Reţeta EURO 2012 a Serbiei: 280.000 spectatori, 212 posturi TV, 1,5 miliarde – audienţă mondială

Bozidar Djurkovic, secretar general al Federaţiei Sârbe de Handbal, a repetat în cîteva rînduri în cadrul discursului ţinut astăzi la „Casa Politehnicii” din Timişoara invitaţia ca fanii români ai naţionalei de handbal a fetelor să descindă în număr mare în ţara vecină şi „să vă simţiţi ca şi acasă”, oferind alte cîteva detalii în cadrul prezentării de către o delegaţie a Federaţiei Sârbe de Handbal şi a municipalităţii din Vrsac a turneului final al Campionatului European de handbal feminin, ce se va desfăşura începînd de marţi în 3 săptămîni.

Narcisa Lecuşanu, unica româncă în prezidiul evenimentului prezentării la Timişoara de către FSH (Federaţia Sârbă de Handbal) a EURO 2012 handbal fete

Astfel, Djurkovic, care este director al comitetului de organizare a EFH EURO 2012 din 4-16 decembrie, şi care le-a mulţumit pentru prezenţa în audienţă antrenorului compatriot al alb-violeţilor, Nedeljko Vuckovic, precum şi handbaliştilor de la CS U Politehnica, a remarcat faptul că „turneul final masculin pe care l-am găzduit în luna ianuarie a fost apreciat ca unul dintre cele mai bune şi ne aflăm aici pentru a promova un alt turneu final pe care dorim să-l organizăm la standarde la fel din înalte. După ce Olanda a pierdut organizarea acestui turneu final feminin, ne-a revenit cinstea şi onoarea de a prelua organizarea competiţiei feminine, prin care dorim să reedităm succesul organizatoric în C.E. 2012 masculin”. 

Djurkovic a oferit cîteva cifre semnificative în privinţa succesului întrecerii din ianuarie 2012, ce a strîns în tribunele aceloraşi 4 săli, din Beograd, Nis, Vrsac şi Novi Sad, 280.000 de spectatori dar şi circa 1,5 miliarde telespectatori în faţa micilor ecrane, graţie transmisiei asigurate de 212 posturi TV, prin cei 1.240 jurnalişti acreditaţi la întrecere.

Djurkovic a mai amintit „relaţia extraordinară” existentă între cele două federaţii de profil din ţările vecine, România şi Serbia, „politic vorbind existînd mereu o relaţie frăţească şi de prietenie”. 

“Tricolorele” urmează a debuta pe 4 decembrie, contra Rusiei, în Millenium Hall din Vrsac, cu jocuri apoi pe 5 şi 7, tot acolo, contra Muntenegrului şi Islandei.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 49

 


Ultimele articole din categoria Handbal: