România: mutarea… mutării. Politicul frînează copiii!

Federaţia Română de Handbal s-a reumplut de ridicol, efectul scurtcircuitelor organizatorice pe plan intern reliefîndu-se în rezultatele externe ale „tricolorilor”, şi a restrămutat turneul final al Campionatului Naţional de juniori IV de la Piteşti la Turda, unde era iniţial prevăzut, ba mai mult, l-a reprogramat pe săptămîna viitoare, începînd de joi 14 iunie, după ce pînă săptămîna trecută se ştia că ar trebui să demareze astăzi, vineri 8 iunie. Capac la toate, şi programul competiţional al turneului reunind 12 cluburi a fost recroit la nişte ore obligînd delegaţiile la transbordări nocturne.

"Verzii" de la LPS Banatul, îndrumaţi de ex-polistul Adrian Panait, au fost amînaţi cu 6 zile la startul turneului final naţional al juniorilor 4, la care s-au calificat şi în dauna "violeţilor" lui Poli, ajunşi în semifinale

Această nehotărîre, pe ruta Turda – Piteşti şi iarăşi Turda, dar mai ales amînarea startului cu 6 zile, a perturbat planurile şi programul de pregătire al celor două cluburi timişene calificate la turneul final, şi anume LPS Banatul respectiv Unirea Sânnicolau Mare. Este vorba totuşi de nişte juniori aflaţi pe băncile gimnaziului, cei 14 componenţi ai grupării timişorene fiind elevi născuţi în generaţiile 1999-2000 şi studiind în clasele a V-a şi a VI-a, aşa încît acest ping-pong organizatoric generat de F.R.H. este cu atît mai jenant.

Iar motivul amînării turneului final şi al readucerii sale în Ardeal, la Turda, de la Piteşti, pare a avea de-a face cu alegerile locale argeşene de la finele acestei săptămîni. În fine…

Ca o altă modificare, LPS Banatul Timişoara nu va mai juca în cel de-al doilea său meci al primei zile la turneul final, joi 14 iunie, cu HCM Constanţa, cum era programat iniţial, ci cu gazda Potaissa Turda. Astfel, pe rînd, elevii lui Adrian Panait, ex-jucător al Politehnicii, vor evolua cu LPS Roman şi turdenii (joi), apoi contra Constelaţiei Giurgiu şi a lui HCM Constanţa, vineri, încheind sîmbătă contra lui ACS Minaur şi cu partida de clasament.

Apropo de care, dat fiind sistemul de desfăşurare al turneului final cu 12 echipe împărţite în două serii, programînd în grupe jocuri fiecare cu fiecare dar apoi direct partidele pentru ierarhia finală, şi anume cîştigătoarele direct în finală iar ocupantele locurilor 2 pentru „bronz”, nu este exclus să ratezi şansa disputării ultimului act doar pentru un unic meci pierdut, din 5, în grupă.

Şi asta tot din dorinţa comprimării la maxim a competiţiei, cu şase meciuri în puţin peste 48 de ore, infernal pentru nişte copii de 12-13 ani. Mai mult, ultimul joc din grupă precum şi cel de clasament avînd loc în aceeaşi zi, sîmbătă 16 iunie, la căderea cortinei, deplasarea spre casă implică un drum de noapte după o competiţie şi aşa extenuantă.

Dar ce mai contează nişte copii, cînd interesele „o cere”!? Urmările se vor vedea în timp, pe plan extern, în compania unor reprezentative din cîndva lumea a treia a handbalului. Nota bene, FRH a mai prevăzut ca turneul final să aibă parte de cavaleri ai fluierului de pe plan local dar 2 delegaţi observatori de la… „centru”.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 4

 


Ultimele articole din categoria Handbal: