România, la cote normale în demisolul Europei: doar 32-30 acasă cu Finlanda, în tur. Deja obişnuinţă!

România a pornit mai mult decât ezitant în preliminariile Campionatului European dar între parametri normali conform evidenţelor de dată recentă, impunându-se doar cu 32-30 (16-14) la Chiajna în dauna Finlandei, în manşa I a barajului de calificare în faza principală a preliminariilor, ceea ce înseamnă că sâmbătă de la ora 16,05, în ţara celor 1.000 de lacuri, va avea o misiune mai dificilă decât s-ar fi putut totuşi anticipa la prima vedere.

Turneul final al Campionatului European din 2016, din Polonia, va consemna trecerea a 20 de ani de la ultima prezenţă a naţionalei „tricolore” pe semicercul continental, iar românii încă nici n-au dat de adversarele din grupele preliminare, nivel al calificărilor în care încheiau pe ultimul loc, poziţia a patra, în grupa preliminariilor Campionatului European din 2014, întrecere al cărei turneu final disputat la începutul acestui an a adus în prim-plan Franţa, cu gazda Danemarca şi Spania urmând-o pe podium.

Însă pentru a ajunge în preliminariile propriu-zise elevii lui Eliodor Voica, printre care şi Şimicu, Fenici sau Cîmpan, trebuie să treacă mai întâi de revanşa din 5 aprilie, din Finlanda.

Greu s-a impus România în dauna oaspeţilor scandinavi, Mihalcea fiind principalul realizator, cu 6 goluri, urmat de Talas, cu 5, Fenici, Florea şi Ghiţă, cu câte 4, Asoltanei, cu trei, Şimicu, cu două, respectiv Acatrinei, Cristescu, Ramba şi Rotaru, cu câte un gol, în vreme ce Ronnberg şi Weber au înscris câte 8 respectiv 7 goluri. Succesul aproape la limită a reamintit de frisoanele „tricolorilor” în ianuarie, victorioşi la doar un gol în dauna Ciprului, în preliminariile Campionatului Mondial de anul viitor.

Este clar că experimentul cu selecţionerul Eliodor Voica şi antrenor de club la vicecampioana Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău, unde a atras un nucleu numeric prea consistent şi detrimental atât jucătorilor în sine cât şi competiţiei Ligii Naţionale, nu dă deloc roade, salutar fiind faptul că s-a hotărât deja abolirea la varianta cu tehnicianul în dublu rol, la o grupare divizionară dar şi la reprezentativa României.

Trei sunt disputele continentale din acest baraj de calificare, Grecia – Bosnia și Herțegovina încheindu-se 23-28 iar Estonia – Elveţia având loc la această oră. Aceste baraje pun faţă în faţă cele mai slab clasate 3 selecţionate în principala fază preliminară a ediției precedente, pentru EURO 2014, printre care şi cea a ”tricolorilor”, respectiv naționalele venite din triunghiularele de calificare ale primei faze, Finlanda, Grecia și Estonia, dintre care scandinavii s-au impus fără eşec în partide tur-retur cu Luxemburg și Cipru.

Pe lângă dubla manşă cu finlandezii, România va mai fi implicată într-un baraj tur-retur, puţin peste două luni, pe 7 şi 15 iunie, tot contra unor scandinavi, Suedia, miza fiind calificarea la Campionatul Mondial, din luna ianuarie 2015.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: