, prin Vuk Milosevic și Dragas… 5-7.

Gabriel Bujor l-a imitat pe Marjanovic, care n-a mai așteptat însă apoi invitații speciale, și din acțiune, și de la 7 metri, 7-8 în minutul 18. Dragoș Soare a fructificat la rândul său din același procedeu dar ”Poli” a înscris și în inferioritate numerică după eliminarea lui Dragas, prin Cîmpan, care avea apoi să și egaleze, 9-9 în minutul 21, pe fondul echilibrului numeric, în urma eliminării lui Dumitriu, un alt recent recrut în naționala României. În dublă superioritate numerică și după eliminarea extremei Dospinescu, bănățenii au trecut în premieră la conducere prin golul lui Vuk Milosevic, însă au profitat de degringolada instaurată în etalarea oaspeților și s-au desprins rapid prin Dragas și Marjanovic, marcator de la 7 metri… 12-9 în minutul 25.

În superioritate prin eliminarea lui Vuk Milosevic, Dunărea a mai reușit numai să se tot apropie la două goluri handicap până la pauză, prin internaționalii Dumitriu, Bujor și Soare, marcator în ultima secundă… 14-12.

Însă poliștii au fost cei care au înscris primii după pauză, prin Orbovic și Fenici, iar chiar dacă Dunărea a ripostat de fiecare dată prin a se apropia la 3 goluri, o ”dublă” a interului sârb Milos Orbovic în nici un minut a mărit și mai mult avantajul: 21-16 în minutul 40.

Tot mai încrezători, și în ciuda unei alte aruncări ratate de la 7 metri, ”violeții” și-au mărit cu atât mai mult avansul după câteva minute, 24-17 prin reușitele succesive ale lui Orbovic și Marjanovic, la mijlocul părții secunde.

Timișorenii se desprindeau clar și în repriza a II-a a partidei acasă din februarie cu AHC Dunărea, iar istoria s-a repetat, dovadă a plusului etalat de alb-violeți în 2019 în fața galben-albaștrilor, care de astă dată nici n-au mai comprimat semnificativ handicapul, cel mult până la 4 goluri în ultimele nici 4 minute. Nu însă și cu ultima aruncare, de la 7 metri, apărată de tânărul Robert Rusu în fața lui Broască, motiv de și mai mare bucurie în colectivul cu numai 6 marcatori, de pe extreme și linia de 9 metri: Marjanovic cu 9 goluri, Dragas 8, Orbovic 5, iar Vuk Milosevic, Cîmpan și căpitanul Fenici cu câte 3 fiecare. Dunărea s-a recunoscut învinsă după ce a dominat prima treime a întâlnirii,  Radojkovic înscriind de 7 ori pentru vizitatori, Zarko Pejovic 5 goluri, Broască 4, Gabriel Bujor, Dospinescu, Soare și Gurkovsky câte două fiecare iar Vârtic și Dumitriu câte unul.

Una peste alta, ”Poli” poate regreta că a pornit de puțin fără nici un punct din oficiu în acest play-off, dar pe de altă parte nici zilele n-au intrat în sac, mai având la dispoziție 4 meciuri dintre care încă două acasă, iar nici diferențele valorice sau de puncte nu sunt semnificative, cel mai important fiind că alb-violeții își mențin pofta de joc, tradusă prin această longevivă serie de 9 apariții consecutive fără înfrângere, dintre care opt, victorioase. Și totuși, alte 3 puncte ar fi necesare și miercurea viitoare de la 17:30 în capitală, asta în cazul alimentării unor așteptări realiste în ceea ce privește doborârea lui CSM București de pe locul 2 în grupă. Dificil dar nicidecum imposibil, ținând cont și de implicarea acesteia sâmbătă în semifinala tur din Challenge Cup, tocmai la Sankt Petersburg…

În primul joc al etapei a II-a din cealaltă serie patrulater în play-off, a ocupantelor locurilor 2, 4, 6 și 8 după retur, CSM Focșani 2007 – CSA Steaua 20-25 (9-9), echipa mai bine clasată urcând la 5 puncte.   

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = saizeci trei

 


Ultimele articole din categoria Handbal: