Revine Sadoveac. Poli, în căutarea primului succes în 2020

Trecută de seria întâlnirilor cu formațiile din careul fruntaș, în primele tot atâtea runde din retur, dar și deținătoare a unui singur punct din cele 3 apariții în 2020, ”Poli” abordează joi seară șirul meciurilor mai accesibile din Liga Zimbrilor, acasă cu a unsprezecea clasată, CSM Făgăraș. Timișorenii au dovedit însă și sâmbătă pe terenul campioanei Dinamo, unde au fost egalați abia în final, 23-23, că s-ar putea pune la o adică și cu liderul întrecerii, ceea ce le conferă cu atât mai mari speranțe înaintea primirii unor vizitatori de care sunt urmați la 3 locuri și 5 puncte, învinși la 9 goluri diferență în precedenta deplasare dar și vinerea trecută acasă, 25-27 cu constănțenii. Și cu atât mai mult cu cât revine interul Marius Sadoveac. 

Năzuințe legate de bifarea întâiului triumf oficial din 2020 cu ocazia partidei de la încheierea etapei a XVIII-a în Liga Națională de handbal masculin, joi de la ora 18 în sala ”Constantin Jude”, ceea ce ar mai îndulci situația oarecum incomodă a alb-violeților, pe ultimul loc de calificare în grupa I valorică, la 5 puncte în urma ocupanților treptei a șasea.

Pe de altă parte, situație deja mai blândă după remiza din capitală, redresare în urma a două eșecuri, pe când CSM Făgăraș, autoare a unui debut oficial de succes în 2020, 31-26 acasă cu vasluienii, a urmat o traiectorie descendentă, spulberată la CSM București și învinsă vineri în sala de sport ”Radu Negru” cu 25-27 (12-11) de AHC Dobrogea Sud, partidă în care de la gazde Nicolae Ungureanu a înscris 7 goluri, Turcu șase, Dedu și Capotă câte trei iar Arsu, Constantinescu și Ragot câte două, cu mențiunea că în efectivul brașovenilor mai sunt și tineri ex-poliști, portarul Vâlceanu, pivotul Ștefan și interul Hagiu. 

Egală a fost ”Poli” și a făgărășenilor în tur, la poalele Carpaților, 28-28 după ce a condus cu 15-17 la pauza deplasării din septembrie 2019, ”violeții” remizând acolo și în campionatul trecut, 23-23 în noiembrie 2018, după care se impuneau pe Bega în returul de martie anul trecut, 26-21. Iar cu încă un an înainte, în martie 2018, succesul bănățenilor era și mai clar pe teren propriu, 27-20, copie la indigo al celui din noiembrie 2016, în anul promovării ardelenilor în elită. Cu alte cuvinte, șapte întâlniri directe în campionat fără vreo victorie a făgărășenilor, situați pe rând pe pozițiile 12, 13 și 10 în cele trei ediții în care au evitat retrogradarea. 

După jocul de joi, deplasarea la Focșani, duminica viitoare, pe 23 februarie, într-un duel al vecinelor ierarhice pe 8-9 conform clasamentului la zi înaintea rundei de astăzi și mâine, urmată de primirea vasluienilor de pe treapta a zecea, joi 27 februarie. Ulterior, o ”dublă” din zona 5-8, joi 5 martie la CSM București, care sâmbătă va găzdui returul optimilor Challenge Cup cu Alingsas HK, scandinavi depășiți în Suedia cu 28-29, iar duminică 8 martie acasă cu constănțenii. Și mai apoi, porțiunea finală a returului, pe teren propriu cu cei din Buzău, la Călărași, acasă cu cei din Reșița și la Bacău, aproximativ în 12, 15, 19 și 26 martie. Partide într-adevăr mai abordabile, după ce SCM Politehnica Timișoara a trecut de câteva dintre meciurile cele mai grele ale începutului de an, în care a întâlnit cele mai bine clasate formații ale Ligii Zimbrilor.

Antrenorul Pero Milosevic a atras însă atenția că o relaxare nu ar fi oportună, tehnicianul aducându-și aminte cât de greu a fost în meciul tur, la Făgăraș, de unde bănățenii s-au întors cu un singur punct după 28-28. ”Nu putem spune că mai avem meciuri ușoare în acest campionat și doar mobilizându-ne ca în cel mai recent joc cu Dinamo, putem să facem ceva. Dacă ne relaxăm, nu cred că vom putea obține rezultatul pe care ni-l dorim. Ne-am studiat adversarii, i-am văzut ce replică bună au dat în fața celor de la Constanța, deci trebuie să fim la potențialul nostru superior” a spus Pero Milosevic.

Marius Sadoveac a revenit la antrenamente și probabil va fi prezent, pe teren, pentru prima dată în acest an. Interul dreapta bănățean s-a simțit bine și înaintea jocului cu Dinamo, dar staff-ul tehnic nu a dorit să riște o recidivă, așa cum s-a întâmplat în decembrie. Un alt jucător a acuzat probleme medicale, Andrei Păiuș, astfel că și apariția lui în formula de joc a Politehnicii e incertă.

”Am pregătit la fel de serios acest meci, al fel cum am făcut-o pentru confruntările cu Baia Mare, Turda sau Dinamo. Încrederea băieților e în creștere după egalul de la București, cu campioana țării; mă bucură și evoluțiile bune ale portarilor Babasafari și Tcaciuc, care s-au completat foarte bine. Sperăm să continue pe această linie, pentru că în handbalul zilelor noastre portarul reprezintă un post foarte important în echipă” a mai spus antrenorul polist înaintea jocului cu echipa din Făgăraș.

Programul celei de-a patra etape din 2020 în elită, pe coloana dreaptă, a clasamentelor. Televizate sunt jocurile de la Buzău și Constanța, miercuri de la ora 18:25 (TVR1) și joi de la ora 17 (TVR2).

Meciul SCM Politehnica Timișoara – CSM Făgăraș e arbitrat de cuplul Octavian Fânață (Arad) – Ștefan Hendrea (Baia Mare); observatorul FRH al întâlnirii este Horațiu Belu (București).

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 7

 


Ultimele articole din categoria Handbal: