Rohozneanu pe banca lui Poli în oraşul natal, Suceava, la împlinirea a 39 de ani: „La noi există o anumită tensiune dar din dorinţa de-a face mai mult”

SCM Politehnica se afla în trioul codaş al singurelor echipe fără victorie înaintea etapei a patra în Liga Zimbrilor, începută joi la Cluj cu „U” – Dinamo 29-41 (14-16), însă, pe de altă parte şi paradoxal, timişorenii au cedat un singur meci şi acela la limită, acasă în runda inaugurală, duminică seară având în faţă un al treilea adversar din Moldova, la Suceava, şi tocmai de ziua de naştere a antrenorului principal al alb-violeţilor, Mihai Rohozneanu, la împlinirea a 39 de ani, pe care şi-o va aniversa în oraşul natal. Cu un rezultat pozitiv?

Mihai Rohozneanu pe vremea când juca la CS Caraş Severin în derby-urile Banatului cu Poli din sala Constantin Jude

Pozitiv a fost cel conturat în prima deplasare a noului sezon, remizată la Bacău, ieşirea la Suceava fiind ultima înaintea primirii succesive acasă a steliştilor, duminica viitoare, şi a campioanei Dinamo – sâmbătă 30 septembrie, în vreme ce pentru bucovineni e a doua partidă consecutivă acasă, după depăşirea Stelei cu 31-26 (14-12). 

Lăsată cu pierderi ivite în baza raportului suplimentar de care a ţinut cont Comisia Centrală de Disciplină a FRH în sancţionatea drastică a 2 suceveni, Alexandru Bologa suspendat 8 etape pentru intervenţia violentă din minutul 38 asupra ex-polistului Krsto Milosevic, ales cu două etape de suspendare pentru ripostă, respectiv Andrei Bruj, pe 4 etape după cartonaşul roşu primit în minutul 25 în urma faultului la gât asupra lui Şandru.

Preţ plătit de suceveni pentru întâia victorie în campionat, izbutită prin golurile lui Iordachi, cu 7 reuşite, Balazs 6, Tîrzioru 5, Gavriloaia 4, ex-polistul Csog 3, ul alt ex-polist, pivotul Ştefan, dar şi Dascălu – cu câte două, respectiv Zariţchi şi Bologa cu unul fiecare pentru localnicii îndrumaţi de Bogdan Şoldănescu.

SCM Politehnica Timişoara n-are cel mai încurajator palmares de dată recentă pe terenul lui CSU Suceava, câştigătoare acasă în sezoanele desfăşurate normal în urma celui pe bază de turnee din timpul pLandemiei „sperietoare” Stupid-19, cu 31-26 în urmă cu două ediţii de campionat, chiar cu 34-25 în turul campaniei trecute, ceea ce nu înseamnă că „violeţii” n-ar putea obţine un rezultat favorabil duminică 17 septembrie de la ora 18.

Venind după două rezultate de egalitate, la Bacău şi acasă cu CS „U” Cluj, în întâlniri cu răsturnări importante de scor: „Ne doream mai mult, am realizat mai puțin, dar meciurile au trecut, iar focusul și energia noastră trebuie să meargă spre ceea ce urmează. Fiecare partidă este importantă pentru noi și felul cum ne mobilizăm ne poate face să aducem puncte, fie că jucăm acasă sau în deplasare. Erau cu cuțitul la os și au avut o abordare frumoasă. Ei compun o echipă tânără. Practică un handbal în viteză și acesta a fost atuul lor. Și poarta s-a prezentat la nivel ridicat, ceea ce le-a dat încredere. La noi, există o anumită tensiune, dar vine din dorința de a face mai mult. Îmi doresc ca această tensiune să fie benefică pentru partidele care urmează. Există și presiune, mai ales la meciurile cu echipele considerate cxontracandidate pentru îndeplinirea obiectivului. Ține strict de noi să obținem victoria, dar – o repet – ne trebuie concentrare 100%.”

Le ajunsese sucevenilor cuţitul la os după ce pierdeau întâlniri abordabile, 29-32 la debutul acasă cu băcăuanii şi 38-37 la Cluj cu nou-promovata „U”. Le va ajunge oare din nou, alb-violeţii motivându-se cu atât mai mult pentru a-i face un cadou antrenorului lor principal, Mihai Rohozneanu, care împlineşte 39 de ani în ziua meciului de la Suceava, oraşul său natal?

*Programul etapei a IV-a şi clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Handbal. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = saptesprezece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: