Repetiție înaintea barajului de supraviețuire, Politehnica suferă a treia cea mai severă înfrângere acasă: 19-26 (10-13) cu trupa de podium Dobrogea Sud, la finele returului

Handbaliștii ”violeți” cel mult au egalat de 4 ori la rând între minutele 11 și 15, de la 3-3 la 6-6, însă n-au putut evita înfrângerea acasă la finele returului Ligii Naționale în fața constănțenilor sosiți pe Bega cu aspirații chiar la locul 2, asigurându-și-l pe cel de-al treilea grație unui 19-26 (10-13) după reprize similare. SCM Politehnica era oricum pironită pe locul 11, primul de baraj, și mai mult cu gândul la turneul de supraviețuire de vineri până duminică de la Ghimbav, HC Dobrogea Sud confirmând statutul de favorită și aplicând bănățenilor al treilea lor cel mai sever eșec în ”Constantin Jude” în acest campionat. 

Alb-violeții n-au fost scutiți și cruțați de anomaliile programărilor Comisiei de Competiții a FRH, încălcând Articolele 1 și 2 ale regulamentului de desfășurare al ediției 2021/2 în Liga Națională Masculin, prin amânarea rundei finale a sezonului regular pentru miercuri 18 mai, cu nici 48 de ore înaintea debutului timișorenilor în patrulaterul de evitare a retrogradării din județul Brașov, iar SCM Politehnica a abordat ca atare întâlnirea fără miză din punctul său de vedere cu cei de pe litoral, cu atenție, menajându-se și drămuindu-și forțele înaintea celor 3 partide în zile consecutive de vineri până duminică.

În consecință, a fost o pradă cu atât mai ușoară pentru favoriții de la malul Mării Negre, care, în cazul unui triumf pe Bega coroborat cu un insucces al celor de la Minaur la CSA Steaua, care însă nu s-a înregistrat, ar fi putut cuceri chiar poziția secundă la finele Ligii Zimbrilor. Pe de altă parte, constănțenii priveau și în urmă, nevoiți fiind să-și apropie victoria pentru a nu fi întrecuți pe locul 3 de Potaissa Turda, victorie pe care și-au asigurat-o fără a fi conduși deloc pe tabela de marcaj. 

Din contră, Komogorov și Stankovic au înscris primele două goluri ale jocului pentru oaspeții dobrogeni, poliștii ripostând doar dintr-o aruncare de la 7 metri abia în minutul 5, iar în cel de-al șaselea cu un prim gol din acțiune, tot prin Sabin Ignat, 2-3. 

Cîmpan egala la trei în minutul 11, apoi și Cristescu, Trif – ulterior și eliminat temporar, respectiv din nou Sabin Ignat, și tot din aruncare de la 7 metri pe eliminarea lui Vegar, 6-6 la mijlocul primei reprize, însă ”Poli” n-avea să-i mai ajungă ulterior din urmă pe alb-roș-albaștri.

Care au semnat al șaselea eșec pe teren propriu al alb-violeților în acest campionat, din 13 apariții ale bănățenilor în Liga Zimbrilor în sala ”Constantin Jude”, șase fiind câștigate de elevii lui Horvath Atilla iar una remizată, 27-27 tocmai cu formația ex-antrenorului-”violet” Pero Milosevic, HC Buzău 2012, pe care poliștii sperau s-o depășească ierarhic pentru a evita barajul de supraviețuire, ceea ce nu s-a întâmplat, nici pe departe.

Din contră, impunându-se pe tronsonul final, buzoienii lui Milosevic au urcat până pe locul 7 la finele celor 26 de runde, cu 32 de puncte, zece în plus față de timișoreni, depășindu-i ierarhic atât pe cei din Vaslui și de la CSM București, cât și pe CSU din Suceava, a zecea – cea mai apropiată de ”Poli”, cu 30 de puncte, opt mai mult decât bănățenii. 

La rândul lor cu 5 puncte în fața băcăuanilor pe care-i vor întâlni duminică în ultima zi a barajului de la Ghimbav, tocmai CSM Bacău fiind unica oponentă din Liga Zimbrilor pe care ”Poli” a depășit-o tur-retur în acest campionat, la câte 5 goluri diferență. Iar și CSM Bacău a pierdut astăzi tot la 7 goluri diferență înaintea startului de vineri la baraj cu CSM Oradea, în deplasare la Turda, unul dintre cele 3 rezultate la 7 goluri diferență în runda finală.

A șasea înfrângere acasă, suferită în jocul de la ora 16 cu dobrogenii, a fost a treia cea mai drastică pe teren propriu în 2021/2, cea mai severă consemnându-se în tur cu Potaissa Turda, 26-35, cea de astăzi egalând diferența înregistrată aici în etapa de debut, tot în 2021, atunci 20-27 cu CSM Focșani, acum 19-26 cu ”marinarii”, rezultate aproape identice. Iar și Minaur s-a impus pe Bega la 6 goluri diferență, semn că ”violeții” au cedat cel mai clar în Banat echipelor din zona locurilor 2-4, precum și vrâncenilor de pe 6. Zonă în care numărul punctelor acumulate de câte o aspirantă la podium a fost de aproape 3 ori mai mare decât totalul poliștilor, 61 Minaur, 60 constănțenii, 58 turdenii și 56 steliștii, însă prioritățile timișorenilor au ținut în această campanie de lansarea între seniorii prim-divizionari a mai multor juniori de perspectivă.

Implicit, locul 11 pe care au sfârșit, în urcare cu o poziție pe tronsonul final, după un campionat parcurs în general pe anteăpenultima treaptă, tot de baraj.

Nimic n-ar fi schimbat deznodământul de astăzi iar totul s-a năruit pentru gazde în a doua jumătate a reprizei I, când Ilie, Susanu din 7 metri, Stankovic și timișoreanul ex-polist Vlad-Emil Caba au legat în 3 minute un ”careu” contănțean fără replică, 6-10 în minutul 19, și pe fondul eliminării lui Fenici la 6-8.  

Ignat și Cîmpan au redus din handicap, însă aceiași Komogorov și Stankovic – din 7 metri pe eliminarea lui Ignat, au refăcut avantajul de 4 goluri al ”marinarilor”, 8-12. 

Poliștii s-au reapropiat la două goluri prin Fenici și Cîmpan însă trupa de podium a avut ultimul cuvânt al primei părți cu 28 de secunde înaintea pauzei, 10-13 prin Ilie.

Dobrogea Sud reușea apoi chiar 3 goluri la rând la startul reprizei a II-a, față de cele două din debutul întâlnirii, acum prin Susanu, Stankovic și Ilie, ridicând astfel diferența la 6 goluri – cea mai mare de până atunci, în minutul 34.

”Mânjii” Cîtu și Trif au marcat primele goluri poliste după pauză însă Susanu și ex-polistul gruzin Chikovani au replicat pentru constănțeni, 12-18.

Aceiași Trif și Cîtu, precum și reușitele lui Ignat de la 7 metri, pe eliminarea lui Susanu, au redresat parțial situația, 16-20 la intrarea în ultimele 10 minute, aparținând totuși vizitatorilor, redesprinși, chiar și la 7 goluri, maximum în penultimul respectiv ultimul minut, cu 18-25 și 19-26.

Cifre similare în schimb la aruncările de la 7 metri și eliminări, 6 transformate și una ratată de alb-violeți, 5 fructificate și una ratată de învingători, fiecare echipă cu câte 5 eliminări temporare, dar net mai numeroase în contul poliștilor până la pauză, 4, față de una a oaspeților.

Desprinși până la pauză grație reușitelor a 7 marcatori, în frunte cu Komogorov și Stankovic cu câte 3 goluri fiecare, Susanu și Ilie înscriind câte două iar Chikovani, Caba și Loghin câte unul. La reluare, tot 13 goluri constănțene, prin 6 dintre aceiași marcatori,în frunte cu Stankovic autor a 4 goluri, Komogorov și Susanu marcând câte 3, iar Ilie, Chikovani și Loghin câte unul fiecare. Strahinja Stankovic a totalizat 7, Komogorov 6 iar Susanu 5, cu două treimi din totalul câștigătorilor.

Total modest polist, Ignat cu 4 până la pauză iar Cîmpan cu 3, Trif, Cristescu și Fenici completând cu câte unul. La reluare, Cîtu și Trif câte 3 goluri, Ignat două iar Păiuș unul, gândurile pieselor cheie fiind deja la disputele de vineri și sâmbătă cu CSM Sighișoara și CSM Oradea, decisive pentru menținerea în elită. Sabin Ignat a înscris așadar de 5 ori pentru poliști iar Trif 4 goluri, jumătate din total, Cîmpan și Cîtu contribuind cu câte 3: tot 7 marcatori poliști.

Rezultatele etapei finale în Liga Zimbrilor și clasamentul sezonului regular, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Handbal. Urmează vineri la ora 16 debutul la baraj cu ”Municipalul” Sighișoarei, al patrulea în play-off-ul ligii doi.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + opt =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: